top of page

2021'de Kurumsal Hediye Vermenin Nihai Rehberi

Arada bir, bir çalışana teşekkür etmek veya bir müşteriyi başarısından dolayı tebrik etmek isteyeceksiniz. Kurumsal hediye bunu yapmanın mükemmel bir yoludur.




Bu kılavuzda size kurumsal hediyenin temellerini anlatacağız, vergi etkileri hakkında bilmeniz gerekenleri anlatacağız ve 2021'de kurumsal hediyelerinizi yönetmenin en iyi yolu hakkındaki önerilerimizi paylaşacağız.


Kurumsal Hediye Nedir?

Kurumsal hediye, birine işletmenizden bir hediye göndermektir. Şanslı hediye alıcınız bir müşteri, müşteri, çalışan, satıcı veya potansiyel müşteri olabilir. Hediye deneyimini bu insanların ailelerine de genişletebilirsiniz.


Bazen kurumsal bir hediye gönderirsiniz, ancak bunları göndermenin diğer popüler nedenleri arasında şunlar vardır:


Doğum günü hediyeleri

Tatil hediyeleri

Bir aileyi büyütmek gibi kişisel başarılar

Yeni bir yeterlilik kazanmak gibi profesyonel başarılar

Müşteri takdir hediyeleri

Yeni bir müşteri veya çalışan olmak için hoş geldiniz hediyeleri

Çalışan veya müşteri olarak geçirilen süre için yıl dönümü hediyeleri

Kurumsal hediyelerin büyük veya görkemli olması gerekmez. Bir satıcıya iş ailenize hoş geldiniz demek için bir hediye sepeti göndermek veya bir çalışana doğum günlerinde harcamak üzere bir Hoppier kartı göndermek kadar basit olabilir .



Kurumsal Hediyeler İş İçin Neden Harikadır?

Kurumsal hediyeler, işletmenizin gelişmesine yardımcı olan insanları karşılamanın, kutlamanın ve onlara teşekkür etmenin eğlenceli bir yoludur. Ama aynı zamanda iş stratejiniz için de harikalar - işte böyle.


Müşterilerle İlişkiler Kurun

Müşterileri etkilemenin ve uzun, kalıcı iş ilişkileri kurmanın birçok yolu vardır: Harika bir ürün veya hizmet sunun, yüksek kaliteli müşteri hizmeti sağlayın ve fiyatlandırmaya akıllı bir yaklaşıma sahip olun. Kurumsal hediyeleri de karışıma ekleyebilirsiniz.


Müşterileriniz bir elektronik tablodaki bir sayı gibi hissetmek istemiyor. Değer verildiğini, takdir edildiğini ve VIP'lerinizden biriymiş gibi hissetmek isterler. Bu deneyimi yaratmak için düşünceli bir kurumsal hediye kullanın - müşterinizin işinizle olan yıldönümünü kutlamak veya bir ödül kazandığında veya bir iş dönüm noktasına ulaştığında onları tebrik etmek için bir hediye gönderebilirsiniz.


Beklentileri Müşteri Olmaya Teşvik Edin

Henüz müşteriniz olmayan kişilere de kurumsal hediye kutuları gönderebilirsiniz. Bu, harika bir müşteri ilişkisi başlatmanın ve potansiyel müşterilere iş yapacağınız şirket olduğunuzu göstermenin harika bir yolu olabilir.




Kurumsal hediyeler göndermek, şirket karar vericilerinin aklında kalmanıza yardımcı olabilir. İlk toplantıyı düşünceli, kişiselleştirilmiş bir hoş geldin hediyesi ile takip ederseniz, muhtemelen o kişinin yüzünde bir gülümseme belirir ve hizmetlerinize tekrar ihtiyaç duyduklarında düşündükleri biri olursunuz.


