top of page

Kurumsal Hediye Verme Sanatı

Kurumsal hediye vermek ciddi bir iştir. İyi düşünülmüş bir programın parçası olarak, kritik ilişkilerin kurulmasına veya geliştirilmesine yardımcı olabilir ve işletmeye fayda sağlayan faaliyetleri tanımanın uygun maliyetli bir yolu haline gelebilir. Bu makale, kurumsal bir hediye programının başarılı olması için göz önünde bulundurulması gereken birçok konuyu açıklamaktadır.



Makale İçeriğine Hızlı Atlama

Tanım verme görgü kuralları

Araştırma Ne Vermeli

Hediyeler Vs. Teşvikler Nereden Alınır

Verme Etiği Kurumsal Hediye Başvuruları

Tanım

Çok sayıda ankete göre, çoğu iş hediyeleri büyük müşterilere verilmektedir. Ondan sonra çalışanlar, ardından potansiyel müşteriler gelir. Hediye vermenin nedenleri, uzun süredir devam eden müşterilere işleri için teşekkür etmekten, değerli bir çalışanı bir hafta sonu çalıştığı için tanımaya kadar uzanır. Temel sebep aynıdır: ilişkileri onaylamak ve veren ile alıcı arasındaki kişisel bağı geliştirmek.


Hediyeler, performans için açık bir ön koşul olmadan sunulmalarıyla teşviklerden farklıdır. Herhangi bir bariz baskı veya reklam içermedikleri için reklam uzmanlıklarından farklıdırlar. Öngörülen programların bir parçası olmadıkları için tanınmadan farklıdırlar.


Ancak bu, kurumsal hediye vermekten elde edilecek hiçbir temel fayda olmadığı anlamına gelmez. Bazı şirketler için bu, pazarlama stratejilerinin önemli bir parçasıdır. Ve hemen hemen herkes, doğru yapıldığında hediye vermenin, değerli ortaklarla bir ortaklık duygusu oluşturmanın uygun maliyetli bir yolu olduğu konusunda hemfikirdir.


Araştırma

Kurumsal hediye vermenin artan ticari faaliyete ilişkin bazı somut kanıtlar olmasına rağmen, bu muhtemelen size pazarlama planınızda belirli yatırım getirisi projeksiyonları yapma olanağı vermeyecektir.


Promosyon Ürünleri Derneği Uluslararası (PPAI), kurumsal hediye verenler ve alıcılar arasında anketler yürütmüştür. Hediye veren satıcıların, hediye programı olmayanlara göre alıcılar tarafından iletişime geçilme şanslarını iki kat artırdığını gösterdiler.


İlişki kurma artıları oldukça açık olduğundan ve maliyetler nispeten düşük olduğundan, bu tür bir program için herhangi bir tür zor veri bulmanız beklenmez.


Hediyeler Vs. Teşvikler

Etkili bir hediye stratejisi nedir tanımak için, o ne olduğunu anlamak için yardımcı değildir . Kurumsal hediye verme ve teşvik programları arasında ayrım yaparak başlayın. Hediyeler ve teşvik ödülleri genellikle benzer türden alıcıları içerse de, hem stratejik hem de pratik düzeyde farklılık gösterirler. Teşvikler, satış kotaları, güvenlik iyileştirmeleri veya iyi katılım gibi tanımlanmış etkinlik düzeylerine ulaşmak için verilen ödüllerdir . Buna karşılık, hediyeler az ya da çok kendiliğindendir, veren ve alan arasında tanımlanmış herhangi bir düzenlemenin parçası olarak verilmez. Hediyeyi alan kişi bir ödül beklentisiyle bilinçli olarak hedefler belirlemez, oysa teşvik edici alıcı yapar.


Hediye ve teşvik programlarını aynı ışıkta görmek cezbedicidir. Ne de olsa, herhangi bir ticari yatırımdan paranızın karşılığını aldığınızı bilmek istersiniz ve çoğu verici, alıcıyı bir şekilde motive etmek ister. Ancak dikkatli olun: Müşterilerde veya çalışanlarda rüşvet aldıkları izlenimini bırakmak yarardan çok zarar verebilir. Bunun yerine, zevkli ve etik sınırlar içinde kalmaları için bu makalede açıklanan temel yönergeleri izleyerek, hediye vermeye ince, uzun vadeli bir ilişki kurma süreci olarak bakın.




