top of page

Evinizde Bulunan 5 Etkili Kahve Filtresi

Güncelleme tarihi: 5 Şub 2021

Yeni uyandın, çok yorgunsun ve seni uyarmak ve aktif hale getirmek için biraz kahve istiyorsun. Kahve makinenize doğru dolaşırsınız ve mağazadan kahve filtresi almayı unuttuğunuzu fark edersiniz. Oh hayır! Anında hayal kırıklığı başlar. Güne böyle başlamak istemedin.


Size güzel haberlerimiz var. Evinizin etrafındaki bazı şeyler kahve filtresi yerine kullanılabilir, böylece bir fincan kahvenin tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz . Size kahve filtrelerinin yerine kullanılabilecek beş şey göstereceğiz, böylece bir daha asla kahve içmeden gitmenize gerek kalmayacak.

1.Kağıt Havlular ve Peçeteler (En Yaygın)

Kahve filtresi olarak kağıt havlu veya peçete kullanmak en yaygın çözümdür. Bunlar bir kahve makinesi için tasarlanmamıştır, ancak bir kahve filtresiyle aynı etkiye sahip olabilirler.


Bir uyarı: kağıt havlular sağlıksız (ve çok da lezzetli olmayan) kimyasallar içerebilir . Ne tür kağıt havlular satın aldığınızı düşünmek ve gelecekte kahverengi, ağartılmamış çeşidi tercih etmek isteyebilirsiniz.



2.İnce Ağ Elekler (Lezzetlidir, Ama Öğütülmüş)

Sık yemek pişirir veya pişirirseniz, büyük olasılıkla mutfak gereçlerinizde bir elek vardır. Bu aynı zamanda bir kahve filtresi görevi de görebilir. Kullanımı çok kolaydır ve iyi aromalı bir fincan kahve üretir .


3.Bez Peçete veya Bulaşık Havluları (Kullanışlı, Her Zaman Lezzetli Değil)

Temiz olduğu sürece, bir kurulama bezi veya bez peçete de filtre görevi görecektir. Kahvenin lekelenebileceğini unutma, bu yüzden tamamen beğenmediğiniz bir peçete veya havlu seçin.


4.Yeniden Kullanılabilir Çay Poşetleri (En Az Yaygın)

Evde kahve yaptığınız kadar sık ​​çay demlerseniz, yeniden kullanılabilir poşet çaylarınız olabilir. Bu, bu alternatifler listesindeki en yaratıcı yöntemdir, ancak oldukça iyi çalışır.


5.Hiç Filtre Yok (En Kolay)

Başka seçenek? Filtre gerektirmeyen bir demleme yöntemi kullanın. Burada, yerleşik bir metal filtreye sahip bir Fransız presi veya bir süzgeç gibi birkaç iyi seçenek var.

Nasıl: Filtresiz bir kahve makineniz yoksa, nerede olursanız olun Kovboy kahvesini (veya Norveçli kuzeni Kokekaffe'yi ) yapmak kolaydır. İhtiyacınız olan tek şey bir ısı kaynağı, bir tencere, su ve kaba kahve telvesi. Suyu kaynatın, telveyi ekleyin ve kahvenin demlenmesine izin verin. Ardından kahveyi ocaktan alın ve telvenin tencerenin dibine çökmesine izin verin. Dikkatlice dökerseniz, bardağınızda birkaç telveyle sonuçlanabilir!



5 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page