Ekibinizi Motive Edin ve İlham Verin

Kurumsal hediye sadece müşterileriniz için değildir. Çalışanlarınız en değerli varlığınızdır - kurumsal hediyeye cömert ve içten bir yaklaşımla onlarla ilgilenin.


Çalışanlarınız iş aileniz gibidir. Takdir edildikleri ve kendilerini evlerinde hissettikleri yerde çalışmak isterler. Doğum günleri ve şirket yıldönümleri gibi önemli anlarda veya bir projede harika bir iş çıkardıkları zamanlarda çalışanlara düşünceli hediyeler göndermek için kurumsal bir hediye stratejisi oluşturun.


Bu kurumsal hediyeler için yüzlerce dolar harcamanıza gerek yok. Küçük bir şirkette bile, bu hızla artabilir. Büyük ölçekte çalışanlara kurumsal hediye vermenin harika bir yolu, Hoppier'i kullanarak onlara sadece "teşekkür ederim" demek için küçük bir bakiye yüklü bir dijital kart göndermektir.


Kurumsal Hediye Programı Başlatmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Atlamadan ve tanıdığınız herkese kurumsal hediyeler göndermeye başlamadan önce, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var.


Hediye Stratejileri ve Politikaları

Müşterileriniz ve ekip üyeleriniz için kişiselleştirilmiş bir hediye deneyimi yaratmak isteseniz de, genel bir strateji ve politika, tüm müşteriler ve çalışanlar için benzer deneyimler yaratmanıza ve hediye verme sürecini basitleştirmenize yardımcı olacaktır.


İşletmenizin kurumsal hediye verme yaklaşımını ana hatlarıyla belirten net bir politika belirleyin. Hediye başına bütçenizi, göndereceğiniz hediye türlerini, ne zaman göndereceğinizi ve kurumsal hediyeleri değerlerinizle nasıl uyumlu hale getirebileceğinizi düşünün. Örneğin, sürdürülebilirlik konusunda sıcaksanız, dijital hediye kartı gibi bir e-hediye mükemmel bir seçenektir. Ülke veya dünya çapında bir ürünü postalamak yerine, emisyon veya karbon ayak iziniz hakkında endişelenmeden hediye gönderebilirsiniz.


Ayrıca, çalışanlarınızın diğer şirketlerdeki kişilerden kişisel hediye kabul edip edemeyeceği konusunda bir politika belirlemek isteyeceksiniz. Şansınız, kurumsal hediyeler göndermeye başlarsanız, ekipleriniz de onları almaya başlayacaktır. Bunun uygun olup olmadığını ve alınan hediyeler hakkında sizi bilgilendirmeleri gerekip gerekmediğini açıkça belirtin.




Vergi etkileri

Bazen kurumsal hediyeler göndermek vergiden düşülebilir. Her şey hediyenin değerine ve türüne bağlıdır.


IRS, kuruluşların vergi yılı başına her bir kişi için 25 dolara kadar hediye düşebileceğini belirtir . Bu, doğrudan (bir çalışana verilen) veya dolaylı (bir çalışanın ailesine veya bir müşteriye verilen) kabul edilen hediyeler için geçerlidir.


Bu, çalışanınıza kişisel bir dönüm noktasını kutlamak için hediye olarak 65 dolarlık bir sepet gönderirseniz, bunun 25 dolarının vergiden düşülebileceği anlamına gelir. Gravür gibi arızi masraflar, bu 25 dolarlık rakamın ötesinde düşülebilir - ancak yalnızca öğeye önemli bir değer katmazlarsa.


Bazı hediye türleri vergi amaçları için farklı şekilde çalışır. Bunun bir örneği, tam maliyetin vergiden düşülebilir olduğu hediye kartlarıdır. Bunun nedeni, gelir olarak sınıflandırılmalarıdır, bu nedenle bunlar için çalışanlarınızdan vergi kesmeniz gerekir. Şirket yağması 4 doların altındaysa, şirket adınız kazınmışsa ve normalde dağıtacağınız bir şeyse - kalem gibiyse vergiden düşülebilir.


