top of page

Analiz- Kurumsal Hediye Nedir ve Modern İş Dünyasında Neden Önemlidir?




Lucknow Üniversitesi'nde Fizyoloji fakültesi olan büyükannem birkaç yıl önce öldüğünde, kardeşlerim ve ben, onsuz hayatın birçok yönden farklı olacağı hakkında konuştuk. Hediyelere çok düşkündü. Bir yetişkin olarak, sık sık başkalarına hediye vermeyi bırakmasını ve parayı kendine harcamasını istedim. Ancak hediyelerin ilişki kurmanın çok önemli bir parçası olduğuna kesinlikle inanıyordu. Uzun yıllar sonra, onun çok doğru olduğunu ben de anladım.


Çeşitli araştırmalar hediye vermenin sürpriz bir unsuru olduğunu göstermiştir; dolayısıyla insan etkileşiminin çok önemli bir bileşenidir. İlişkileri tanımlamaya, aile, arkadaşlar ve iş arkadaşlarıyla bağları güçlendirmeye yardımcı olur ve hatta biriyle bir ilişkiyi bitirmek için kullanılabilir.


Kurumsal Hediye Nedir?

Amerikalı bir model olan Kathleen Marie Ireland, “İş dünyasında iş, ilişkilerle ilgilidir” dedi. İş dünyasında hediye vermek, çalışanlar, müşteriler ve potansiyel müşterilerle ilişki kurmanın ilk adımıdır. Hediye vermenin amacı, alıcı ile bir izlenim bırakmak ve bir bağlantı kurmaktır. İş veya kurumsal hediye/kartlar, alıcının önemini ve minnettarlığınızın bir onayını gösterir.


Kurumsal Hediye Verme neden önemlidir?

Mutlu müşterilerin ve çalışanların işinizi desteklediğini biliyor musunuz? Çalışan takdir hediyeleri, pazarlama stratejinizin önemli bir parçasıdır. Kurumsal hediyeler, özgün bir şekilde verildiğinde birkaç farklı sonuç elde edebilir.


1) İlişkileri sürdürmek, marka oluşturmak

Hediyeler/hediyeler, yeni bağlantılar kurmanın ve beslemenin ilk adımı olabilir. Stratejik olarak, hediye vermek sizi kalabalıktan ayırır. Çalışanlara, müşterilere veya müşterilere hediye vermek onlar için bir tür takdirdir. Hediyeler, herhangi bir ilişkinin başlangıcında doğru tonu belirlemek için bir marka bilinirliği aracı olarak kullanılabilir.


2) Boşlukları kapatmak, bağlantı geliştirmek

Covid pandemisi nedeniyle işletmeler olumsuz etkilendi. Evden çalışma trendinin başlaması ve sosyal mesafe ile birlikte fiziki toplantılar azaldı. Bu nedenle, kurumsal hediye, fiziksel toplantılar arasında köprü kurarak bağlantılar kurmak için uygun bir yol olabilir.


3) Geri vermek ve çalışanlara ve müşterilere teşekkür etmek

Kurumsal hediyeler ile çalışanlarınıza ve müşterilerinize takdir ve minnettarlığınızı gösterebilirsiniz. Size daha tatmin edici, uzun süreli iş ilişkileri sağlayabilir.


Kurumsal hediyeler ile çalışanlarınıza ve müşterilerinize takdir ve minnettarlığınızı gösterebilirsiniz. Size daha tatmin edici, uzun süreli iş ilişkileri sağlayabilir.


Kurumsal hediyeler sonsuz faydalar sağlar. Ancak çalışanlara ve müşterilere hediye seçerken dikkatli olmanız faydalı olacaktır. İşte uymanız gereken bazı iş hediyesi verme görgü kuralları...


Müşterinizi tanımıyorsanız, markalı takvim, günlük, çiçekler gibi basit jenerik hediyeler düşünülebilir.

Herkesi dahil et

Çalışanın dini inancı konusunda düşünceli olun.

Fazla harcama yapmaktan kaçının. Hediye alırken denge sağlayın. Müşterinin hizmetinize ne kadar harcadığına bakın.



2 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page