top of page

Kurumsal Hediye Verme



Şirketten:

Teşekkür belgeleri: Şirketinizin logosunu taşıyan hediyelerin belirli bir standardı karşıladığından emin olun: iyi yapılmış, zevkli renklerde ve bir reklam gibi görünmeyecek kadar sade logolu.

Hayırsever hediyeler: Birçok şirket, alıcının adına bağışta bulunarak takdirlerini gösterir. Bu bir kazan-kazan çözümüdür: Alıcı, tanınmaktan memnundur; bağışı yapan firma takdirini bildirir; ve her iki şirket de toplumun iyiliğine katkıda bulunur.

Bireylerden müşterilere ve müşterilere:

Şirkette dışarıdakilere hediye veren kişiler, genellikle yönetici ve orta düzey yönetici düzeyindedir.

Birçok şirket, HERHANGİ BİR kurumsal hediye verilmesini yasaklar veya yalnızca çalışanların değeri 25 dolardan düşük olan hediyeleri kabul etmesine izin verir.

Kendi şirket kurallarınıza uyduğunuzdan emin olun VE önce alıcının şirketindeki İK departmanına danışın. Tutamayan bir müşteriye hediye göndermek, her iki taraf için de gariptir.

Halihazırda firmanızla bir ihale sürecine dahil olan veya sizden ya da şirketinizden teklif alan dışarıdan bir iş ortağına asla hediye vermeyin.

Şirketinizin dışından gelen hediyeler:

Bazı şirketler, alınan bir hediyenin maliyeti için bir tavana sahiptir; diğerleri, değeri 25 dolardan fazla olan hediyelerin yönetime ifşa edilmesini şart koşar. Bu, dışarıdan gelenleri takip etmenin ve her şeyin yukarıda kalmasını sağlamanın iyi bir yoludur.

Çoğu şirket, çalışanların müşterilerden ve müşterilerden jetonlu hediyeler almasına izin verir, çünkü onları geri göndermek, özellikle tatillerde, verene hakaret edebilir.

Bazı işletmeler, dışarıdan alınan gıda maddelerinin bölünmesini ve paylaşılmasını şart koşmaktadır. Bunun nedeni, bu tür hediyelerin olağan alıcılarının, müşterilerle yüz yüze iş yapma avantajına sahip olan çalışanlar olma eğilimindeyken, perde arkasında çalışanların çoğu zaman ödüllendirilmemeleridir.

Patronlar için hediyeler: Evet mi Hayır mı?

Yöneticinize sadece sizden gelen bir hediye vermeyin. Diğer çalışanlar, patronun gözüne girme çabası olarak gördükleri şeye içerleyebilirler.

Bölümünüzdeki diğer kişilerle bir araya gelin ve gruptan bir hediye verin.

Asistanlar için hediyeler: Evet mi Hayır mı?

Yöneticiler sekreterlerini veya yardımcılarını kişisel olarak ödüllendirmek isteyebilirler. Hediye seçimi hizmetin süresine bağlıdır: Beş yıldan az ise 25$ değerinde bir hediye yeterlidir; daha uzun süreli asistanlarla daha cömert bir hediye uygundur.

Hediyenin çok kişisel olmadığından emin olun: İç çamaşırı, parfüm ve takı söz konusu olamaz.

Ona ne vereceğinizi seçerken asistanın beğenilerini ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurun. Kitaplar, gurme yemek sepeti, tiyatro veya spor etkinliği biletleri ve hediye çekleri iyi olanaklardır.



2 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page