top of page

Kurumsal Hediye Verme ve İş Hayatındaki Canlılığı: Yeni Başlayanlar Kılavuzu




Kurumsal Hediye Nedir ve Çalışanlarınıza, Müşterilerinize ve Ortaklarınıza Neden ve Nasıl Hediye Vermelisiniz?

Kurumsal hediye anlamının geniş kapsamı, onu iş dünyasında yaygın bir uygulama haline getirmiştir. Genellikle bir işyeri tarafından çalışanlara veya iş ortaklarına sunulan en değerli eşyalardır. Bunlar, herhangi bir olası yükümlülük olmaksızın, ancak gerçek bir iyi niyet veya takdir göstergesi olarak verilir. Büyük şirketlerin ve yerleşik kuruluşların çoğunluğunun bunu yapmak için belirlenmiş bir politikası vardır.


Önerilen Makale: İşinizde Hediye Vermenin Önemi


Ama 'tam da sorulduğunda w şapka kurumsal hediye olduğunu ?' o zaman cevabının da geniş bir kapsamı vardır. Yeni yöneticiler bunu soruyor ve ayrıca kurumsal hediyeler bulmak için neden başka bir fikir listesine ihtiyaç var? bolluk içinde bu tür birçok liste varken? Bunun tek bir cevabı var, o da 'İşler değişiyor!' Geçtiğimiz yıllarda mükemmel çalışan listenin 2020'de çalışmayabileceği doğru. Özellikle BAE'de Corona zamanlarında. Hediyelere bakarken, sonuçlandırırken ve teslim ederken akılda tutulması gereken çeşitli hususlar vardır.


Kurumsal hediye anlamı birkaç önemli şey dikkat değilse tamamen değişebilir. Sadece BAE'de değil, herhangi bir yerde kurumsal hediyeler verirken dikkatle uyulması gereken bazı yapılması ve yapılmaması gerekenler vardır.


Kurumsal Hediye Verirken Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Hediyeleri Kişiselleştirin: Evet, kişiselleştirilmiş bir hediye birçok olumlu duyguyu ifade eder ve alıcı için derin bir anlam verir. Bunlardan biri, bu anlamlı bağı kutlamak için bağlantıyı tespit etmektir. Hediyelerin üzerine CEO veya Baş İletişim Sorumlusu tarafından el yazısıyla yazılan ve alıcının kafasında ve kalbinde asla olumlu bir iz bırakmayan bir notla kişiselleştirme kolaydır. Bazen üzerine alıcının adının kazındığı hediyeler de unutulmaz bir an yaratır.

Asla Promosyon Ekleme: Kurumsal bir hediyenin arkasındaki tüm motivasyon, çalışanlara, iş ortaklarına ve müşterilere teşekkür etmektir; ve şefkatli bir jest sunmak. Ancak marka bilinirliğini artırmak için asla tanıtım faaliyeti haline getirilmemelidir. Buradaki para ve çaba, anlamlı bir hediye yapmak için harcanır ve bu nedenle verene geri dönen her şey saf bir bonustur. Şirketin logosunu veya adını koymak iyi olmayacak, ancak şirketin antetli kağıdına el yazısıyla yazılmış bir not yeterli olacaktır.

Kaliteyi Düşürmeyin : Kaliteyi yüksek tutmak, kurumsal hediyeye, temel doğası için gerekli olan ve unutulmaz bir izlenim bırakan bir anlam kazandırır. Bu nedenle, hediyeler için adil bir bütçe ayırmak yetersiz kalmamalı, şirketin banka hesabını da kırmamalıdır. Bu nedenle, ayrılan bütçeden sadece en iyisini alıcıya vermek bir seçenek olmalı ve bu konuda hiçbir taviz verilmemelidir. Kurumsal bir hediye olduğu için organizasyonun itibarı hediyenin kalitesinden etkilenir.

Uygun Olmak: Kurumsal hediyeyi seçme ve anlamlandırma yönergeleri, uygun bir hediye olarak doğru öğeyi seçmenin zor olduğu anlamına gelir. Hediyenin kendisi iş ortamına uygun olmalıdır. Hediye, iş ortamının yanı sıra fırsat veya temayla da eşleşmezse pek çok şey ters gidebilir. Bu nedenle, zaman zaman sağduyuyu kullanmak böyle bir durumda çok yardımcı olur. Bu, ikilemi sona erdirir ve alıcıyı özel ve minnettar hissettirir.

