top of page

Hediye ile müşterilerinize değer verdiğinizi gösterme şekli

Kurumsal hediyeler , ortaklarınız ve müşterilerinizle iyi bir çalışma ilişkisi geliştirmenin hayati bir parçasıdır. İyi düşünülerek planlandığında, çalışanlarınızı motive edebilir ve onları %100 vermeye teşvik edebilirler. Ayrıca kurumsal hediye, ticari satışları artırmanın ve iş ortakları, tedarikçiler ve distribütörler arasında uzun vadeli sadakat oluşturmanın kanıtlanmış bir yöntemidir.



Ancak, kurumsal hediye vermek yanıltıcı ve göz korkutucu olabilir. Mükemmel hediyeyi aramak her zaman kolay değildir. Elbette doğru kurumsal hediyeyi seçmenin arkasında bir bilim yok ama hediye alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktaları paylaşmak istiyoruz.


Kurumsal hediye konusunda nihai kılavuzumuz, şirketiniz için en iyi kurumsal hediyeleri bulma yolculuğunuzda size yardımcı olacaktır. Ayrıca, kurumsal hediye kültürünü kuruluşunuza dahil etmeniz için tüm harika nedenleri size sunacağız.


Kurumsal hediyenizi bir üst seviyeye taşımanıza ve jestin olumlu bir şekilde iletilmesini sağlamanıza yardımcı olacağız!


KURUMSAL HEDİYE NEDİR?

Kurumsal hediye, çalışanlara, müşterilere, ortaklara ve müşterilere karşı minnettarlığı ve takdiri ifade etmek için kullanılan kurum içi bir organizasyon kültürüdür. Bu uygulamanın amacı, alıcı ile olan ilişkiyi güçlendirmektir.


Harvard Business Review , bir departmanın ve bir organizasyonun genel büyümesinde bireysel onay ve tanınmanın eşit derecede önemli olduğunu söylüyor. Akranlarına bireysel başarıların değerli ve takdir edildiğini hatırlatır. Küçük bir hediye verme eylemi bile konuşulmayan değer ve saygıyı ifade eder.


KURUMSAL HEDİYE NEDEN ÖNEMLİDİR?



İş tamamen insanlarla ilgilidir. İş tamamen ilişkilerle ilgilidir.


İnsanlar özel muameleyi severler, bir projenin muzaffer bir şekilde tamamlanmasından sonra hediyeler/kupalar almaktan zevk alırlar ve teşekkür jestlerini takdir ederler. Kahve hediye kartı, Uber yolculuğu, buket, grup öğle/akşam yemeği, tatil zamanı vb. olsun, tanınmaya yönelik her türlü çaba, kuruluşunuza ve onunla ilişkili kişilerin iyileştirilmesine ne kadar önem verdiğinizi yansıtır.


Hediyenin verilme şekli ve ifadesi çok önemlidir. Minnettarlığını ifade eden sensin. İfadeniz yansıtmıyorsa hediyeniz de yansıtmaz. Kurumsal hediye, iş dünyasında güven oluşturmak ve sürdürmekle ilgilidir. Ortaklarınızı uzun süre elde tutmanın ve mükemmel sonuçlar elde etmenin güçlü bir yoludur.


Aşağıda, kurumsal hediyenin değerli olmasının inkar edilemez birkaç nedeni bulunmaktadır:


İyi niyet yaratır

İlişkiler kurar ve sürdürür

Fiziksel mesafe engelleri arasında köprü kurarak hayati iş bağlantıları geliştirir

Kişilerinizi güçlendirir

Şirketinizin imajını geliştirir

KURUMSAL HEDİYE ÇEŞİTLERİ


Kurumsal hediyeler çok çeşitli değerleri ifade edebilir. Bir satın alma işlemi yapmadan önce, işletmenin çeşitli departmanlarına ve sektörlerine kurumsal hediye vermenin amacına ilişkin net bir vizyona sahip olduğunuzdan emin olun. Kurumsal hediye, uygun şekilde planlandığı takdirde alıcılarınızdan daha iyi yanıt, bağlantı ve çaba ile sonuçlanabilir.


PAZARLAMA HEDİYELERİ

Pazarlama hediyeleri, özellikle hedef kitlenize yöneliktir ve klasik afiş reklamlarının ve e-posta pazarlamasının ötesine geçer. Pazarlama hediyeleri, marka vizyonunuzu, misyonunuzu ve felsefenizi müşterilere tanıtmanın harika bir yoludur. Bu tür hediyeler müşterilerinizi ne kadar önemsediğinizi yansıtır ve sadık bir müşteri tabanı oluşturmaya yardımcı olur. E-hediyelerin, teşekkür hediyelerinin ve tavsiye hediyelerinin potansiyelini de göz önünde bulundurun.


