top of page

Kahve Öğütücü Nasıl Temizlenir?

Hiç kimse acı, zayıf, yumuşak, kremasız, aşırı ekstrakte edilmiş, korkunç kokulu veya yanık tadı olan kahveyi sevmez. İnsanlarla sık sık demledikleri kahve hakkında ve kahvenin standartlarına uymadığı hakkında konuşuyoruz. On kişiden dokuzu ilk tepkileri, espresso makinesinin düzgün çalışmadığıdır . Sürekli "Makinem aşırı ısınıyor", "Çok fazla basınçla demleniyor", "Farklı bir şey yapmıyorum, o yüzden makine olmalı" sözlerini duyuyoruz. Ama küçük bir adım geri atalım ve öğütücünüzle başlayalım.



Kahve Öğütücünüzü Temizleme

Öğütücünüzün temizlenmesi, ekipmanınızdan en iyi kahve tadına sahip olmanızı sağlamak için çok önemlidir. Bu, ekipmanınızın düzenli bakımının bir parçası olmalıdır ve neyse ki Urnex , bağımsız öğütücüler ve süper otomatik espresso makineleri için temizlik ürünleri üretir . Grindz , standart öğütücüler için bir temizleyicidir ve SuperGrindz , süper otomatik espresso makineleri için kullanılır. Bu ürünler, öğütücünüzün çapaklarındaki kahve yağlarını ve kalıntılarını gidermek için tasarlanmıştır.

Zamanla, kahve yağları ve telveleri çapaklar arasında kalabilir. Telveler bayatlar ve yağlar demlediğiniz kahvenin tadını değiştirmeye başlayabilir . Bu temizleyiciler gıda için güvenlidir ve tahıllardan ve tahıllardan yapılır. Tek yapmanız gereken öğütücüdeki kahveyi çıkarmak ve öğütmeyi orta ayara getirmek. Tabletleri çekirdek haznesine koyun ve öğütün; Grindz zamanla biriken eski zeminleri ve yağları temizleyecektir.


Grindz ile işiniz bittiğinde, hazneyi kahve ile yeniden doldurun ve öğütücüyü, kalan Grindz tozunun herhangi biri öğütme haznesinden dışarı itilene kadar çalıştırın. İçinde hala biraz varsa, tamamen gıda için güvenlidir ( Marc daha önce bir Grindz tableti yemiş olabilir), ancak kahvenizin özü veya aroması için herhangi bir iyilik yapmaz.


Bir Kahve Öğütücüyü Pirinçle Temizleyebilir misiniz?

Cep telefonunuzu bir su birikintisine düşürürseniz pirinç harikalar yaratabilir, ancak kahve öğütücünüzü temizlerken önerdiğimiz bir şey değil . Kahve öğütücüler, kavrulmuş, bütün çekirdekli kahveyi öğütmek için tasarlanmıştır. Çekirdeklerin yoğunluğu ve sertliği, bir öğütücünün beklenen kullanım durumu dahilindedir, pirinç değildir. Kireç çözücü yerine sirke kullanmanın "evde" bilgisine benzer ve her iki durumda da bunu önermiyoruz.


Sadece pirinç ve sirke (veya bu konuda pirinç sirkesi) kahve ekipmanlarını temizlemek için formüle edilmekle kalmaz, aynı zamanda çoğu üretici , öğütücünüzde pirinç kullandığınızı öğrenirse garantinizi geçersiz kılar. Bu nedenle, pirinçle temizlemeye çalışarak öğütücünüze zarar verirseniz, eski kahve sorunlarınızın en küçüğü olabilir.




Öğütücünüzün Çapaklarını Temizleme

Öğütücünüzü Urnex Grindz gibi bir ürünle temizlemenin yanı sıra çapaklarda ve öğütme haznesinde derinlemesine temizlik yapmanız önemlidir. Grindz iyi bir iş çıkarır veya yüzey yağlarını ve eski öğütmeleri giderir, ancak eski kahve çapakların üzerindeki dişler arasında etkilenebilir ve bu durumda öğütücüyü açıp bunları çıkarmak isteyeceksiniz. İçeri girdikten sonra öğütme odasını da temizlemek iyi bir fikirdir.


