top of page

Kurumsal Hediye Nedir?

Kurumsal hediye, bir işletme veya şirket tarafından bir alıcıya verilen bir hediye türüdür. Kurumsal hediyeler veya hediyeler, alıcının şirkete fayda sağlayan çabalarını takdir etmenin bir yolu olarak verilebilir . Diğer uygulamalarda, kurumsal bir hediye bazen şirketin topluluk katılımı çabalarının bir parçası olarak yerel bir hayır kurumuna veya belediyeye bir kerelik sunum olarak tanımlanır.





Bazı üst düzey kuruluşlar, kurumsal bir hediye olarak bir araba sunabilir.

Bu tür bir hediyenin en yaygın örneklerinden biri, işletmenin çalışanları ile ilgilidir. Şirketler genellikle, şirkete olağan beklentilerin üzerinde ve ötesinde kabul edilen bir hizmet vermiş olan çalışanları takdir etmek için bir tür hediyeler kullanır. Şirketin hediyeleri, nakit bir hediye şeklinde olabilir veya yeni bir araba gibi bir tür somut ürün veya hatta çalışan ve ailesi için tüm masrafların karşılandığı bir tatil içerebilir.



Kurumsal hediyeler mutlaka abartılı veya büyük bir şey değildir.

Müşterilere bir şirket hediyesi sunmak nispeten yaygın bir halkla ilişkiler stratejisidir. Müşteriler geçen takvim yılı boyunca adil miktarda satış gerçekleştirdiğinde, şirketlerin müşterilere bir tür jeton veya takdir jesti hediye etmesi alışılmadık bir durum değildir. Birçok şirket, şirket tarafından belirlenen kriterleri karşılayan her müşteriye bir şirket hediyesi göndermek için en ideal zaman olarak Aralık tatil sezonunu seçer.




Uygun bir kurumsal hediye, oyulmuş kalemleri içerebilir.

Çalışanlar ve müşterilerle birlikte, bazen şirketin hissedarlarına kurumsal bir hediye verilir. Bu yaklaşım genellikle hissedarların şirkette yaptıkları yatırımları takdir etmenin bir yolu olarak görülür. Bir tatil sezonu genellikle bu tür bir hediye stratejisi için ideal bir zaman olarak kabul edilirken, hissedarlar, hisse senedi paylaşımı gibi şirket için önemli olan durumlarda şirket hediyeleri de alabilirler.




Kamuya ait bir spor stadyumunu yenilemek için kurumsal hediyeler kullanılabilir.

Bir tedarikçi, kurumsal bir hediyenin alıcısı da olabilir. Bu, özellikle tedarikçi, zorlu bir ekonomik dönemde şirketle çalışmaya devam ettiğinde veya şirkete başka bir şekilde ek destek sağladığında geçerlidir. Ancak, tedarikçilere bir şirket hediyesi de , müşterilere hediye vermekle aynı şekilde şirketin genel kurumsal kültürünün bir parçası olabilir .

Bir şirket, yıllık tatil partisinde hediyeler verebilir.

Kurumsal bir hediyenin son bir ifadesi, yerel topluluğa veya yerel bir hayır kurumuna verilen bir tür hediyedir. Genel olarak, bu hediye devam eden bir bağış değil, yerel belediyenin hayır kurumlarının kendi takdirine bağlı olarak kullanabileceği bir kerelik bir hediyedir. Sivil görüşlü şirketler bazen bu tür hediyeleri, şirketin kontrolü altındaki ofis, fabrika veya diğer tesisleri işlettikleri alanlarda yaparlar.


Kurumsal hediyeler, yerel spor programlarının sponsorluğunu içerebilir.

Genel olarak, şirket hediyesi, şirketin belirli bir taraf ile şirket arasında var olan ilişki için takdirini ifade etmesine olanak tanır. Hediye aynı zamanda şirketin ilişkiden fayda sağladığını hissettiğini ve bağlantıyla ilgili faydalardan yararlanmaya devam etmek istediğini belirtir. Her büyüklükteki ve değişen koşullarda şirket, bu kurumsal hediye yaklaşımını kullanır.


41 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page