top of page

Kahveyi Sıcak Tutmak İçin En İyi Fincan ve Kupalar

Farklı içecek türlerinin ısıyı nasıl koruduğunu hiç merak ettiniz mi?

Kendinizi zaman zaman bunu merak ederken buluyorsanız, şanslısınız. İçecekleri daha uzun süre daha sıcak tutmada hangisinin daha iyi olduğunu görmek için en yaygın kullanılan bardak ve kupalardan bazıları için bir ısı tutma testi yaptık. Hevesli bir kahve içicisiyseniz ve fincanlarınızın ve kupalarınızın optimum sıcaklıkta kalmasını istiyorsanız, basit bir kap değişikliği bir dünya farkı yaratabilir. Daha fazla bilgi için okumaya devam edin.


Parametreler

İlk önce, muhtemelen ev baristalarının en yaygın tercihlerinden biri olan standart bir seramik kupayı test ettik. Daha sonra tek cidarlı bir cam bardağa, ardından bir Bodum Bistro çift cidarlı cam kupaya , kapaklı ve kapaksız çift ​​cidarlı vakum yalıtımlı paslanmaz çelik Camelbak Camp Kupaya ve kapaklı standart bir kağıt bardağa baktık. kapak. Tüm bardaklar gece boyunca tezgahta bırakıldı ve önceden ısıtılmadı. Her birine 6 ons taze demlenmiş kahve döktük ve sıcaklığın 2 saatte nasıl değiştiğini kaydettik.

Bizim test için test edilmiş en iyi kahveyi sıcaktutan kupa ve fincanlar Root Ceramic Stoneware ve porselen ürünleridir.



Ayrıca, mağazadan satın alınmış öğütülmüş kahve veya K-Cup Pod'ları kullanmaya alışkınsanız, tam çekirdeklere geçerek büyük bir kalite farkı göreceksiniz.

Sonuçlar

Testin başlangıcında, tüm numuneler 170 derece Fahrenhayt'ta başladı.


30 dakikalık işarette, seramik kupa ve tek duvarlı bardaklar esasen çok hızlı ve dik bir düşüşle birbirini yansıtıyordu. Çift cidarlı cam ve hazır bardak da hemen hemen aynıydı, ancak biraz daha yavaş bir hızda soğutuldu. İkinci en iyi kapaksız Camelbak, sadece 30 dakika sonra seramik kupa ve camdan 44 derece daha sıcak olan kapaklı Camelbak'ın arkasındaydı. Bu eğilimler 1 saatlik işarette aynı kaldı.




2 saatlik noktada, alttaki dört numune – seramik kupa, tek duvarlı cam, çift duvarlı cam ve hazır bardak – kabaca 80 derecede stabilize olurken, kapaksız Camelbak 92 derecede ve kapaklı Camelbak, 124 derecede önde kaldı. Referans olarak, seramik kupa ve tek duvarlı cam sadece 12 dakika sonra 124 dereceye düştü. Ayrıca 36 dakika sonra açılan Camelbak'ın sıcaklığıyla aynı, bu da kapağın ısıyı muhafaza ederken ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.


Sıcaklık (°F) Demlemeden 2 saat sonra

124° : Camelbak çift cidarlı, vakum yalıtımlı paslanmaz çelik kapaklı Kamp Kupa

92° : Camelbak çift cidarlı, vakum yalıtımlı paslanmaz çelik Kapaksız Kamp Kupa

80° : çift cidarlı cam kupa

80° : Root Ceramic Porsselen ve stoneware ürünleri

80° : Tek cidarlı cam kupa

80° : Kapaklı kağıt bardak

ön ısıtma

Malzemesi ne olursa olsun, kahvenizi daha uzun süre sıcak tutmak için fincanınızı veya kupanızı önceden ısıtmanızı öneririz. Bazı espresso makinelerinde, ön ısıtmayı zahmetsiz hale getiren yerleşik bir fincan ısıtma tepsisi bulunur. Makinenizde fincan ısıtma tepsisi yoksa, demlemeden önce istediğiniz fincan veya kupayı sıcak suyla durulamanız yeterlidir.



705 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page