Çoğu taşlama makinesinde üst çapak çıkarılması en kolay olanıdır, ancak en kapsamlı temizlik için her ikisini de çıkarmanızı öneririz. Bahsettiğim gibi, kahve tozları zamanla çapaklara sıkışır ve tek başına öğütücü temizleyici ile çıkarılamazlar. İnce tanecikler biriktikçe , çapakların toplam kesme yüzeyini azaltır ve kahve öğütmeyi zorlaştırır. Öğütücünüzü dişleriniz gibi düşünüyorsanız, dişlerinizi her gün fırçalarsınız, ancak yine de yılda iki kez dişlerinizi temizlemek için dişçiye gidersiniz.


Grindz'i düzenli olarak kullanmak genel tazelik açısından çok yardımcı olacaktır, ancak yine de yılda en az bir kez derin temizlik için çapakları gidermek isteyeceksiniz. Bununla birlikte, kahvenizin yağ içeriği ve toplam hacminiz, daha sık temizlemeniz gerekip gerekmediğini belirleyecektir.


Çapakları temizlemek için, kesici dişlerdeki öğütmeleri çıkarabilen iyi, sert kıllı bir fırça isteyeceksiniz. Urnex Kahve Öğütücü Çapak Temizleme Fırçası gibi bir şey iyi bir seçenektir.

Birikmiş kahveyi çıkarmak için çapaklarınızı iyice fırçalayın, onları ne kadar temiz hale getirebildiğinize (ve ne kadar tatmin edici olduğuna) şaşıracaksınız. Yeni bir öğütücü için pazardaysanız, bazı modellerin öğütme ayarınızı kaybetmeden çapaklarınızı gidermenize izin verdiğini unutmamak önemlidir. Ceado ve E37 serisi öğütücüler gibi şirketler , üst çapağı tamamen çıkarılabilen bir ayar tertibatına monte ederek kalibrasyonu korumanıza olanak tanır.


Bahsettiğim diğer bakım maddesi ise öğütme haznesinin kendisini temizlemektir. Öğütme haznesi bütün fasulye içine ve öğütülmüş kahve dışına geri itti olduğunu düşmek olduğunu çapakları çevreleyen alandır. İnsanlar "öğütme tutma" terimine atıfta bulunduklarında, tipik olarak bu hazneye bırakılan ve öğütücüden geri dönmeyecek olan kahveyi ifade eder. Çapaklarınızı temizlemek için temizlerken, öğütme haznesinde biriken kahveleri temizlemek için mükemmel bir fırsattır.


Bu kahveyi çıkarmak için bir yöntem , bir vakumla birlikte bir fırça kullanmaktır . Herhangi bir sıkışmış zemini fırçanızla yerinden çıkarabilir ve elektrikli süpürgeniz için hortum eki ile emebilirsiniz. Alternatif olarak, bir fırça ve bir miktar sıkıştırılmış hava, sıkışmış öğütücüleri hazneden çıkarmak ve üflemek için kullanılabilir. Her şey tamamen temizlendikten sonra, çapaklarınızı yeniden takmakta ve öğütücünüzü yeniden monte etmekte özgürsünüz. Orada ne kadar kahve birikebileceğine şaşıracaksınız!


Öğütücünüzdeki Kahvenin Değiştirilmesi

Kendinizi düzenli olarak farklı kahveler denerken bulursanız, yeni bir şey denemeden önce öğütmekte olduğunuz son kahveyi tamamen çıkardığınızdan emin olmanız önemlidir. Gelen Tüm Latte Aşk Mutfakta, bir yarı dolu öğütme odasından Frankenbrews bizim adil bir pay tabi oldum. Bizden alın, eğlenceli değil.


Çekirdek hazneniz boş olsa bile, öğütücünün içinde hala kahve var. Öğütücüyü çalıştırıyor olsanız ve hiçbir şey çıkmasa bile bu doğrudur. Kahve, öğütme odasının içinde, oluğun içinde ve çapakların kendisinde birikmeye devam ediyor. Bu eski kahve tabakası, yerine yeni kahve dökülene kadar dışarı itilmeyecektir. Düşük veya sıfır tutuculu öğütücüler bu sorundan daha az etkilenir, ancak yeni bir kahveye geçiyorsanız, demlemeden önce her zaman öğütücüden biraz çalıştırın. Optimum ekstraksiyon sağlamak için yeni kahveniz için öğütme işleminizi de çevirmek isteyeceksiniz.



958 görüntüleme0 yorum

Comentarios


bottom of page