top of page

Kurumsal Hediye Kutusu Gönderirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey




Bahse girerim bu yıl çok duydunuz. Müşteri ve çalışan takdiri her zamankinden daha önemlidir. Ancak herkes evde kalırken, kurumsal hediyeleri elden teslim etme lüksümüz yok.


Hediye vermek biraz daha kasıtlı hale geldi. Şimdi, paketler doğrudan eve gönderiliyor. Kurumsal hediye kutuları göndermek zorluklarla birlikte gelirken, aynı zamanda şirketlerin ambalajlama, kişiselleştirme ve hediyelerinin genel sunumu ile yaratıcı olmaları için yeni fırsatlar yarattı.


Bu yeni olanaklardan yararlanmanıza yardımcı olmak için kurumsal hediye kutuları gönderirken göz önünde bulundurmanız gereken beş şeyden oluşan bir liste oluşturduk.


1. Zaman Çizelgesi

Herhangi bir kurumsal hediye planını saptıracak en büyük engellerden biri, zamanında yanlış değerlendirmedir. Hediye kutuları göndermeye gelince önceden planlamanın önemini yeterince vurgulayamıyoruz.


Belirli bir son tarihiniz var mı? Hediyenizi belirli bir etkinlik veya tatil için planlıyorsanız , paketinizin o tarihten önce ulaştığından emin olmak istersiniz. Bir teşekkür hediyesi gönderiyorsanız, biraz daha fazla hareket alanınız olabilir.


En az dört hafta önceden planlamanızı öneririz. Kutunuzun gerçek içeriğini seçmekten ambalajınızı planlamaya kadar, damla nakliye kutularının üretim ve yerine getirme süreci, tipik bir kurumsal hediyenin elden teslim edilmesinden daha fazla zaman alır.


Ne kadar çok zaman ayırırsanız o kadar iyi. Projenizin sorunsuz ilerlemesini sağlayacak ve hediye verme sürecindeki gereksiz stresi azaltacaktır.


2. Bütçe

COVID-19'un engelleriyle uğraşan müşterilerle konuşurken karşılaştıkları en büyük engel iptal edilen etkinliklerdir. İster yıllık bir şirket partisi isterse konferans olsun, çoğu hediye bu büyük etkinlikler için saklandı. Ancak işletmeler sanal etkinliklere yöneldikçe ve hatta etkinlikleri tamamen iptal ettikçe, çok fazla maliyet tasarrufu sağlandı. Artık ödenecek bir mekan, satın alınacak yiyecek veya dikkate alınacak eğlence maliyetleri yok. Bu, kurumsal hediyeler için bütçede ekstra fon bıraktı ve işletmelerin biraz daha yaratıcı olmasına izin verdi.


Kurumsal hediye kutuları için bütçenizi planlarken aklınızda bulundurmanız gereken iki önemli nokta, ürünlerin boyutu ve ağırlığıdır. Öğeleri seçerken, nakliyesi bir ton mal olmayacak şeyler seçtiğinizden emin olmak isteyeceksiniz. Unutmayın, nicelikten çok nitelik. Alıcıyı ürünlerle boğmamanızı, her kutu için yaklaşık 1-3 ürün seçmenizi öneririz. Yüksek kaliteli bir hediyeye odaklanın ve diğerlerini daha düşük bir fiyat noktasında tutun.


Ayrıca, alıcı listenizdeki kişi sayısını da unutmayın. Hediye siparişi verirken birçok ürünün belirli minimumları vardır. Daha küçük bir kişi listeniz varsa, daha büyük minimumları olan ürünlerden uzak durmak isteyeceksiniz.


Bütçenizi etkileyecek diğer faktörler ise paketleme ve nakliye masraflarıdır. Aşağıda bunların her ikisini de derinlemesine inceliyoruz, ancak bu ek maliyetleri genel bütçenize dahil etmeyi unutmayın.


3. Hediye Seçimi

kurumsal hediye kutuları için ürünlerHediye kutusu içeriğinizi seçmek, muhtemelen kurumsal hediyenin en belirgin kısmıdır. Ancak hediyelerinizi posta yoluyla gönderirken işler biraz daha karmaşık hale gelebilir. Yine, boyut ve ağırlığı göz önünde bulundurmalısınız, ancak hediye alıcılarınızın gerçekte neyi beğendiğini ve beğeneceğini de düşünmeyi unutmamalısınız.