Gönderdiğiniz kurumsal hediyelerin, hediyeyi göndermenin iş amacı ile birlikte kayıtlarını tutmalısınız.


Müşteriler için Kısıtlamalar

Birçok kuruluş çalışanlarının kurumsal hediyeleri kabul etmesine izin verirken, bazıları vermez. Devlet çalışanları veya güçlü konumdaki kişiler, ne kadar takdir edilirse edilsin hediyenizi kabul edemeyebilir.


Değeri yüksek hediyeler gönderiyorsanız, onları kabul edebileceklerinden emin olmak için önce müşterinizin şirketine danışın. Gelecekte müşterilere sürpriz hediyeler göndermek isteyeceğinizi biliyorsanız, karşılama işleminize hediye kabul edip edemeyeceklerini sormak için bir soru ekleyin, böylece daha sonra dosyanızda bulundurabilirsiniz.


Eğlenceli Kurumsal Hediye Fikirleri

Şimdi temelleri ele aldığımıza göre, bazı kurumsal hediye seçeneklerine bir göz atalım. İşte müşterilere, çalışanlara ve satıcılara gönderebileceğiniz bazı popüler iş hediyeleri.


1. Lüks Hediye Sepeti

Lüks hediye sepetleri uzun zamandır popüler bir kurumsal hediye fikri olmuştur. Bu yüksek kaliteli hissi, alıcının favori öğeleri veya yerel bölgenizdeki ürünlerle dolu bir hediye sepeti oluşturma özgürlüğü ile birleştiriyorlar. Sepetler pahalı olabilir, bu nedenle en iyi yıllık hediyeler için veya bir VIP müşterisi için hoş geldin hediyesi olarak ayrılırlar.


2. Unlu Mamüller

Lezzetli bir kek, kurabiye veya pasta teslimatı, bir müşterinin veya çalışanın iş gününü aydınlatabilir. Postayla gönderilen pişmiş iyi kutular, sipariş edilmesi ve doğrudan ekibinize veya müşterilerinize gönderilmesi kolay olduğu için kurumsal bir hediye olarak popülerlik kazanmıştır. Tanımlama bilgileri gönderiyorsanız, bunları kurumsal logonuzla kişiselleştirmelerini de sağlayabilirsiniz.


3. Sağlık Kutusu

Birçoğumuzun evden çalışmayı dengelemesiyle, sağlıklı yaşam hediye kutuları popüler kurumsal hediyeler haline geldi. İçeride, hediye alanınızın odaklanmasına, dengeyi bulmasına ve sağlıkları üzerinde çalışmasına yardımcı olacak çay, pozitiflik kartları, bardak ve mum gibi öğeler bulacaksınız.


4. Özelleştirilmiş Atıştırmalık Kutusu

Herkes atıştırmayı sever ve özelleştirilmiş atıştırmalık kutuları, eğlenceli bir müşteri karşılama hediyesi veya ekipleriniz için sürpriz bir hediye olabilir. Her atıştırmalık kutusuna bir tema verin ve zaman içinde çalışanlarınız dünyanın her yerinde kendi yemeklerini yiyebilir veya hediye alıcılarınızdan tercihlerini sorabilir ve bunlara dayalı olarak özel hediye kutuları oluşturabilirsiniz.


5. Kişiselleştirilmiş Kırtasiye

Kişiselleştirilmiş bir hediye almak her zaman eğlencelidir ve kırtasiye, kurumsal hediyeler için harika bir seçenektir. Birçok hediye şirketi, müşterinizin işletmesi veya kişisel adıyla kişiselleştirilmiş bir dizi defter, kalem veya kurşun kalem oluşturacaktır. Bu özelleştirme, müşteriler ve çalışanlar için eğlenceli, ısmarlama, benzersiz hediyeler sağlar.


https://www.rootceramic.com/


197 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page