Verme Etiği

Herhangi bir hediye vermeden önce, veren veya alan şirketin hediyelerle ilgili politikaları olup olmadığını bilmelisiniz. Bazı şirketler – özellikle finansal hizmetler, sigorta, perakende ve tıbbi alanlardakiler – tüm hediyeleri yasaklar. Daha yaygın olanı, bir hediyenin değerine veya hediyelerin verilebileceği durumlara getirilen kısıtlamalardır. Potansiyel alıcıya, şirketinin bir etik el kitabı yayınlayıp yayınlamadığını veya hediye alma konusunda herhangi bir politikası olup olmadığını sorun. Eğer öyleyse, mektuba kadar takip edin. Birkaç tavsiye sözü daha:


Bu süre zarfında bir tatil düşse bile, teklif verme sürecinde hediye vermek kesinlikle hayır-hayırdır.

Arabalar ve lüks tatiller gibi gösterişli hediyeler şüphelidir ve yalnızca dikkatli bir şekilde değerlendirildikten sonra kullanılmalıdır. Sarbanes-Oxley mevzuatının hakim olduğu bu çağda bunlar, halka açık çoğu şirkette yeni düzeylerde mali açıklama ve her türlü harcama için gerekçelendirme gerektiren bu çağda özellikle tehlikeli hale geldi.

IRS'nin artık şirketlerin 75$'a kadar olan bir iş hediyesini kesmesine izin verdiğini unutmayın; birçok şirket için bu, hediyeler için bütçelerini gerekçelendirirken yararlı bir ölçüt haline geldi.

Belirtilen bir kısıtlama olmasa bile, bir hediye ile yanlış izlenim yaratmamaya özen gösterin. Karşınızdakini utandırabilecek veya kınamaya yol açabilecek herhangi bir şey, değerli bir ilişkiyi sabote edebilir.

verme görgü kuralları

Birinin kovulmasına neden olabilecek korkunç hatalar yapmasanız bile, hediye programınızdan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız incelik kullandığınızdan emin olun. Etkili vermenin bir sanatı vardır, bu nedenle alışverişe çıkmadan önce aşağıdaki ana konuları göz önünde bulundurun:


uygunluk. Hediyenin iş ilişkisine uygun olmasına özen gösterilmelidir. Bunun, yapılan işin dolar değeriyle, hatta kişinin alıcıyla iş yaptığı süreyle, ilişkinin yakınlığından daha az ilgisi vardır. Bir müşteri mesafeli ve aşırı derecede iş sever görünüyorsa, onu süslerle gevşetmeye çalışmayın. Geri tepebilir. Yeni bir ilişkiyle, hediye konusunda çok kişisel veya çok cömert davranmayın. Verme sıklığı genellikle büyük tatiller ve özel günler ile sınırlandırılmalıdır. Yine, alıcıya rüşvet verdiğiniz izleniminden kaçındığınızdan emin olun.


Kişilik. Bir hediyenin kişiliği olması harikadır, ancak asıl mesele, hediyenin alıcının kişiliğini ve ilgi alanlarını yansıtıp yansıtmadığıdır. O bir spor araba delisi mi? Yelkenlisiyle takıntılı bir ilişkisi var mı? En sevdiği renk ne? Bu tür şeyleri ihtiyatlı bir şekilde bulmaya çalışın, çünkü bunu yaptığınızda (ve hediyeniz bunu yansıtıyor), o kişiyi önemsiyorsunuz ve onun tarzını ve zevkini anlamak için zaman ayırdığınız izlenimi uyandırıyor.




Zamanlama.Vermek için en popüler zamanlar elbette tatillerdir. Ancak kurumsal hediye vermenin gerçek şampiyonları, yılın diğer zamanlarının ilişki üzerinde daha derin bir kişisel etkiye sahip olabileceğini bilir. Örneğin, doğum günü hediyeleri, alıcı hakkında bir iki şey öğrenmeye zahmet ettiğinizi gösterdikleri için etkilemek zorundadır. Yeni bir işin yıl dönümü veya bir iş ilişkisine başladığınız gün gibi önemli tarihler, hediye almak için iyi bir fırsat olabilir. Ayrıca bir terfi, bir çocuğun doğumu veya önemli bir projenin tamamlanması gibi etkinlikleri de işaretleyebilirsiniz. Yerleşik tatillere ve kişisel olmayan durumlara bağlı kalmanız veya alıcının kişisel yaşamına girip girmemeniz ilişkinin doğasına bağlıdır. Bir hediye için yanlış bir fırsat seçmek biraz küstah, hatta müdahaleci görünebilir.


