top of page

Elmalı turta latte nasıl yapılır?

Bizler, Özüne Kadar Apple İnsanlarıyız!

Peki ya size sadece espresso makinenizi kullanarak elmalı turta yapabileceğinizi söylesem? Açıkçası ben de inanmazdım çünkü... inanamazsın. Ancak, bu klasik Sonbahar tatlısını latte, Apple Pie Latte şeklinde lezzetli bir yaklaşımla yapabilirsiniz. Burada New York'ta biz elma insanlarıyız (temelde) ve bu tarif beni gerçekten heyecanlandırdı.




Malzemeler

1 Shot Espresso

2 oz elma suyu

2 yemek kaşığı toz şeker

Bir Tutam Tarçın

Bir tutam hindistan cevizi

4 oz Süt

Krem şanti (isteğe bağlı)

Talimatlar

Dürüst olacağım, bu latte üstesinden gelmek için biraz zor bir canavar, ama elma ve baharatın sonbahar lezzetlerini harmanlayan bir içecek için can atıyorsanız buna değer. Latteler söz konusu olduğunda, bu içecek birkaç ekstra adım gerektirir.


Köpürtme sürahinizde elma suyu, şeker, tarçın ve hindistan cevizini karıştırarak başlayın. Tüm malzemeler sürahiye girdiğinde, karışım sıcak olana ve şeker eriyene kadar buhar çubuğunu kullanarak birlikte çırpacaksınız. İşiniz bittiğinde buhar kolunu silin.

Kendinize bir shot espresso demleyin ve ayrı bir sürahide 4 oz sütünüzü buharda pişirin (sadece 1 sürahi varsa, elma suyu karışımınızı ayrı bir kaba aktarın ve sürahiyi köpürtmeden önce durulayın). Sütünüz buğulandığında, espresso, elma suyu ve sütü uzun bir bardakta birleştirin.

Dilerseniz üzerine krem ​​şanti koyun ve afiyetle yiyin!




2 görüntüleme0 yorum

댓글


bottom of page