top of page

French Press Nasıl Kullanılır?

French press kahvenin nasıl yapıldığını merak ettiyseniz, burada olmanıza sevindik çünkü öğrenmek için birçok neden var. French press, kaba öğütülmüş kahveyi çay gibi demleyen ve telveyi fincandan uzak tutmak için bir filtre ekranı kullanan bir kahve makinesi türüdür.




French press kahvenin hayranları, otomatik filtre kahve ve diğer ağır filtreli demleme yöntemleriyle karşılaştırıldığında, genellikle daha zengin aromasına ve gövdesine işaret eder. Fransız basınının büyüsü, kağıt yerine ağ örgülü çelik filtre kullanmasında yatar. Kahvedeki zengin yağlar ve diğer çözünmüş katılar kağıt tarafından kolayca tutulur, örneğin Chemex gibi bazı demleme yöntemleri , kahvenin çok kalın ve gözenekli bir kağıt filtreden akması sonucunda "temiz bir fincan" üretilmesi olarak tanımlanır.

Fransız press nedir?

French press, bir tür kahve makinesidir ve " daldırma demleme makinesi" olarak sınıflandırılabilir; bu, demleme sırasında kahvenin tamamen suya daldırıldığı anlamına gelir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, telve presin içindeki suda demlenir ve kahvenin kendisi de bu şekilde demlenir. Bu, suyun öğütülmüş kahveden aktığı ve bir sürahiye aktığı yere damlatma veya dökme gibi yöntemlerden farklıdır. Sonuç olarak, tüm kahveler aynı miktarda temas süresi yaşar ve French press ile demleme yaparken hata yapmak daha zordur. Adında "pres" kelimesi olmasına rağmen, Fransız basını, basınçlı bir piston kullanan popüler Aeropress'in aksine kahveden lezzet çıkarmak için basınç kullanmaz .


Yurtdışında Fransız basını kafeterya olarak bilinir ve ismine rağmen aslında bir İtalyan tarafından icat edilmiştir. Bir dizi farklı üreticiden temin edilebilen genel tasarımda çeşitli varyasyonlar vardır, ancak her zaman mevcut olan üç temel bileşen sürahi, filtre ekranı ve sürahiyi içerir; malzemeler, filtre tasarımı ve stil değişebilir.




French Press Kahve Nasıl Yapılır?

French press ile demlemek son derece kolaydır ve birkaç önemli değişkene dikkat etmek, içebileceğiniz en lezzetli kahveyi içmenizi sağlayabilir. Sen olduğunu göreceksiniz sağ eziyet bulmakta böylece ilk o duralım, senin Fransız basınında için fincan üzerinde en büyük etkiye sahip olacaktır.

French Press için Kahve Nasıl Öğütülür

Fransız presleriyle ilgili olan şey, filtre süzgeçlerinin büyük parçaları filtrelemede iyi olması, ancak ince tozları veya tozu tutmada o kadar iyi olmamasıdır. İnce taneler veya ekstra ince kahve parçacıkları öğütme işlemi sırasında değişen derecelerde üretilir. Daha ucuz öğütücüler , demleme sırasında sizin için sorunlara neden olabilecek daha yüksek miktarlarda ince taneler üretme eğilimindedir. Sadece filtre süzgecinden geçmekle kalmaz, aynı zamanda öğütülmüş kahvenizin yüzey alanını artırarak fazla ekstraksiyona da katkıda bulunurlar. Bunların ikisi de kaçınmak isteyeceğiniz şeylerdir. Çok fazla kahve tozu üreten daha ucuz bir öğütücünüz varsa, basit bir yaşam hilesi, demlemeden önce bu istenmeyen maddeleri elemek için un elek gibi bir şey kullanmaktır.


Para cezalarıyla ilgili endişelerimizi ortadan kaldırmışken, bir an için gerçek öğütme boyutundan bahsedelim. Bir Fransız presi bir süzücü değildir ve öğütmelerinizin kaba olması gerekir, ancak bazılarının önerebileceği gibi süper kaba değil. Boyut ve şeklin tutarlılığı, ince tanelerin sayısını sınırlamanın yanı sıra, demlemenizin sonucunu önemli ölçüde iyileştirecektir. Bunu akılda tutarak, öğütmeleriniz, Koşer tuzu ve ekmek kırıntılarına benzer boyutta ve şekilde, kaba ila orta-kalın arasında olmalıdır. İşleri basitleştirmek için, olağanüstü öğütmeler üretecek uygun fiyatlı bir Fransız pres öğütücü için en iyi önerimiz Baratza Virtuoso+ :

Fransız Basın Oranı

Öğütücü durumumuz çözüldü, hadi demlemeye geçelim. French press için takip edilmesi kolay bir tarif, 60 gr kuru kahveye 1 litre sudur. Eğer kullanmıyorsanız, ölçme ve zamanlama konusunda yardımcı olacak bir tür terazi almanızı şiddetle tavsiye ederiz . Kahvenizi tartmanın en büyük avantajı, tekrar demleme söz konusu olduğunda elde edebileceğiniz tutarlılıktır. Acaia ve Hario gibi birçok kahve terazisi, demlemeyi kolaylaştırmak için diğer kolaylık özellikleriyle birlikte yerleşik zamanlayıcılara sahiptir. Bir kahve ölçeğine paranız yetmiyorsa, çoğu ölçü kabının da metrik ölçüleri vardır ve 60 g, kabaca ¾ kuru ölçülü tam çekirdekli kahveye eşdeğerdir. Bu oran, daha küçük preslerde kullanım için kolaylıkla yarıya indirilebilir.



