top of page

Espresso Makinelerinde Suyunuzun Kabarmaya Neden Olup Olmayacağı Nasıl Belirlenir?

Espresso makinesi sorunlarının önde gelen nedenlerinden biri. Evet, espresso makinesi kazanlarında ve su tesisatında oluşan kireçlenme, mineral birikintileri. Yani bugün, suyunuzun kireç oluşumuna neden olabilecek özelliklere sahip olup olmadığını belirleme yöntemi.




Langelier Doygunluk Endeksi

Bu yüzden burada biraz teknik bilgi alacağız ve espresso makinenize giren suyun ölçekleme potansiyelini belirlemek için Langelier Doygunluk İndeksinin veya LSI'nin nasıl kullanılacağına bir göz atacağız. Şimdi geeky senin işin değilse, etrafında birkaç yol var. Birincisi, ekipmanınızda uygun bir su filtresi kullanmak ve bazı düzenli kireç temizleme işlemleri yapmaktır. Diğer bir seçenek de, Özel Kahve Derneği standartlarını karşılayan kendi demleme suyunuzu yapmaktır. Bağlantısını kullanın burada şovlarının yeniden demineralize damıtılmış veya saf ters osmoz su ile bunun nasıl benim video için. Bu arada, kendi yap seçeneği çok düşük ölçekleme potansiyeline sahip su ile sonuçlanır.


İşte bir çevrimiçi LSI hesaplayıcısı . Kullanımı çok kolay ve size nasıl olduğunu göstereceğim. Kullanmanız gereken beş bilgidir: su sıcaklığı, pH, toplam çözünmüş katı madde olan TDS, kalsiyum seviyesi ve alkalinite. Rakamları girdikten sonra, hesaplayıcı bize ölçeğin oluşma olasılığı hakkında bir fikir verecektir.


Numaralarınızı almanın kolay ve ücretsiz yolu, su sağlayıcınızla iletişime geçmek veya web sitelerini kontrol etmektir. Ben de öyle yaptım. İhtiyacım olan numaralar açık olmayan bir bağlantıya gömülüydü, bu yüzden yerel su idaresini aradım ve bulmama yardım ettiler. ABD'deki çoğu su sağlayıcısının bu bilgilere sahip olması gerekir, bu nedenle web sitelerini kontrol edin veya onları arayın. Bunu su sağlayıcınızdan alamıyorsanız veya musluğunuzdan tam olarak ne geldiğini bilmek istiyorsanız, gelecekteki bir videoda size nasıl test edeceğinizi veya birinden sizin için yapmasını sağlayacağım. hatta belki bedava.


LSI Hesaplayıcıyı Kullanma

İşte numaralarımın bir listesi, hadi onları LSI hesaplayıcısına bağlayalım.


Sıcaklık için 264 derece Fahrenheit kullanacağım. Bu, buhar kazanımın ayarlı olduğu sıcaklık ve kazanınızın ulaşabileceği en yüksek sıcaklığı kullanmak istiyorsunuz. Ortalama pH'ım 7.5. Toplam çözünmüş katılar ortalama milyonda 188 parça. Kalsiyum seviyem, iyon olarak ölçülen litre başına 34 miligram, bu yüzden burada CA iki artı radyo düğmesini seçiyorum. Diğer seçenek, CaCO3 olarak kalsiyum sertliğinin bir ölçüsüdür, bu kalsiyum karbonattır, bu yüzden doğru olanı kullandığınızdan emin olun. Ve son olarak, alkaliliğim litre başına 88 miligram.


Tüm sayılarla "şimdi hesapla"ya basıyorum ve LSI'm artı 0.94'te geliyor. Tabloya baktığımda hafif bir kaplama bekleyebilirim ve genel tavsiye, tedaviye ihtiyaç duyulabileceğidir.


Farklı Makinelerde Ölçek Nasıl Önlenir

Bu nedenle, sonuçlara göre, musluk suyumun bazı küçük ölçeklere neden olması muhtemeldir, ancak uygun arıtma ile büyük ölçekli sorunlara neden olması pek olası değildir. Şimdi, LSI'nin yalnızca ölçekleme potansiyelinin bir göstergesi olduğunu unutmayın, gerçek dünya kullanımında işler farklı sonuçlanabilir. Ama sonuçlara göre planım şu: Süper otomatik bir espresso makinesi için üreticinin önerdiği su filtresini kullanırdım. Sertliği biraz azaltmak ve kireçlenmeyi önlemek için klor giderme ve yumuşatma için karbon içerirler. Süper otomatik makinelerde bulunan termoblok kazanlar çok dar geçişlere sahiptir. Bunlarda kireç oluşumu performansı ciddi şekilde etkileyebilir ve kontrolsüz bırakılması erken makine arızasına neden olabilir.


Yarı otomatik makineler için birkaç seçenek vardır. Tesisatlı bir profesyonel tüketici seviyesi makinesi için, BWT Bestmax Premium filtresini kullanan bir satır içi kartuş sistemi ile giderdim . Klor giderme için karbon filtrasyonuna sahiptir, ancak asıl faydası, fazla kalsiyumu magnezyum ile değiştiren patentli bir iyon değişim bölümüdür. Bu işlem, diğer tüm su yumuşatma filtrelerinde veya sistemlerinde olduğu gibi, sodyum eklemeden su sertliğini azaltır. Doğru kullanımla BWT bestmax premium sistemi, kireç oluşumuna neden olmadan aromayı koruyan bir mineral seviyesi sağlar. Bu filtreyi kullanın ve asla makinenizin kirecini temizlemeniz gerekmez. Yatırımınızı korur, size akıl verir ve harika bir espresso tadı verir.


Rezervuar beslemeli bir makine için BWT Bestsave M Anti-Scale Filter kullanırdım . Kullanımı çok kolay, sadece makinenizin deposuna bırakın ve yaklaşık 2 ay boyunca iyisiniz. Karbonlu klorla ilgilenir ve hat içi premium filtrelerinde kullanılan aynı patentli kalsiyum - magnezyum iyon değiştirme teknolojisine sahiptir. BWT filtre sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz bu bağlantıyı kullanın. İyon değiştirme teknolojisi ile sektördeki en iyilerdir.


Yine, LSI hesaplayıcısının bağlantısı burada. Bir LSI hesaplayıcısı arıyorsanız, bulduğunuz birçok kişinin espresso makinesi kazanlarında bulunan daha yüksek sıcaklıkların girilmesine izin vermeyebileceğini unutmayın.


Okuduğunuz için teşekkürler ve Whole Latte Love tarafından kahvenin size getirdiği her şeyle ilgili daha fazla güzel şey için yakında geri dönmeyi umuyorum.




0 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page