Öte yandan, hedefinizin KOBİ, kurumsal müşteri, B2B veya B2C olmasına bağlı olarak pazarlama hediyelerinizi de özelleştirebilirsiniz. Pazarlama hediyeleri, yanıtınızı hızlandırmak ve uzun vadede geliri artırmak için harika bir araçtır.


SATIŞ BEKLENTİ HEDİYELERİ

Belki daha iyi "bedava" olarak bilinen Satış Beklenti Hediyeleri, satışları artırmaya kesinlikle yardımcı olabilir. Çünkü kim bedava güzellikleri sevmez ki?


Satış arama hediyeleri, hem gelen hem de giden satış araştırması için pazar erişiminizi geliştirmenin son derece etkili bir yoludur. E-postaların ve aramaların yeri var, ancak gerçekten bir sonraki seviyeye geçmek ve olası satışlarla güçlü bir psikolojik bağlantı oluşturmak istiyorsanız, satış fırsatları için hediyeler gitmenin yoludur.


MÜŞTERİLER İÇİN KURUMSAL HEDİYELER

Müşterilerinize hediyeler vermek, bağlantıyı ve iletişimi geliştirmenin mükemmel bir yoludur. Bağlılığı güçlendirebilir ve hatta yeni gelir kaynakları açabilir. İlişkinizin devam etmesi için işletmenizin müşterilerinizle etkileşim halinde olması gerekir. Müşterilere kurumsal hediyeler vermek, şirketinize hem eski hem de yeni müşterilerle iş başarısını sağlayan bir yatırımdır.


Yağma kutularından ve canlı bitkilerden tatlılara ve şımartıcı ikramlara kadar her şeyi hediye edebilirsiniz. Tatiller ve deneyim biletleri, müşterilerinize işletmeniz için ne kadar önemli olduklarını göstermenin harika bir yoludur.


MÜŞTERİLER İÇİN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ HEDİYELER

Müşteriniz, potansiyel müşteriniz, müşteriniz veya çalışanınız olsun, kişiselleştirilmiş bir hediye, müşteriye işine ne kadar değer verdiğinizi ve iş ilişkinize olabilecek en iyi şekilde yatırım yaptığınızı gösterir. Kişiselleştirme ek çaba gerektirir, ancak buna değer! Hediyenin onlarda yankılandığından emin olmak için alıcının ilgi alanları, hobileri ve en sevdiği şeyler hakkında daha fazla bilgi edinin.


Sadece tatilde değil, her durum ve etkinlik için kişiye özel hediyeler gönderebilirsiniz. Örneğin, yenilemeler, kilometre taşları, etkinlik kayıtları sırasında, hoş geldiniz paketleriyle ve hatta onları birdenbire şaşırtmak için küçük bir teşekkür mesajı gönderin. Kişiselleştirilmiş bir hediye , müşterilerle bir bağ kurmanın ve onlara bir birey olarak ilginizi göstermenin harika bir yoludur.


ÇALIŞANLAR İÇİN KURUMSAL HEDİYELER

Çalışanlarınıza zaman zaman bir teşekkür belgesi vermek, derin bir bağ oluşturacaktır. Ekibiniz memnun olduğu sürece uzun, mutlu ve sadık bir ilişkiniz olacaktır. Maaşı artırmak her zaman çözüm değildir - takdir ve tanınma da değerlidir!


Ekip üyeleri arasındaki bağları güçlendirmek için, onlarla kişisel düzeyde ilgilendiğinizden emin olun. Sıkı çalışmalarının kabul edildiğini ve takdir edildiğini hissettirin. İyi düşünülmüş bir kişiselleştirilmiş hediye, minnettarlığınızı iletmenin en iyi yoludur.




KURUMSAL HEDİYELERİN AMACI

Kurumsal bir hediye verme uygulaması geliştirmek yalnızca mevcut müşteriler, tedarikçiler, distribütörler, müşteriler ve ekip üyeleri ile ilişkiler kurmakla kalmaz; aynı zamanda görünmeyen iş fırsatlarını da açar ve şirketin imajını geliştirir. Şirketinizin takdir edilen müşterilerden ve çalışanlardan elde edebileceği olumlu geri bildirimler de dahil olmak üzere, stratejik olarak yapıldığında kurumsal hediye vermenin birçok faydası vardır.


