top of page

2021'de Çalışanlar için Kurumsal Hediye Fikirleri İçin En İyi Kılavuz

Kurumsal hediye veya Kurumsal hediye terimi uzun süredir varlığını sürdürmektedir.


Kurumsal Hediyeler genellikle işveren tarafından çalışanlarına herhangi bir yükümlülük olmaksızın takdir veya iyi niyet göstergesi olarak sunulan değerli eşyalardır. Çoğu büyük firma ve kuruluşun, çalışanlarına iş hediyeleri verme politikaları vardır.





Öyleyse, 2021'de kurumsal hediyeler için zaten yapılmış ve tozlanmışsa neden başka bir fikir listesine ihtiyacımız var?


Cevap basit, işler değişiyor .


Geçmişte iyi çalışan liste, gelecekte çalışmayabilir. Ve bugün, çalışanlarınız için mükemmel bir kurumsal hediye stratejisi için 2020'de uyum sağlamanız gereken değişiklikleri size anlatacağım.


İÇİNDEKİLER

Kurumsal Hediye Vermek İçin Nihai Kılavuz

Kurumsal Hediye Verirken Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Çalışanlar için Özenle Seçilmiş 20 Kurumsal Hediye Fikri

Harika Bir Kurumsal Hediye Nasıl Sunulur?

Puana Dayalı Ödüllendirme Sistemi: En İyi Kurumsal Hediye Çözümü

Bir dakikalığına Kurumsal hediyeleri unutalım. Gardırobunu aç, bir daha asla giymeyeceğin kıyafetler görmüyor musun? Neden? Kesinlikle! Modası geçtiler ve bu nedenle neredeyse işe yaramazlar.


Aynı şey Kurumsal Hediyeler için de geçerlidir. Geçmişte en iyi Kurumsal Hediyeler olarak etiketlendikleri için çalışanlarınıza hediye vermeyin. "Eh" değil, "Vay canına" istiyorsun.


Endişelenme, sana yardım etmek için buradayım. Ancak bugünün küresel iş gücüyle çalışacak Kurumsal Hediyelerin tarifini sizinle paylaşmadan önce, bazı kuralları netleştirelim.


Temel ayak kuralı basittir: Küçük bir düşünce uzun bir yol kat eder.


Benzer: İşyerinde Tanınma Verme Sanatı


Kurumsal Hediye Verirken Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

KURAL 1: HEDİYELERİNİZİ KİŞİSELLEŞTİRİN

Kişiselleştirilmiş bir hediye, hediyeyi veren hakkında çok şey anlatır ve alıcının zihninde kalıcı bir etki yaratır. Bir bağlantıyı tespit eder ve bağı kutlar . Öte yandan, kişisel olmayan hediyeler sonunda çöp kutusuna gider.


Ancak kişiselleştirme, onların beğenilerini ve hoşlanmadıklarını anlamak için kendi yolunuzdan çıkmanız gerektiği anlamına gelmez. Alıcı bunu uygunsuz olarak kabul edebilir.


Bir tutam kişisel dokunuş yeterli olacaktır.


Hediyeye eklenmiş işveren tarafından el yazısıyla yazılmış bir not asla işe yaramaz. Üstüne isimleri kazınmış hediyeleri seven insanlar da gördüm. Çalışanlar için de işe yarayacağından oldukça eminim!



KURAL 2: PROMOSYON EKLEMEYİN

Kurumsal hediye vermenin arkasındaki tüm sebep, çalışanlarınıza teşekkür etmek ve şefkatli bir jest sunmaktır. Bunu bir promosyon eylemi haline getirmeyin.


Anlamlı bir kurumsal hediye yaratmak (veya planlamak) için çabalarınızı ve paranızı harcıyorsunuz, bu yüzden doğal olarak onlara şirket adınızı ve logonuzu eklemek isteyebilirsiniz. Bir yere gizlenmiş küçük bir şirket logosu çok fazla zarar vermese de, hediyenizi bir pazarlama parçası yapmaktan uzak durursanız daha iyi olur.


Çalışanlarınıza anlamlı bir hediye sunabilirseniz, ne olursa olsun sizi hatırlayacaklardır. Ve eğer hediye işe yaramazsa, etmemeleri daha iyidir.


KURAL 3: KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYİN

Kurumsal hediyeleri planlamaya başladığınızda, yapılacak ilk şey bir bütçeye karar vermektir.


İyi bir bütçeye sahip olmak her zaman iyidir. Ancak yapmasanız bile, bankayı bozmadan tercih edebileceğiniz birçok harika kurumsal hediye seçeneği var.


Sadece bütçeniz dahilindeki en iyisini verin.