Sunum. En iyi hediyeler yürekten hissedilir ve bunu gösterir. Hediye hazırlanırken özel dikkat gösterilmelidir. Güzel bir ambalaj kağıdına yatırım yapın ve kişisel, el yazısıyla yazılmış bir kart oluşturmak için zaman ayırın. Bu, hediyenin kendisi kadar önemli olabilir, çünkü alıcıya mesajınız niyetinizi ve samimiyetinizi iletir. Sonra postayla mı yoksa şahsen mi sunulacağı konusu var. Posta, alıcının herhangi bir yükümlülük duygusunu azaltabilir ve rutin bir iş gününde beklenmedik bir zevk verebilir. İlişki bunu gerektiriyorsa, özellikle hediye doğum günü gibi kişisel bir olayı anıyorsa, kişinin evine posta göndermek kişisel bir dokunuş katabilir.


Özelleştirme. Logo yapmak ya da logo yapmamak, bu kilit bir sorudur. Birçok işletme için, kişiye özel hediyeler, şirketin adını alıcıların zihninde tutar. Öğe, takvim, kahve kupası veya alışveriş çantası gibi her gün kullanılabilecek pratik bir ürün olduğunda, bu, ücretsiz günlük reklam anlamına gelir. Ama dikkate alınması gereken bir yapışkanlık oranı var. Bu ürünler, büyük ticari fuar primleri veya geride bırakılan ürünler olabilir, ancak özelleştirilmiş ürünler asla kişisel, derinden yürekten hediyeler olarak kabul edilemez. Genel olarak, pahalı hediyeler verirken veya hediyenin kişisel olarak sizden geldiği izlenimini bırakmak istediğiniz herhangi bir zamanda kendini açıkça tanıtmaktan kaçının .


Ne Vermeli

Binlerce kurumsal hediye seçeneği var - burada tarif edilemeyecek kadar çok - ama şimdi bazı favorilerin artılarına ve eksilerine bakalım:


Gıda ürünleri kurumsal hediyeler olarak oldukça popülerdir. Birçok tatile iyi bağlanırlar ve eve götürülebilir ve arkadaşlarınızla ve ailenizle eğlenebilirler. Ancak bazen gurme sepetler genel bir görünüm kazanır. Birçoğu, oradan geçen çeşitli ofis personeli tarafından seçilecek olan resepsiyonistten daha uzağa gidemez. Mide yoluyla kalpleri ve zihinleri kazanmak istiyorsanız, yaratıcı ve düşünceli olmalısınız. Bu ihale posta siparişi fileto mignonlarını vermeyi düşünmek çok iyi; sadece alıcınızın vejetaryen olmadığından emin olun.

İçki ve şarap eski favorilerdir, ancak sert likör popülaritesinin bir kısmını kaybetti. İş dünyasında içkiyle ilgili damgalamaya rağmen, her şeyi perspektif içinde tutmak esastır. Sonuçta, müşterinizin gururu ve neşesi şarap mahzeni veya viski koleksiyonuysa, kaliteli bir cabernet veya tek malttan daha iyi bir hediye ne olabilir? Ayrıca günah bölümünde: purolar. Bir kutu doğru stogie, bir puro meraklısının gözünde etkileyici görünmenizi sağlayabilir.

Kalem takımları ve masa kurutma kağıtları gibi ofisle ilgili öğeler , pratikliği ve zevki yansıtan güvenli bahislerdir. Yine de dikkatli olun: İyi bir dolma kalem oldukça pahalıdır ve ucuz olanı yapışkandır. Sanatsal baskıları ve diğer dekoratif öğeleri değerlendirirken dikkatli olun çünkü ofis dekorundaki zevk kişisel ve birçokları için stratejik bir husustur.

Spor etkinlikleri ve canlı eğlence biletleri genellikle harika hediyelerdir. Popüler şovlar ve etkinlikler için kıt koltuklar bir heyecan sağlar ve sizi bir müşterinin gözünde bir kahraman yapabilir. Yine de, müşterinizin tercihlerinden emin olmalısınız. Sırf “Nasılsın Mets!” dediğinizde bir yanıt mırıldandığı için. öğleden sonrayı Shea Stadyumu'nda geçirmek istediğini otomatik olarak varsaymayın. Bunun dışında, finansal hizmetlerde veya tıp mesleklerinde çalışan herkes, gösterişli eğlenceyi azaltmayı amaçlayan, giderek artan sayıda hükümet ve endüstri düzenlemeleri ve politikalarının farkında olmalıdır.