Küçük işletme sahipleri , işlerini pazarlarken ve yürütürken birçok hata yaparlar; bunlardan biri paydaşları, ortakları ve müşterileri ile güçlü bir ilişki geliştirmiyor. Hediye vermek, duygusal ve kişisel bir bağ kurmanın harika bir yolu olabilir.


Bu kurumsal hediye vermenin bunu doğru yapmanın bir yolu var.


Kurumsal Hediye Vermenin En İyi Yolu Nedir?

Bunun için sabit formüller yoktur. Ancak yapılacaklar ve yapılmayacaklar iyi bir şekilde belirlendikten sonra, bu harika bir kurumsal hediye sunmanın ikinci adımıdır. Hediyeyi alan kişiden beklenen karşılık ile her şeyi iyi bir şekilde sıralayacaktır. Ancak kurumsal hediyenin sunumuna eleştirel bir gözle bakmak için atılabilecek birkaç adım vardır.


Aşama 1:

Plan için Beyin Fırtınası Yapın: Unutulmaz hediyeyle ilgili her şeyin yolunda gitmesini sağlamanın ilk adımı, onun hakkında iyice düşünmektir. Ancak akılda kalıcı olması gerekiyorsa, bunun için bol miktarda yaratıcılık da olmalıdır. Bu olmadan, alıcı üzerinde bir izlenim bırakma olasılığı yoktur. Yeni Yıl Günlüğü günleri geçti, şimdi biraz riskle ilerlemenin zamanı geldi; küçük dikkatli deneyler. İşleri tıklayacak ve kurumsal hediyeye bir anlam kazandıracak olan budur.


Adım 2:

Zaman: Hediyenin ne zaman verileceği gerçekten de uğraşılması zor bir meseledir. Ancak, kurumsal hediyelerin çoğu festivaller ve tatiller sırasında teslim edilir. Şimdi bunun yeniden gözden geçirilmesi ve süreyi tamamlamadan önce kültürel farklılıkların kabul edilmesi gerekiyor. Bu nedenle, önemli festivaller ve etkinlikler hakkında iyi araştırma yapmakalıcıların sayısı ve daha sonra onları buna göre hediye etmek, her ikisi için de kazanan bir senaryo olacaktır. Hediyelerin sadece Noel'de veya bayramda verilmesi, kuşkusuz farklı grup ve etnik kökene sahip çalışanlar arasında büyük bir memnuniyetsizlik yaratacaktır. Bunun dışında çalışanlara aynı seviyede işler yaparken hediyeler verilirse, bu bir gelenek olarak görülebilir ve bazıları buna büyük ölçüde kayıtsız kalabilir. Bir bakıma, kurumsal hediye, alıcının en az beklediği anda daha fazla mutluluk getirir.


Aşama 3:

Hediyenin Sunulması: Artık hediye hazırlandığına ve tarih, saat veya durum kesinleştiğine göre, yönetim hediyeleri sunmaya başlayabilir. Bununla birlikte, son dakika sorunlarından kaçınmak için bir hediye yönetimi prosedürü sürdürmek en iyisidir. Burada, daha önce de belirtildiği gibi, antetli kağıda el yazısıyla yazılmış bir not, hediyenin resmi ambalajında, mütevazı bir sunumla iyi gider. Kıdemli bir subay tarafından çok daha mütevazi bir yaklaşım ve saygıyla bizzat teslim edilmesi, hediyenin özünü sağlam tutacaktır.


Kurumsal Hediye Ne Olmalıdır?

Kurumsal hediyeleri toplu olarak almak için birçok seçenek vardır, ancak bunlardan en iyi şekilde yararlanmak ve seçim güçlüğünü minimumda tutmak için aşağıdaki fikirler işe yarayabilir.


Hediye Kartları: Her sezon için en iyi kurumsal hediye olarak kabul edilirler. Bunun nedeni, alıcıya esneklik kazandırmaları ve böylece ihtiyaç duydukları her şeyi satın alabilmeleridir. Kişiselleştirmeden yoksun olmasına rağmen, çalışanlara kurumsal hediye verme açısından kesinlikle son derece güvenli bir çözümdür.