Sınırlı bir bütçeye sahip olmak hala sorun değil, ancak kaliteden ödün vermek değil. Çalışanlarınıza verdiğiniz hediye, şirketinizin itibarını doğrudan etkiler. Akıllıca harcayın ama ucuz olmayın.


KURAL 4: UYGUN OLUN

Kurumsal hediye vermek, kişisel hediye vermekten daha zordur çünkü birçok yönergeyle birlikte gelir. Hediyeleri kişiselleştirmek ve yenilikçi olmak istiyorsunuz, ancak hediyenin iş ortamına uygun olması gerekiyor.


Ofiste hediye verirken birçok şey ters gidebilir. Birkaçını saymak için çok komik, çok sıradan ya da çok kişisel olmak istemezsiniz.


Ayrıca hediyenizin rüşvet olarak görülmemesine özellikle dikkat edin.


Ne zaman bir ikilemde kalsan, muhakemeni kullan. Kendinize aynı hediyeyi almış olsaydınız hediyeyi verenin izleniminin ne olacağını sorun ve ona göre hareket edin.


Hediye Vermenizi Kolaylaştıracak 20 Özenle Seçilmiş Kurumsal Hediye Fikirleri1. Esnek Hediye Seçenekleri:

Çalışanlarınıza verebileceğiniz en iyi hediye, ne istediklerini ve nerede istediklerini seçmektir (elbette onlara nakit vermeden!). Çok yönlü ve esnek bir çalışan ödüllendirme çözümünü hiçbir şey yenemez .




kurumsal-hediye-fikir-esnekliği


2. Hediye Kartlarının Büyüsü:

Hediye kartları her mevsim için harika bir kurumsal hediyedir. Çalışanlarınıza esneklik sunarlar ve bunu kullanacakları bir şeyi satın almak için kullanabilirler. Kişiselleştirme dokunuşundan yoksun olmasına rağmen, çok güvenli bir kurumsal hediye çözümüdür.


3. Sağlık hediyesi:

Ücretsiz sağlıklı yemek aboneliği, yerinde spor salonu veya yerel bir spor salonuna üyelik, çalışan sağlığı ve fitness mobil uygulaması içerebilir .


4. Hareket halindeyken elektronik:

Akıllı Saatler, Fitness Takip Cihazları, Taşınabilir Bluetooth hoparlör gibi elektronik ürünler, yeni çağ çalışanlarının gözdesi.


5. Tatlı İkram Sepetleri:

Sepetler bayramlarda gurme yiyecekler, tatlılar, çikolatalar, kuru meyvelerden oluşabilir.


kurumsal-hediye-fikirler-tatlı engel


6. Çiçekler (Pembe güller, beyaz güller) ve pasta:

Doğum günleri, yıldönümleri gibi kişisel dönüm noktaları, el yazısı bir notla birlikte güller ve pastalarla özel hale getirilebilir.


7. Aksesuar Kombinasyonu:

Resmi giyim aksesuar kombinasyonları. Erkekler için: Kravatlar, Cep kareleri, kol düğmeleri, cüzdanlar. Kadınlar için: El çantaları ve el çantaları.


kurumsal-hediye-fikirler-aksesuarlar-combo


8. Özelleştirilmiş Hediye Çantası:

Müzikseverlere plak, hoparlör ve kulaklık hediye edebilir; özel spor tişörtler, spor ayakkabılar veya seçtikleri bir sporun diğer aksesuarları gibi spor malzemelerine sahip spor severler.


9. Sürprizleri Yaşayın:

kurumsal-hediye-fikirler-deneyim-sürprizler


Çalışanlarınızı bir deneyim hediye kartıyla şaşırtın. Örneğin, güzel bir otelde lüks konaklamalar, özel akşam yemeği kuponları, ofiste hazır yemek, spa ikramları vb.


10. En İyi Ofis Temelleri:

Çalışanlar ofislerinde önemli miktarda zaman harcarlar. Bu nedenle, onlara en kaliteli ofis şartlarını vermek harika bir fikir. Dijital ajandalar, gravürlü metal kalemler, profesyonel defterler, muhabirler, kalemler, kartvizitler, hafıza kartları ve kartlıkları kolayca derleyebilir ve hediye sepeti olarak hediye edebilirsiniz.


kurumsal-hediye-fikirler-ofis-masa-temelleri


11. Tablo temelleri:

Yazı dergileri, özel paslanmaz çelik su şişeleri, fotoğraf çerçeveleri, taşınabilir telefon şarj cihazları, Bluetooth hoparlörler, dizüstü bilgisayar çantaları, dosya taşıyıcıları vb.