French Press Ne Kadar Sürer?

French press kahve için genel olarak kabul edilen demleme süreleri 4 ila 6 dakika arasında değişir, ancak minimum 4, kahvenizin eksik ve zayıf olmamasını garanti etmek söz konusu olduğunda daha önemlidir. French press üzerinde demleme süresi aşağı yukarı çayla aynı şekilde çalışır, yani ne kadar uzun süre demlerseniz , demleme bir dereceye kadar o kadar güçlü olur. Kahvenizi fazla demlerseniz aşırı derecede acı hale gelebilir, bu nedenle ne kadar süredir demlediğinize dikkat etmeniz önemlidir. Kahveniz yeterince demlendikten sonra, ya hemen kendinize bir fincan dökün ya da sıcak tutmak için bir sürahiye aktarın.

Fransız presinden daha güçlü bir fincan kahve istiyorsanız, ancak daha acı değil , demleme sürenizi artırmak yerine demleme tarifinize daha fazla öğütülmüş kahve eklemeyi denemelisiniz. Bu, acılığı artırmak için daha az arzu edilen elementleri sadece zeminden çektiğiniz daha uzun ekstraksiyon süresine güvenmeden kahvenizin aromasının gücünü artıracaktır.


Fransız Basın Talimatları

Kendi deneyimlerimize ve en iyi demleme uygulamalarımıza dayanarak, French press kahvenin nasıl yapılacağına ilişkin adım adım önerimiz*:


1 L filtrelenmiş suyu 200° ± 5°'ye ısıtın. En tutarlı ve doğru sonuçlar için bir dijital elektrikli su ısıtıcısı kullanmanızı öneririz . Alternatif olarak, ocakta su kaynatırken bir termometre kullanılabilir.

60 gr tam çekirdekli kahve ölçün .

Kahvenizi, Koşer tuzu veya ekmek kırıntılarının görsel referansını göz önünde bulundurarak, kaba ila orta kaba öğütmede öğütün. Kahvenizin içinde çok fazla ceza varsa, bunları çıkarmak için bir elek kullanın.

French pressinize çekilmiş kahvenizi ekleyin .

Tüm zeminlerin eşit şekilde ıslandığından emin olarak prese yaklaşık 120 g su dökün. Yavaşça karıştırın ve kahvenin 30 saniye çiçek açmasına izin verin.

Kalan suyunuzu prese ekleyin ve kapağı sürahinin üzerine yerleştirin.

Kahvenizin 4 dakika demlenmesine izin verin.

Telveyi şimdi demlenmiş kahveden ayırmak için elinizin ağırlığını kullanarak pistonu yavaşça aşağı doğru itin.

Kahveyi bir sürahiye aktarın veya hemen servis yapın.

French Press'inizi Nasıl Temizlersiniz?

French presslerin temizlenmesi oldukça kolaydır, ancak daha önce hiç sahip olmadıysanız, bazı temel bilgileri ele alalım. Kapağı/pistonu presinizden çıkararak başlayın, sürahide ayrılabilen birden fazla bileşen varsa, bunları da ayırın.


Telvenin kahveden tamamen ayrılması için pistonun tamamen aşağı bastırıldığından emin olun. Kalan kahvenizi lavabonuza dökün.

Pistonu çıkarın, kahve telvesini hapsedecek kadar ince bir elek veya filtre bulmanız gerekecek. Pistonu durulayın, yıkanan tüm zeminleri yakaladığınızdan emin olun.

Telve yatağınızı boşaltmak için sürahiyi suyla doldurun, ardından öğütülmüş kahvenin çöp kutusuna gitmesini önlemek için bulamacı filtrenize dökün.

Diş fırçası gibi yumuşak kıllı bir fırça kullanarak filtre süzgecinizde veya onu çevreleyen yayda birikmiş olabilecek tüm ince parçacıkları ovalayın. Bittiğinde durulayın.

Birikmiş yağları veya kalıntıları temizlemek için sürahinizi yaklaşık ¾ oranında sıcak suyla doldurun ve 1 yemek kaşığı Urnex Cafiza'yı içinde çözün . Cafiza köpürmeye ve köpürmeye eğilimlidir, bu nedenle taşmamasına dikkat edin.

Cafiza solüsyonunu yarım saat bekletin.

Yarım saat geçtikten sonra, kalan sıkışmış zeminleri çıkarmak için pistonu kullanın.

Sürahinizi boşaltın ve sürahi ve pistonu durulayın.

Popüler Fransız pres Markaları

French pres üreten çok sayıda firma var, burada French preslerini taşıdığımız en popüler markalardan üçü:


Bodum

Fransız preslerinin belki de dünyadaki en popüler markası olan Bodum , kırılmaz, taşınabilir, şık ve sade işlevselliğe kadar çeşitli şekil, stil ve işlevlerde çeşitli presler üretmektedir.*French press ve kahve fincanlarınızı demlemeden ve servis yapmadan önce ısıtın.




2 görüntüleme0 yorum

Comentarios


bottom of page