Kurumsal bir hediye kutusu için hediye seçerken içeriklerini değiştirmenizi öneririz. Örneğin, yemek hediyeleri müşteri hediye kutuları için çok popülerdir. Ancak sadece çikolata veya meyve göndermek yerine, onu kalıcı, etkili ve kullanışlı bir şeyle eşleştirmeyi düşünün. Çikolatayı, birlikte tadını çıkarabilecekleri bir poşet kahve ve markalı bir bardakla eşleştirin. Veya bir şişe kaliteli şarap gönderiyorsanız, onu özel bir peynir tahtası veya sapsız şarap kadehleriyle eşleştirmeyi düşünün. Bu, hediyelerinizi alıcınız için daha düşünceli ve kullanışlı hale getirir. Ayrıca, hediyenizin tek başına tüketilebilir bir hediyeden daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.


İLİŞKİLİ:

Kurumsal hediyeler için bazı fikirler arıyorsanız, buradan hediye rehberimize göz atın .


Hediyelerinizi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer önemli nokta da hediye alıcınızın kişiliğidir . Örneğin, alıcılarınızın hepsi oldukça teknik insanlarsa, belki özel bir kapüşonlu gibi bir öğeyi kablosuz bir hoparlörle eşleştirmeyi düşünebilirsiniz. Alıcılarınız öncelikle kadınsa, belki bir bornoz, kokulu mumlar ve belki bazı uçucu yağlar ile tamamlanmış bir spa temalı hediye düşünün. İşte kurumsal bir hediye kutusunda göndermek için mükemmel olabilecek premium ürünlerin bir listesi .


4. Paketleme

Posta paketleri, geleneksel hediye dağıtma yöntemine göre size benzersiz bir avantaj sağlar. İle Amerikalıların% 83 her gün paketleri alıcı arıyor, bu sene hediye alıcılara daha zevk getirmek için mükemmel bir fırsat var.


Ancak paketlemenin gücünü unutmamak önemlidir. Lojistik sağlayıcısı Dotcom Distribution, tüketicilerin ambalaj beklentilerine ilişkin temel bilgileri bulmak için bir anket gerçekleştirdi. Tüketicilerin %50'sinin birinci sınıf ambalajın onları bir paketi açarken daha çok heyecanlandırdığını söylediğini buldular .


paketleme, kurumsal hediye kutularının bir avantajıdırPremium ambalaj tam olarak nedir ve kurumsal hediye kutuları için bu ne anlama gelir? Birinci sınıf ambalaj, geleneksel kahverengi kutunun ötesine geçen ve kaliteli malzemeler, özel tasarımlar ve göz alıcı renkler içeren olarak tanımlanabilir. Geleneksel hediyeleri bu şekilde sarıyoruz, bu nedenle posta yoluyla kurumsal hediye kutuları gönderirken aynı zihniyet devam etmelidir.


Hediye kutuları için ambalaj seçerken düşünülmesi gereken çok şey var. Burada dikkate alınması gereken en önemli şey olduğunu düşünüyoruz.


Zamanlama

Yine, zamanlama her şeydir ve kurumsal hediye kutuları gönderirken ambalajınızla ne kadar yaratıcı olabileceğinizi belirleyecektir. Aşağıda, aşağıdaki seçeneklerin her biri için ihtiyaç duyacağınız sürenin hızlı bir dökümü verilmiştir. Şirketinizin durumu için en iyi olanı seçin.


Özel Baskılı Posta Kutusu - Yedi hafta

Özel Etiketli Boş Posta Kutusu - İki hafta

Özel kağıt mendil - En az 50 yaprak ürünle bir hafta

Standart kağıt mendil - Bir hafta

Kırışık ambalaj kağıdı - Bir hafta

Özel Baskılı Posta Kutusu

özel baskılı posta kutusuBütçeniz ve zaman çerçeveniz izin veriyorsa, işletmelere her zaman özel baskılı bir posta kutusu kullanmayı düşünmelerini öneririz .


Neden? Çünkü kurumsal hediyenizi bir hediye gibi hissettirir . Alışverişlerin çoğu çevrimiçi yapıldığından, alıcılarınız postayla muhtemelen haftada birkaç kutu alıyor. Ancak kutunuzu süsleyip geleneksel kahverengi ambalaj kutusundan ayırdığınızda, insanları hediyenizi açma konusunda heyecanlandırıyor.


Herhangi bir baskılı posta kutusuna özel tasarım çözümleri sunuyoruz. Markanızla örtüşen bir desen veya tema seçmenize yardımcı olacağız. Sonuç, hediye alıcınız için kişiselleştirilmiş ve özel bir deneyim olacaktır. Kutunuzun açık ve keyifli olacağından emin olabilirsiniz.