12. Seyahat Kiti:

İş için sık sık seyahat etmesi gereken çalışanlarınız varsa, onlara tüm temel unsurları içeren bir uçuş seti vermek çok düşünceli bir hediye olacaktır. Burada harika öneriler bulabilirsiniz .


13. Kitapların İkramiyesi:

Kitaplar en güzel hediyedir! Çalışanlarınızdan okumak istedikleri bir kitabı isimlendirmelerini ve bu kitaplara hediye olarak sponsor olmalarını isteyerek başlayabilirsiniz. Alternatif olarak, bir Kindle hediye edebilirsiniz.


14. Ücretli Tatiller ve Aile Günleri:

Hepimiz ücretli tatilleri severiz! Doğum günleri, yıldönümleri, işte üstün performans gibi özel günlerde bir gün izin hediye edin.


15. Çevrimiçi Sınıflar:

kurumsal-hediye-fikirler-çevrimiçi-sınıflar


Çalışanlara kendi seçtikleri konu/kursla ilgili çevrimiçi derslere sponsorlu kayıt imkanı sunun. Harika bir kurumsal hediye olacak ve organizasyonun özenli bir imajını sunacak.


16. Hayırsever Bağışlar:

kurumsal-hediye-fikir-bağışlar


Çoğu insan topluma geri vermek ister. Kuruluş tarafından her çalışan adına hayır amaçlı bağışlar yapmak, çoğu çalışanın sahip olmayı seveceği bir hediyedir!


17. İç Mekan Bitkileri ve Sulu Meyveler:

Sukulentleri kim sevmez ki? Güzeller, sevimliler ve herhangi bir kapalı bahçe veya oda dekoruna harika bir ektirler. Bonsai için bazı iyi ağaçlar Ardıç, çam, ladin, sedir, manolya, karaağaç ve meşedir.


18. Ücretsiz Abonelikler:

Bu günlerde, çalışanlarınızın sahip olabileceği hemen hemen her hobi veya ilgi alanı için abonelikler var. Dergilerden yayın hizmetlerine ve belirli becerilere kadar, sizler kurumsal bir hediye olarak seçtikleri bir aboneliği gerçekten seveceksiniz!


19. Çevre Dostu Hediyeler:

kurumsal-hediye-fikirler-çevre dostu-hediyeler


Bir başka harika kurumsal hediye seçeneği de çevreye duyarlı çalışanlarınız için çevre dostu bir hediye çantasıdır. Hediye çantasında yeniden kullanılabilir pipetler, termal kahve kupaları, tüketici sonrası atık defterleri, paslanmaz çelik su şişeleri, bez çantalar vb. olabilir.


20. Kişisel Bakım Ürünleri:

Kişisel hijyen ürünleri herkes için çok önemlidir ve ofis müdavimleri için harika hediye seçenekleri sunar. Mini dezenfektan, dudak balsamı, uçucu yağlar seti, erkekler için tıraş malzemeleri, cilt ve banyo bakım seti vb. içeren bir hediye sepeti hazırlayabilirsiniz.


İlgili: 2020 için Kurumsal Diwali Hediyelerinin Nihai Listesi


Harika Bir Kurumsal Hediye Nasıl Sunulur?

kurumsal-hediye-fikir-sunum-1


Planın Beyin Fırtınası:

Hiçbir şey anlamlı ve aynı zamanda orijinal bir hediye fikrini yenemez.


Büyük şirketlerde ve büyük firmalarda hediye verme geleneği on yıllardır var. “Kurumsal hediyeler” denilince aklıma gelen en az otuz şey sayabilirim. Doğal olarak, unutulmaz bir şey vermeyi planlıyorsanız, yaratıcı olmalısınız.


Yeni Yıl Günü'nde Şükran Günü'nde veya Günlük'te bir hindi ile tüm ekibinizi mutlu edebileceğiniz günler geride kaldı.


İpucu: Süper güvenli oynamayın. Biraz dikkatli denemeden zarar gelmez.


Ne zaman verilir:

Kural olmamasına rağmen, kurumsal hediyelerin tatiller veya festivaller sırasında verildiği açık görünebilir. Ama bunu tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz.


İlk olarak, işverenler kültürel farklılıkları kabul etmelidir. Kuruluşunuzda çalışan çok çeşitli kişiler olduğunu varsayalım. Bu durumda, halkınızın önemli etkinlikleri ve festivalleri hakkında biraz araştırma yapmanızı ve ona göre hediyeler vermenizi önereceğim.


Yalnızca Diwali veya Noel gibi belirli festivallerde (genellikle görüldüğü gibi) verilen hediyeler, farklı etnik kökenlere ve gruplara mensup çalışanlar arasında bir memnuniyetsizlik duygusu yaratabilir.