İŞ İÇİN

İyilik yapmak ve başkalarına vermek eşit derecede ödüllendirici sonuçlar getirir. Çalışanınızı mutlu edecek ve karşılığında, çalışanları olumlu yönde etkilediğinizi bilmek sizi tatmin edecek. Ayrıca kurumsal hediye, marka sadakatini, farkındalığını artırmak ve marka imajını korumak için güçlü bir pazarlama aracıdır.


B2B İLİŞKİLERİNİZ İÇİN

İnsanlar, herhangi bir şirketin temelidir. İş arkadaşlarınıza karşı ne kadar dikkatli olursanız, onlarla ilişkiniz uzun vadede o kadar güçlü olur.


ÇALIŞANLAR İÇİN

Sıkı çalışma ve özveri ödüllendirilmelidir. Bazen bir teşekkür notu gibi küçük bir jest de harikalar yaratır. Ekibiniz sizin gücünüzdür. Onlarla ilişkiniz ne kadar güçlüyse, o kadar sadık olurlar. Anketler, kurumsal hediye kültürüne sahip kuruluşların her zaman daha yüksek düzeyde personel tutma ve sadakate sahip olduğunu gösteriyor.


MARKA TANIMA İÇİN

Kurumsal hediye bir sanattır. Hediyeye şirketin adına veya sloganına ince bir dokunuş eklemeyi düşünün. Yine de logo ve isim konusunda aşırıya kaçmadığınızdan emin olun. Hala bir takdir hediyesi, bir promosyon aracı değil. Marka imajınızı göz önünde bulundurarak ürünleri özelleştirin.


ALT HAT İÇİN

Teşvikler yerine kurumsal hediyeleri seçmek ucuz bir seçenektir. Toplu satın alma, hediye maliyetini önemli ölçüde azaltacaktır. İyi planlanmış bir hediye, diğer teşviklerin sağlayabileceği gibi çalışanlara, müşterilere ve müşterilere eşit derecede ödüllendirici bir his verebilir. Ayrıca, yerel işletmeleri ve tedarikçileri desteklemek için de harika bir yoldur.




KURUMSAL HEDİYE VERİRKEN YAPILMASI VE YAPILMAMASI GEREKENLER

Müşterileriniz, ekip üyeleriniz ve iş ortaklarınız için hediye alırken birkaç şeye dikkat etmeniz önemlidir. Seçtiğiniz hediye, alıcıyla olan ilişkiniz hakkında çok şey anlatır ve onlarla olan bağınızı etkileyebilir.


En uygun hediyeyi seçmek için göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör vardır. Bir İK müdürü veya satış müdürü iseniz, işte bu mükemmel kurumsal hediyeyi ararken göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyler (alıcının kim olduğuna bağlı olarak cevaplar değişebilir):


Şu anda alıcıyla ilişkiniz nasıl (çok yakın mısınız yoksa birlikte çalışmaya yeni mi başlıyorsunuz?). İlişkinizin çizginin neresinde olmasını istersiniz?

Hediye uygun mu? Alıcı ile rezonansa girecek mi?

Hediyeyi almaları için doğru zaman mı?

Maliyet faktörünü düşünün; pahalı mı ucuz mu?

Hediyenin kişisel bir dokunuşa ihtiyacı var mı?

Hediye, alıcının felsefesiyle uyumlu mu?

Aşağıda, kurumsal bir hediye alırken akılda tutulması gereken birkaç yapılması ve yapılmaması gerekenleri vurguladık.


ŞİRKET HEDİYE POLİTİKALARI HAKKINDA BİLGİ EDİNİN

Hediye alacağınız firmanın kurumsal hediye politikasını öğrenin. Kurumsal hediye vermenin ne kadar etik olduğu gibi sorular sorun.


Bankalar, çok uluslu şirketler ve denetim firmaları gibi bazı kuruluşların hediye alma konusunda katı kuralları vardır.


Örneğin:


Hediye bir şirket logosu ile markalanmalıdır.

Hediyenin değeri belirli bir miktarı aşamaz.

Hediyeyi kabul ederken bir tanık isteyebilirler.

Bir devlet dairesine veya kurum çalışanlarına hediye vermeden önce, hediye kabul etmelerine izin verildiğinden emin olun.

Yapılacak en iyi şey, müşterinize hediye alma kültürlerini önceden sormaktır. Hediyenizin memnuniyetle karşılanacağını varsaymayın. "Hediye Vermeme" politikası varsa, en azından düşüncelerinizi bilirler ve takdirinizi göstermeniz için size bir alternatif önerebilirler.