Verirken tahminde bulunmanın çoğunu almak istiyorsanız, hediye kartları çok çekicidir. Çok çeşitli şirketlerden temin edilebilirler, alıcıya seçim özgürlüğü sunarlar ve her türden insana verilebilirler. Tek sorun, dolar miktarının yüze basılmış olmasıdır, bu da bazı insanlar için bunun arkasında bir düşünce ile bir hediye olduğu hissini azaltmaktadır.

Satın almadan önce iyi düşünün , çünkü hediye vermek nihai hedef pazarlama ve ilişki kurma stratejisini temsil eder. Her hediye fikrinin potansiyel bir dezavantajı vardır ve sizin bir şeyi beğenmeniz alıcının da beğeneceği anlamına gelmez. Etik veya diğer sorunlar maddi bir hediye vermenizi engelliyorsa, alıcının en sevdiği amaca bağış yapmayı düşünün.

Uyarı sözü: Nakit, kurumsal bir hediye olarak hayır-hayırdır, nokta. Yaratıcı değil, etik soruları gündeme getiriyor ve ne olursa olsun rüşvet gibi görünüyor.

Nereden Alınır

Hediye seçenekleri olduğu kadar kurumsal hediyeler için alışveriş yapabileceğiniz pek çok yer var. Çoğu, ne tür hizmetlere ihtiyacınız olduğuna ve kaç tane hediye almayı planladığınıza bağlıdır. Özelleştirmeye mi ihtiyacınız var? Alıcılara drop-shipping? Harfler eklenmiş kişiselleştirilmiş ambalaj? İzleme raporları? Çevrimiçi bir bileşen isteniyor mu? Eğer öyleyse, bu hizmetleri düzenli olarak yapan bir şirketle çalışın.


Perakende kataloglar veya mağazalar , küçük ölçekli hediye verenler için iyi bir başlangıç ​​noktası sağlar, ancak toplu olarak satın alıyorsanız ve yukarıda belirtilen hizmetlerden bazılarına ihtiyacınız varsa dikkatli olun. Pek çok perakende hediye hizmeti kurumsal pazar için tasarlanmamıştır. Bununla birlikte, artan sayıda mağaza ve perakende katalog şirketi, toplu satın alma için kapsamlı hizmetler ve indirimler sunan kurumsal departmanlara sahiptir; bu nedenle, bu şirketlerden birinden satın almayı planlıyorsanız, kurumsal satış departmanıyla anlaştığınızdan emin olun. Alışveriş yapmaktan nefret ediyor ama yine de ilginç şeyler vermek istiyorsanız, daha iyi mağazalardan bazılarının kişisel alışveriş hizmetleri vardır. Perakende kataloglarının isimlerini https://www.rootceramic.com/ adresinde bulabilirsiniz. . Birçok büyük katalog şirketinin de hediye kartı ve çevrimiçi programları vardır. Alıcılar kartlarını aynı postayla bir katalog ve Web adresiyle birlikte alırlar. Bu rotaya giderseniz, şirketin 24 saat yüksek kaliteli bir müşteri hizmetleri operasyonuna sahip olduğundan emin olun. Müşterilerinizin sorun yaşamaması için satın almadan önce test edin.

Doğrudan üreticiden. Birçok büyük ve küçük üreticinin, ürünlerini toplu olarak satın almaya hazırlanan şirketlere satan Özel Pazarlar departmanları vardır. Bu şirketleri çevrimiçi olarak https://www.rootceramic.com/ adresinde ve Chicago'da her Eylül ayında düzenlenen Motivation Show'da bulabilirsiniz .

Teşvik temsilcileri. Şirketiniz büyük hediye programları yürütüyorsa, iş piyasasında önde gelen üreticilerin teşvik temsilcileri aracılığıyla markalı ürünler satın alabilir. Bu temsilciler, yüksek hacimli müşterilere daha düşük fiyatlar sunabilir ve siparişlerin yerine getirilmesi için düzenleme yapmalarına yardımcı olabilir. Bölgenizdeki teşvik temsilcilerinin listesi için https://www.rootceramic.com/ adresinden Teşvik Üreticileri Temsilcileri Derneği ile iletişime geçin.