İkincisi, herkes aynı şeyi yaparken çalışanlarınıza hediyeler sunduğunuzu varsayalım. Bu durumda, sadece bir trend/gelenek olarak alınabilir ve çalışanlar buna kayıtsız kalabilir.


Çalışanlarınızın hiç beklemediği zamanlarda beklenmedik hediyeler ise aidiyet duygusu yaratacak ve daha yüksek bir memnuniyet düzeyine yol açacaktır.


Ayrıca çalışanlara evlilik yıldönümleri, doğum günleri, promosyonlar vb. dönüm noktalarında hediye vermek, otomatik olarak hediyenin değerini artırır.


Hediyenin Sunumu:

Hediyeleri derleyip saatine karar verdikten sonra hediyelerinizin mükemmel bir sunumunu hazırlayabilirsiniz. Son dakika sorunlarından kaçınmak için her zaman bir hediye yönetimi prosedürü uygulamaya çalışın.


Güzel ve resmi bir ambalaj ve el yazısı bir not ile mükemmel bir sunum, hediyeleri sunmanın harika bir yoludur.


Kurumsal bir hediye veya iş hediyesini teslim etmenin en iyi yolu, onu kişisel olarak vermektir. Olmasa bile, hediyenin doğru zamanda doğru adrese gönderildiğinden ve teslim edildiğinden emin olun. Zamanında teslimat, hediye vermenin ve özellikle kurumsal hediye vermenin özüdür. Ayrıca, iş hediyelerini alıcının ofis adresine göndermek, onları ev adresine göndermekten daha uygundur.


Puana Dayalı Ödüllendirme Sistemi ve Neden En İyi Kurumsal Hediye Çözümü

Bir de nokta bazlı ödüllendirme sisteminin , her çalışan bir çalışan parçası işveren / yönetim hediye veya ödül olarak çalışanlarına noktaları yerine para tahsis edebilir platformu / yazılım ödüllendirir olduğunu. Çalışanlar kazandıkları bu puanları kullanarak platformda bulunan farklı kategorilerdeki mal/hizmetleri (mal, seyahat, yaşam tarzı vb.) satın almak için kullanabilirler.


kurumsal-hediye-fikir-puan tabanlı-ödül-sistemi-1


Bana sorarsanız, ben %100 profesyonel puana dayalı bir ödüllendirme sistemiyim.


İşte nedeni:


Esneklik ve Çok Yönlülük:

Esneklik ve Çok Yönlülük, Puana dayalı bir ödüllendirme sisteminin en önemli avantajı olmalıdır. En seçici ve seçici alıcı bile bundan memnun olabilir. Ayrıca, çalışanlara mal, seyahat, yaşam tarzı vb. kategorilerden geniş bir seçim seçeneği sunan bir programa sahip olmak da aynı derecede önemlidir.


özgürlük:

Puana dayalı ödüllendirme sistemi, çalışanlara çok hak ettikleri hediyeler konusunda nihai özgürlüğü verir. İstediklerini istedikleri zaman ve nereden istediklerini seçebilirler! Ayrıca puanları biriktirme ve daha sonra daha büyük bir ödül için harcama seçeneğine de sahipler.


Küresel Canlılık:

Puana dayalı bir ödül sistemi özellikle çok uluslu şirketler için faydalıdır. Dünyanın farklı noktalarındaki çalışanlarınıza aynı anda kolayca puan tahsis edebilirsiniz. Uğraşacak mal yok ve dolayısıyla gümrük yok, posta yok. Puanları yerel para biriminde hediye kartlarına karşı kullanabilirler.


Kullanıcı dostu:

Puan bazlı bir ödüllendirme sistemi, hem kullanıcı hem de yönetim için yüksek erişilebilirliği nedeniyle çalışır. Oldukça kullanıcı dostu ve basittir.


Anında Tanıma:

Çalışanlarınıza hediye vermek için doğru zamanı beklemenize gerek yok. Onları hareket halindeyken tanıyabilirsiniz. Ayrıca, hediyeleri uygulamak için uzun vadeli bir planlamaya gerek yoktur.


Yıl boyunca tanınma:

Kurumsal hediye verme artık yılda bir veya yılda iki kez yapılan bir etkinlik olmak zorunda değil. Esnek bir bütçeleme seçeneğiyle ödül bütçenizi dağıtabilir ve yıl boyunca ödüller sunabilirsiniz.


İletişimi Geliştirir ve etkileşimi artırır:

Farklı özellikleri nedeniyle, puana dayalı bir ödüllendirme çözümü, organizasyon içindeki iletişimi geliştirir. Ödül ve takdir programının etkinliğini artırır ve çalışan bağlılığının itici gücü olarak hareket eder .



292 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page