İHALE SÜRECİNDE HEDİYE VERMEYİN

Zamanlama her şey olabilir! Devam eden bir anlaşmanın ortasındaysanız veya yaklaşan bir iş için teklif verme sürecinin ortasındaysanız, niyetiniz samimi olsa bile hediye vermek için uygun bir zaman değildir.


Yanlış zamanda hediye vermek yanlış mesajı verebilir ve hediye rüşvet olarak yanlış yorumlanabilir. Alıcı, bunu etik olmayan bir davranış olarak görebilir ve size karşı sosyal olarak yükümlü hissedebilir veya anlaşmayı tamamen kapatabilir.


KİŞİSEL VE PRATİK YAPIN

Toz toplayacak bir hediye ile gerçekten kişisel ve pratik bir hediye arasında ince bir çizgi vardır. Çoğu zaman, insanlar çabalarını düşünceli hediyelere harcarken yanlış yönlendirilirler ve bilinçsizce genel ve kişisel olmayan/pratik olmayan bir hediye ile sonuçlanırlar.


Peki, kurumsal hediyenizin bu kişisel dokunuşa sahip olduğundan ve aynı zamanda pratiklik sunduğundan nasıl emin olabilirsiniz?


Alıcının ilgi alanlarını, günlük yaşamını, hobilerini veya son zamanlarda bağımlı olduğu bir şeyi düşünün. Sohbet ederken genellikle neyi paylaşmaktan hoşlandıklarına dikkat edin ve bu ilgiyi seçtiğiniz hediyeye dahil etmenin yollarını düşünün.


PROMOSYON YAPMAYIN

Bir etkinlik veya fuar sırasında dağıttığınız şeyler, satın aldığınız kurumsal hediyelerden tamamen farklı olmalıdır. İkisini karıştırmayın. Pazarlama ve tanıtım araçları, düşünceli bir takdir için tasarlanmamıştır.


Amaç, kişisel bir dokunuş eklemektir, ancak bu, alıcıyı işe yaramaz promosyon çıkartmaları veya markalı defterler, kalemler, günlükler, takvim vb. ile bombalayacağınız anlamına gelmez.


BİR BÜTÇE OLUŞTURUN VE ONA BAĞLI KALIN

Kurumsal hediye verirken bütçeleme çok önemlidir. Çoğu zaman şirketlerin hediyeler için belirli bir harcama limiti ve bütçesi vardır. Bu, mükemmel hediyeyi daraltırken size zaman kazandıracak.


Ayrıca, çok abartılı veya ucuz olmamanızı sağlayacaktır. Hediye vermek her zaman öğenin maliyetinden çok minnettarlığınızı ifade etmekle ilgili olmalıdır. Bütçede iken düşünceli bir hediye göndermek mümkündür.


EĞLENİN

Hediye vermek göz korkutucu bir iş olmamalıdır. Biraz planlama ve yaratıcılıkla eğlenceli ve düşünülmüş kurumsal hediyeler ortaya çıkarabilirsiniz. Çalışma alanına biraz caz ve kıvılcım ekleyin, hediye alışverişi etkinlikleri düzenleyin veya ekip yemekleri planlayın. Hediye verirken eğlenmek, ekibinizi ve müşterilerinizi motive edecek ve ilişkiyi bir sonraki seviyeye taşıyacaktır.


HEDİYELERİ RÜŞVET OLARAK KULLANMAYIN

Hediye vermek rüşvet olarak gösterilmemelidir. Kurumsal bir hediye verirken hediyenin arkasındaki mesajın net olduğundan emin olun. Her kuruluş veya potansiyel müşteri, kurumsal hediye fikrine alışkın değildir ve bazılarının hediye kabul etmesine bile izin verilmez. Eğer durum buysa, takdirinizi caydırmasına izin vermeyin. Gerçek bir teşekkür de harikalar yaratabilir.


YIL BOYUNCA TAKDİR GÖSTER

Tatil sezonu, minnettarlığınızı göstermenin tek zamanı değil. Hediyeler yılın herhangi bir zamanında iyi karşılanır ve özellikle bir projeyi başarıyla tamamladıktan sonra takdir edilir. Kilometre taşlarının başarısını bir kutlama yapın. Ekip üyelerinin güvenini artıracak ve diğer hedeflere doğru etkin bir şekilde çalışmaya devam etmeleri için onları harekete geçirecektir. Hediyeler en az beklendiği zaman takdir edilir.



HARİKA BİR KURUMSAL HEDİYEYİ NASIL SUNARSINIZ?