Promosyon ürünleri distribütörleri. İsmin sizi aldatmasına izin vermeyin. Bu şirketlerin çoğu, en küçük müşteriye bile çeşitli kurumsal hediyeler sağlayabilir. Doğrudan markalı bir tedarikçiden satın almayı denediğinizden biraz daha fazla ödeyebilirsiniz, ancak iyi bir distribütör, programınızdaki sıkıntıların çoğunu ortadan kaldıran anahtar teslim hizmetler sağlayabilir. Distribütörlerin listesi için https://www.rootceramic.com/ adresine gidin . Hediye programlarında uzmanlık gösterebilecek bir şirket arayın.

Çevrimiçi tüccarlar. İnternet, özelleştirilmiş hediye mesajları ve çevrimiçi sertifikalar göndermeyi kolaylaştırır. Çevrimiçi tüccarlar, alıcılara kendi başlarına kullanabilecekleri e-posta hediye sertifikaları göndermenize izin verir. Amacınız samimi bir ifade vermekse, pazarlama kokan herhangi bir hediye konseptinden kaçının.

Teşvik şirketleri. Bazı teşvik şirketlerinin hediye programları için kullanılabilecek özel katalogları vardır. Belirli bir fiyat belirtmek yerine malları fiyat kategorilerine koyarlar. Sertifikalar veya kartlar, insanların gerçek fiyatı bilmeden belirli bir düzeyde kullanmalarına olanak tanır. Dikkat: Sadece birkaç hediye vermeyi planlıyorsanız fazla hizmet alamayabilirsiniz. Sorularınızı yaparken sipariş boyutunuz konusunda dürüst olun. Bu şirketler listelenir https://www.rootceramic.com/

Kurumsal Hediye Başvuruları

Hediyelerin tatil mevsimlerinde geleneksel kullanımlarına ek olarak, iş dünyasında birçok başka uygulaması vardır:


Çalışan tanıma. Birçok şirket, belirli kategorilerdeki çalışanlarla, kendi saflarında zararlı rekabeti tetikleme korkusuyla veya bir bireyin artan performansını açıkça ölçülebilir bir şekilde seçemedikleri için teşvik kullanmaz. Bunun yerine, şirketler genellikle yöneticilere, çalışanları istisnai davranışlar için takdir etmek için hediyelere harcanabilecek isteğe bağlı bir bütçe verir. Özel olarak takdir edilmeye değer eylemler arasında bir müşteriyi memnun etmek için “ötesine ve ötesine” gitmek, bir projeyi zamanında tamamlamak için uzun saatler harcamak, maliyet tasarrufu sağlayan veya üretkenliği artıran bir öneride bulunmak veya büyük bir satışı tamamlamak yer alır. Bazı yöneticiler, bu tür eylemlerin bir çalışanın işinin bir parçası olarak beklendiğini ve performans gözden geçirme zamanında ödüllendirilmesi gerektiğini savunacaktır. Hala, Kanıtlar, dikkatli bir şekilde zamanlanmış ve uygun hediyelerin yalnızca insanlara performansları için takdir edildiğini hissettirmekle kalmayıp, aynı zamanda insanların gelecekte ekstra yol kat etme konusunda kendilerini iyi hissetme şanslarını da artırdığını gösteriyor. Özel performans için hediye verirken, hediyenin onu alan çalışana uygun olduğundan ve sunumun kişisel ve mümkünse halka açık bir forumda yapıldığından emin olun. Alıcı ve meslektaşları, hediyenin neden sunulduğunu bilmelidir. Şirket bültenindeki tanıtım, hatta yemekhanedeki bir duyuru, insanların organizasyonun teşvik etmek istediği davranış türlerini bilmelerini sağlar. Hediyeler ayrıca genellikle yıllarca hizmet veren çalışanlara verilir. Özel performans için hediye verirken, hediyenin onu alan çalışana uygun olduğundan ve sunumun kişisel ve mümkünse halka açık bir forumda yapıldığından emin olun. Alıcı ve meslektaşları, hediyenin neden sunulduğunu bilmelidir. Şirket bültenindeki tanıtım, hatta yemekhanedeki bir duyuru, insanların organizasyonun teşvik etmek istediği davranış türlerini bilmesini sağlar. Hediyeler ayrıca genellikle yıllarca hizmet veren çalışanlara verilir. Özel performans için hediye verirken, hediyenin onu alan çalışana uygun olduğundan ve sunumun kişisel ve mümkünse halka açık bir forumda yapıldığından emin olun. Alıcı ve meslektaşları, hediyenin neden sunulduğunu bilmelidir. Şirket bültenindeki tanıtım, hatta yemekhanedeki bir duyuru, insanların organizasyonun teşvik etmek istediği davranış türlerini bilmesini sağlar. Hediyeler ayrıca genellikle yıllarca hizmet veren çalışanlara verilir. insanların organizasyonun teşvik etmek istediği davranış türlerini bilmelerini sağlar. Hediyeler ayrıca genellikle yıllarca hizmet veren çalışanlara verilir. insanların organizasyonun teşvik etmek istediği davranış türlerini bilmelerini sağlar. Hediyeler ayrıca genellikle yıllarca hizmet veren çalışanlara verilir.