Özel Etiketli Posta Kutusu

özel etiketli standart kutuBütçeniz küçükse başka bir seçenek de özel etiket, çıkartma veya bant içeren bir posta kutusudur. Bu, bazı özel markalamalardan yararlanmanıza, ancak ambalajlamada biraz tasarruf etmenize olanak tanır.


Posta kutunuzu eğlenceli ve şenlikli bir renkte veya markanız ve logonuzla örtüşen bir renkte sipariş verebilirsiniz. Etiket esnektir ve bir şirket olarak mesajlarınızı ve temanızı yansıtacak şekilde tasarlanabilir. Alıcıları hediyelerini belirli bir hashtag ile sosyal medyada paylaşmaya teşvik eden mesajlar eklemeyi düşünün. Müşterilerimizin bu tavsiyeye uymasını sağladık ve bu nedenle çılgınca miktarda sosyal medya etkileşimi gördük . Markanız için kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği teşvik ederken hediye alıcılarınızla etkileşimi artırmanın başka bir yolu.


Özel veya Standart Doku Kağıdı

kurumsal hediye kutuları için özel kağıt mendilKutunun içine giren ambalajı unutmayalım. Kurumsal hediyelerinize perakende hissi vermek için kağıt mendil kullanmanızı öneririz. Kutudan çıkarırken ekstra bir heyecan katmanı ekler.


Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre özel veya standart kağıt mendil arasından seçim yapın. Özel kağıt mendil siparişi verirken minimum 50 yaprak olduğunu unutmayın. Bu nedenle, daha küçük bir hediye listeniz varsa, standart kağıt mendil daha iyi bir seçenek olabilir.


Markalı giysiler veya özel bir battaniye gibi yumuşak öğeler gönderiyorsanız, kağıt mendil idealdir. Kırılgan bir şey gönderiyorsanız, biraz daha dolgulu bir şeye ihtiyacınız olacaktır.


Buruşuk Ambalaj Kağıdı


kurumsal hediye kutuları için kırışık ambalaj kağıdıEkstra korumaya ihtiyaç duyan kırılgan hediyeler için kırışık ambalaj kağıdı en iyi seçeneğinizdir. Fıstıkları paketlemekten daha iyidir, çünkü ikili koruma amacına hizmet ederken hediyenize hala bir neşe unsuru ekler. Şirketinizin markasına uygun bir görünüme sahip olduğunuzdan emin olmak için çeşitli renkler arasından seçim yapabilirsiniz.


5. Dağıtım

Kurumsal hediyeler göndermek söz konusu olduğunda, dağıtım sürecin büyük bir parçasıdır. Paketlerinizin nereye gönderildiğini belirlemek isteyeceksiniz. Hediye kutularını doğrudan eve göndermeyi planlıyorsanız, bunun bir işletmeye göndermekten biraz daha pahalı olduğunu unutmayın.


Yılın zamanının dağıtım süresini etkileyeceğini hatırlamak da önemlidir. Tatil hediyeleri gönderiyorsanız, nakliye süreleri gecikebilir.


Kurumsal hediye kutularının tüm giriş ve çıkışları nedeniyle, süreci sizin için yöneten uzman bir ekiple çalışmak her zaman daha kolaydır. DMG'deki ekibimiz, paranızın karşılığını en iyi şekilde aldığınızdan ve hediyelerinizin zamanında ve iyi durumda ulaştığından emin olmak için hediyelerinizin yerine getirilmesini ve dağıtımını kolaylaştıracaktır.


Kurumsal Hediye Kutunuzu Planlamaya Başlayın

Elbette, kurumsal bir hediye kutusu göndermeye giden çok şey var. Yıllık tatil partisinde çalışanlara veya bu bağış toplama etkinliğinde müşterilere hediyeler dağıtmaktan biraz daha sıkıcı olabilir. Ancak doğru yapıldığında, geleneksel hediye vermenin ötesinde hediye alıcılarınızı gerçekten memnun edecek kişiselleştirilmiş bir deneyim yaratma fırsatına sahip olursunuz.


Marka uzmanlarından oluşan ekibimiz bu süreçte size yardımcı olmak için burada. Gurur duyacağınız bir kurumsal hediye kutusu gönderebilmeniz için bu hususların beşinde size yol göstereceğiz ve tüm kutuları işaretlediğimizden emin olacağız.



117 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page