top of page

Americano Nedir? Espresso, Sıcak Su ve Tarih

Güncelleme tarihi: 7 Tem 2021



Americano, bir shot espressoya sıcak su eklenerek yapılan espresso bazlı bir kahve içeceğidir. Tipik olarak içecek 2: 1 sıcak su / espresso oranında hazırlanır . Fincanda damlama veya filtre ile demlenmiş kahveye benzer şekilde sunulur, ancak espressonun kremasının parlaklığı ile birlikte espressonun daha yoğun aromalarını tutar.


Americano Amerika'da mı icat edildi?

Hayır. Bilgeye göre, Americano, İkinci Dünya Savaşı sırasında yurtdışında konuşlanmış Amerikan GI'lerinin zevklerini memnun etmek için icat edildi. İtalya'daki Amerikan askerleri, Amerikan tarzı (damlama) kahveye daha çok benzeyen bir kahve istediler, ancak İtalya'daki baskın kahve türü espressodur. Sonuçta ortaya çıkan kahve böylece hedef kitlesinin adını aldı.


Neden filtre kahve içmeyeyim?

Harika soru! Birçok insan bu şekilde espressonun tadını çıkarmayı tercih eder. Americanos'un bir espressoyu “açtığı” söylenir, bu da lezzet özelliklerinin daha nüanslı ve aromatik bir ifadesine izin verir. Ayrıca, filtre kahvenin bulunmadığı, ancak espresso ve suyun bulunduğu bazı durumlar (savaş sırasında yurtdışında olmanız gibi) vardır.


Süt veya süt muadilleri ekleyebilir miyim?

Kesinlikle! Normal süt, krema veya bir süt ikamesi eklemek, Americano'nuza lezzetli bir katkı olabilir. Cappuccino ve latte'ler de espressoya dayansa da, genellikle sadece buharda pişirilmiş süt ve espresso içerdiklerini ve ek su içermediklerini unutmayın. Bir espresso tabanı içeren daha kalın, daha kremsi bir doku aradığınız şeyse, o zaman bir cappuccino veya latte sipariş etmelisiniz.

Americano ailesinde başka içecek var mı?

Evet!

Allongé - Bu Fransız isimli varyant Quebec'te popülerdir ve hacim olarak bir Americano'ya espressodan daha yakın olsa da, sade sıcak suyla hazırlanmamıştır, daha çok çekimin ekstra uzun bir süre çekilmesinin sonucudur. sıvı hacmiespresson makinesinden gelir . Lungo olarak da bilinir.


Long Black - Ters Americano gibi hazırlanan Long Black, sıcak suya eklenen bir espresso shot'tır. Özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda'da popülerlik kazanmıştır. Espressoyu suyla parçalamak yerine, sıcak suyun üzerine espresso shot'ı eklemenin kremayı koruduğu söylenir. İçecek ayrıca bir Americano'dan daha az su ile hazırlanır.


Küçük Buddy - Long Black'e benzer, bu eşit parçalar ile yapılır. Oranı espresso iki ons, sıcak su iki ons.

















456 görüntüleme0 yorum

Comentários


bottom of page