top of page

Double Espresso Çikolatalı Cupcakes Tarifi

Kahvenin (domuz pastırmasına çok benzer) onu birleştirirseniz hangi yiyeceği önemli ölçüde artırma eğiliminde olduğunu buldum. Bu hafta sonu için bir kek tarifi bulmam istendiğinde bunu aklımda tuttum. Aramamın sonucu? Duble Espresso Çikolatalı Cupcakes. Bu kötü çocuklar hem kekte hem de kremada espresso ile yapılıyor ve işleri kolaylaştırmak için tarifi iki parçaya böleceğim.




Kapkek

Malzemeler

4 oz Espresso

1/3 Bardak Kakao Tozu

1 Çay Kaşığı Vanilya Özü

½ Fincan Yumuşatılmış Tereyağı

1 Su bardağı Toz Şeker

Oda Sıcaklığında 2 Büyük Yumurta

1 2/3 Su bardağı Kek Unu

1 çay kaşığı kabartma tozu

¼ Çay kaşığı Kabartma Tozu

¼ Çay kaşığı Tuz

½ su bardağı ekşi krema

Talimatlar

Her şeye başlamak için fırınınızı 350 dereceye kadar ısıtmak ve muffin kaplarınızı güzelce kaplamak isteyeceksiniz.

Espressonuzu kakao tozu ve vanilya ile karıştırın. İşiniz bittiğinde, soğuması gerekeceği için karışımı bir kenara koyun.

Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, yumurtaları teker teker ekleyin ve iyice karıştırın.

Son olarak üçüncü bir kapta un, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bir kez bittiğinde, işler biraz zorlaşıyor çünkü her şeyi bir kerede karıştırmak istemiyorsunuz. Un karışımınızın yaklaşık üçte birini ve ekşi kremanızın yaklaşık yarısını alın ve bunları yumurta, şeker ve tereyağı ile karıştırın. Aynı oranlarda daha fazla un ve ekşi krema eklemek isteyeceksiniz.

Un karışımınızın geri kalanını karıştırın (bu noktada ekşi kremanız bitecek). Bu karışıma ekleyeceğiniz son kısım ise vanilya ve kakao ile karıştırdığınız espressodur, iyice çırpın.

Hamurunuzu muffin kaplarınıza yaklaşık üçte ikisini dolduracak şekilde dökün ve 16-18 dakika pişirin. Cupcakelerinizin pişip pişmediğini anlamanın iyi bir yolu, onları bir kürdanla yapıştırmaktır. Temiz bir şekilde çıkarabilirseniz (hiçbir hamur yapışmaz), piştiklerini anlayacaksınız.

Demek lezzetli keklerini bitirdin, vay! Henüz işimiz bitmedi, kremasız kekler, barbekü sossuz kerevit külçeleri gibidir! Bu düşünülemez! Şimdi biraz Mocha Frosting yapmayı ele alacağız:




buzlanma

Malzemeler

10 Yemek Kaşığı Yumuşatılmış Tereyağı

1 Shot Espresso (bu durumda 1.5 oz)

½ Yemek Kaşığı Kakao Tozu

3 ila 4 Bardak Şekerleme Şekeri

Talimatlar

Mutfağınız soğuyan keklerin aromasıyla dolduğunda, bir kase ve bir elektrikli mikser almak isteyeceksiniz.



Tereyağını mikserle güzel ve kabarık olana kadar çırparak başlayın. Kakao tozunu tamamen karışacak şekilde ekleyin.

Ardından espressonuzu kırbaçlayacaksınız. Şekerinizi eklediğinizde, kremanın kıvamı ne kadar kullandığınıza bağlı olarak değişeceğinden, yavaş yavaş yapmak isteyeceksiniz.

Kremanızı istediğiniz gibi elde ettiğinizde, kap keklerinizin üzerine yaymadan önce yaklaşık 10 dakika buzdolabında bekletmelisiniz. Yine de yapmadan önce en azından oda sıcaklığına soğuduklarından emin olun!

Dilediğiniz gibi süsleyin ve tadını çıkarın!



6 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page