Sağlık Hediyesi: Sağlıklı yemek aboneliği, yerinde bir spor salonu, sauna veya sağlık kulübü, hem çalışanların hem de fitness konusunda bilgili müşterilerin moralini artırabilir. Bu, inanılmaz derecede düşünceli bir kurumsal hediye yapar.

Elektronik: BAE'de hediye amaçlı satın alınabilecek birçok farklı türde elektronik eşya vardır. Akıllı saatler, Taşınabilir Bluetooth hoparlörler, Fitness Takipçileri, Aktivite Kulaklıkları, Olta Takımı vb.

Tatlı Hediye Sepetleri: Popüler BAE tatlıları, Gurme yemekleri, kuru meyveler, çikolatalar ve diğer çeşitli yerel tatlılardan oluşan sepetler, festivaller sırasında her zaman iyi bir seçimdir.

Pasta ve çiçekler (Beyaz güller, Pembe güller): Bir alıcının Yıldönümleri, Doğum Günleri veya diğer istisnai başarıları gibi kişisel dönüm noktaları, pasta ve çiçek teslimatı ile onlar için özel hale getirilebilir.

Kişiye Özel Hediye Çantaları: Müzik severlere hoparlörler, kulaklıklar, plaklar ve spor severlere spor ayakkabı, kişiye özel spor giyim vb. spor malzemeleri hediye etmek onlar için unutulmaz olacaktır.

Sürpriz Deneyim: Beş yıldızlı bir tesiste bir hafta sonu konaklaması veya lüks bir restoranda iki kişilik bir akşam yemeği kuponu ise, başlı başına bir deneyim bir hediye olabilir. Bu tür deneyimler önceden rezerve edilebilir ve daha sonra uygun bir günde alıcılara hediye edilebilir.

Ofis Temelleri: Kurumsal dünyayla ilişkili hemen hemen herkes, zamanının çoğunu ofislerde masalarında geçirme eğilimindedir. Bu nedenle, onlara en yüksek kalitede bir dizi en iyi ofis vermek harika bir hediye öğesi olabilir. Gravürlü dolma kalemler, Dijital düzenleyiciler, kalem sürücüler, profesyonel defterler, hafıza kartları vb. Hediye olarak vermek uygundur. Bazıları, alıcıya bir hediye sepeti olarak sunmak için uygun şekilde derlenebilir.

Kahve Fincanı: Bir enerji içeceği olarak kahve, dünyanın her köşesinde herkes tarafından sevilir. Stresi, yorgunluğu azalttığı ve odaklanmayı artırdığı için kurumsal çalışanlar için bile popülerdir. Bu günlük kullanım öğesi, komik metin veya logo, sloganlar veya resimler gibi bazı kişiselleştirmelerle harika bir hediye fikri olabilir. Gift Planet web sitesinde BAE'de çevrimiçi olarak çok sayıda kahve kupası, kahve fincanı bulabilirsiniz.

Seyahat Kiti: Bazı insanlar çok seyahat etme eğilimindedir, bu insanlar için powerbanklar, farklı şarj prizlerine sahip cep telefonu şarj cihazları, uçuş organizatörleri, pasaport tutucular içeren bir seyahat kiti büyük bir hediye değeri olacaktır.

Kitaplar: Bazen, hiçbir şey bol miktarda harika kitaptan daha iyi olamaz. Alıcılara rasgele en sevdikleri türü sormak ve daha sonra onlara aynı türden tanınmış bir yazarın kitabını hediye etmek etkileyici ve düşünceli olacaktır.

Bununla birlikte, zihin ne zaman ' Kurumsal hediye nedir?' konusunda şüpheye düşse. Kişi çok fazla strese girmemeli, sadece aşırı pahalı olmayan ama anlamlı olan hediye edilmesini istediği şeyin peşinden gitmelidir. Aynı şekilde, insanlar da beğendikleri birinden hediye alırken kendilerine davranılmasından hoşlanırlar. BAE'den iseniz, Dubai , Abu Dabi, Sharjah ve diğer şehirlerde promosyon ve kurumsal hediyeler sağlayan birçok saygın şirket bulabilirsiniz . Bunlardan bazıları Hediye Gezegeni, Kraliyet Promosyonu, Shass Hediyeleri vb.




329 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page