Müşteriler. Günümüzde kurumsal etik üzerine artan vurgu ile birlikte, sadece hediyeyi ve alıcıları değil, sunumun doğasını da incelemeniz gerekiyor. Hangi müşterilerin hediye kabul edebileceğini belirledikten sonra, hediyeyi ve nasıl verileceğini dikkatlice düşünün. Hediyeleri alıcılara gönderirseniz, çalışanlarınız ve müşterileriniz arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için paha biçilmez bir fırsatı kaçırırsınız. Hediyeler, alıcılarla doğrudan teması olan kişiler tarafından kişisel olarak sunulduğunda en fazla etkiye sahiptir. Müşterinizin müşteri hizmetleri temsilcisinden bir hediye aldığındaki sürprizi hayal edin!


Tüketiciler.Tüketicilere verilen mal veya gayri nakdi ödüller genellikle çekilişler ve oyunlarla ilgili primler veya ödüller kategorisine girer. Fikir, bir teklifte bulunarak davranışı teşvik etmektir. Buna karşılık, hediyeler tüketicileri gerçeğin ardından ödüllendirir ve amaç müşteriyi şaşırtmak ve uzun vadeli sadakat oluşturmaktır. Bu nedenle, tüketici hediyelerini kullanmanın anahtarı, belirli bir stratejiye sahip olmak ve hacmini zaman içinde takip edebileceğiniz müşterileri hedeflemektir. Örnek: Bir süpermarket zinciri, müşterilerinin satın alma modellerini daha hassas bir şekilde takip edebilmek için tercih ettiği müşteri kartının kullanımını artırmak istiyor. İnsanların karta kaydolmasını ve kartı kullanmasını sağlamak için teşvikler sundu, ancak kullanım azalmaya başladı. Karta olan ilgiyi sürdürme çabasının bir parçası olarak,


Satıcılar. 1980'lerde toplam kalite çılgınlığının en parlak döneminde, şirketler tedarikçilerle yakın ilişkiler kurmanın önemini fark ettiler. Üreticiler ve perakendeciler tam zamanında teslimatlara bağımlı olduklarından ve her türden şirket en düşük fiyata en iyi hizmeti talep ettiğinden, trend bugün de devam ediyor. Bu endişelere rağmen, anketler genellikle satıcıların hediye alma olasılığı en düşük iş adamları arasında olduğunu gösteriyor. Şirketiniz birkaç satıcının mükemmel hizmetine güveniyorsa, yalnızca müşteri hizmetleri temsilcinize değil, mümkünse işi yapan kişilere birkaç hediye göndermenin uzun vadeli etkisi sizi şaşırtabilir.


Medya. Çoğu günlük gazete ve birçok tüketici dergisi, editörlere ve muhabirlere hediye verme konusunda katı politikalara sahiptir, ancak hediye basit, zevkli ve rüşvet gibi görünmemesi için uygun şekilde zamanlanmışsa, genellikle gözden kaçarlar. Basın bülteni ile gönderilen çok küçük, yaratıcı bir hediye, mesajınızın okunma şansını artıracak ve bu da daha geniş bir kapsama dönüşebilecektir. Sizin veya halkla ilişkiler çalışanlarınızın şahsen tanımadığı tüketici gazetecilerine hediye gönderirken dikkatli olun. Hediye, yanlış izlenim yaratarak geri tepebilir.


Hükümet yetkilileri. Birçok işletme, devlet düzenleyici kurumları veya şehir yetkilileri ile iyi çalışma ilişkilerine bağlıdır. Düzenleyici yetkililer veya politikacılar söz konusu olduğunda dikkatli olun! Ancak, işiniz için çöp toplama gibi hizmetleri yerine getiren belediye çalışanları söz konusu olduğunda, tatil zamanında özel bir hediye genellikle bir yıllık daha özenli hizmet kazandırır.


0 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page