HEDİYELERİ LOGONUZLA MARKALAMA

Bir hediyenin üzerindeki şirket logosu profesyonelliği gösterir, ancak bunun tam olarak yapıldığından emin olun. Kulağa çok önemli gelmese bile, logonun tasarımı, rengi ve boyutu hediyenin tüm özünü oluşturacak veya bozacaktır. İyi düşünülmüş ambalajlar profesyonel bir izlenim bırakır.


TEK KİŞİYE GÖNDERME

Kayırmacılık iş dünyasında işe yaramaz ve işyerinde bu tür etik olmayan zihniyeti teşvik etmemelisiniz. Farklı departmanlara ve ortaklara hediye veriyorsanız, aynı değilse de en azından eşit hediyeler verin. Bu sayede favorileri seçiyormuş gibi görünmeyeceksiniz.


TÜM OFİSE GÖNDERME

Tüm ofis için hediyeler gönderirken, güvertedeki herkesin takdir edebileceği bir şeyle gidin. Örneğin, atıştırmalıklar ve ikramlar iyi bir seçenektir. Çeşitli insanların zevk alabileceği bir şey seçtiğinizden emin olun. Reçine altlıklarımız gibi küçük hediyeler de gönderebilirsiniz . Gerçek bir takdir olarak algılanmayacağından promosyon malzemesi göndermemeye dikkat edin.


NE ZAMAN GÖNDERİLECEĞİNE KARAR VERME

Hediye ve takdir gönderirken zamanlama önemlidir. Bir anlaşmayı bozarsanız veya bu bir tatil/özel durum/festival ise, kurumsal bir hediye göndermenin tam zamanı. Hediye verirken göz önünde bulundurulması gereken bir şey de, kimseye rüşvet veriyormuş gibi görünmek istememenizdir. Hediyeyi göndermeden önce zamanı düşünün ve ilişkinizi nasıl etkileyeceğini değerlendirin.


HEDİYE SEÇİMİ

İlgi ve zevklerine bağlı olarak alıcıya verebileceğiniz çeşitli şeyler vardır. Günlük yaşamlarında ve işte değerli olacak şeylerin bir listesini oluşturun. Sıklıkla kullanabilecekleri eşyalar harika hediyelerdir. Biraz daha kişisel ve biraz daha az tanıtım yapın.


BEŞİNCİ TASARIM KURUMSAL HEDİYEYE NASIL YARDIMCI OLUR?

Fifth Design'da günlük yaşamdaki ev eşyaları ve modern şaheserlere dahil olan pratik ve zamansız reçine sanatı sunuyoruz. Hediyeyi bir üst seviyeye taşıyan çok çeşitli el yapımı alternatiflerimiz var. Her parça sevgi ve özenle el yapımıdır. Hatta şirketin ihtiyaçlarına ve bütçesine göre hediye kutuları tasarlıyoruz . Ne hediye alacağınızdan emin değilseniz, en iyi seçenekleri bulmanıza yardımcı olabiliriz.


Beşinci Tasarım, hem sanatsal ifadeyi hem de sürdürülebilir satın almayı yayan yerel, el yapımı ev eşyalarının bir kutlamasıdır - her kalbi doygun hissettirecek dikkatli bir satın alma!


SON DÜŞÜNCELER

Müşterileriniz, çalışanlarınız ve tedarikçileriniz için takdir göstermek söz konusu olduğunda, kurumsal hediye vermenin en düşünceli yol olduğunu unutmayın. Hediye kesinlikle sizin özeninizi yansıtmalıdır, ancak aynı zamanda hediye, alıcının en iyi ilgisi ve felsefesi ile uyumlu olmalıdır.


Kurumsal hediye eğlenceli olmalı. Kurumsal hediye, iş ortakları arasındaki boşluğu doldurmalıdır.


Devam eden bir pandemi ile kurumsal hediye, şirketin düşüncelerinin tüm müşterileri, çalışanları ve tedarikçileri ile olduğunu göstermenin ideal yoludur. Bu onları motive edecek ve bu zor zamanlarda çabalarını takdir ettiğinizden emin olmalarını sağlayacaktır. Hepsinden iyisi, kurumsal hediye, alıcıyla olan bağınızı ve bağınızı güçlendirerek, her iki tarafa da fayda sağlayacak harika bir iş ilişkisi potansiyelini artırabilir.


"Düşüklerde takılıp kalanlar, yalnızca yüksekler için orada olanlardan daha değerlidir" deniyor!



192 görüntüleme0 yorum

Kommentare


bottom of page