top of page

Kurumsal Hediyeler: İşletmeler Için Eksiksiz Kılavuz

Kurumsal hediyeler, işletmelerin müşteriler, müşteriler ve tedarikçilerle olan ortaklıklarını geliştirmeleri için harika bir yol olabilir.


Ancak, kurumsal hediye dünyasına yeni girenler için bunaltıcı gelebilir ve muhtemelen bir sürü sorunuz var - en iyi hangi kurumsal hediyeler gönderilebilir? Uymanız gereken kurallar var mı? Ve kurumsal hediyenin faydaları buna değer mi?


Kurumsal hediyeye nasıl başlayacağınızdan emin değilseniz, kurumsal hediyenin avantajlarından gönderilecek en iyi hediyelere ve hediyeyle ilgili kurallar ve düzenlemelere kadar en acil sorularınızı yanıtlayacak bu kılavuzu bir araya getirdik.




İçindekiler

1. Kurumsal Hediyeler Nelerdir? 3. Kurumsal Hediye Fikirleri:

2. Kurumsal Hediyelerin Faydaları sepetler

Müşteri ve Müşteriyi Elde Tutma Çiçekler

halkla ilişkiler Şaraplar ve Şampanyalar

Influencer Kampanyaları 4. Kurallar ve Kanunlar

Çalışan Bağlılığı ve Elde Tutma 5. Kurumsal Hediyelerde Nasıl Tasarruf Edilir

Kurumsal Hediyeler Nelerdir?

Kurumsal bir hediye, oldukça basit bir şekilde, bir işletme tarafından başka bir tarafa verilen bir hediyedir. Genellikle müşterilere, müşterilere, ortaklara ve çalışanlara takdir göstermenin ve işe bir şekilde yardımcı olduğunuz için teşekkür etmenin bir yolu olarak verilir. Ayrıca, gazetecilerin ve etkileyicilerin kapsamını artırmak veya potansiyel müşterilerle iyi bir ilk izlenim yaratmak için bir pazarlama stratejisinin parçası olarak da kullanılabilirler.


Sonuç olarak, kurumsal bir hediye göndermek, belirli bir iş ilişkisine değer verdiğinizi göstermenin harika bir yoludur.



Kurumsal Hediyelerin Faydaları

Maliyetler doğal olarak herhangi bir işletme için bir endişe kaynağıdır, bu nedenle kurumsal hediyenin gerçekten buna değip değmediğini merak etmek anlaşılabilir bir durumdur. Bununla birlikte, sağlam bir kurumsal hediye stratejisi uygulamak, işinize çok sayıda fayda sağlayabilir. Promosyon hediyeler, müşteri ve müşteriyi elde tutmayı iyileştirmekten çalışan bağlılığını artırmaya ve PR çabalarınızı geliştirmeye kadar çeşitli iş hedeflerine ulaşmanıza yardımcı olabilir.


Müşteri ve Müşteriyi Elde Tutma

Kurumsal hediyeler, müşterileriniz ve müşterilerinizle daha güçlü ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir. Araştırmalar, yeni bir müşteri edinmenin , mevcut bir müşteriyi elde tutmaktan beş kat daha maliyetli olduğunu göstermiştir , bu nedenle, herhangi bir işletmenin mevcut müşterilerini gemide tutması bir öncelik olmalıdır.


Müşterileri ve müşterileri elde tutmak için kurumsal hediyeleri çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Örneğin, bir müşteriye yıl sonunda bir Noel hediyesi vererek geleneklerini takdir ettiğinizi göstererek kendilerini değerli hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Bu, özellikle kaybetmeyi göze alamayacağınız üst düzey, yüksek değerli müşteriler için kullanışlıdır. Bir hediyenin nispeten küçük ön maliyeti, müşteri yaşam boyu değerinde büyük bir artışa dönüşebilir. Aynı şekilde doğum günlerinde ve diğer özel günlerde müşterilerinize hediye gönderebilirsiniz.




Hediye vermek, müşteri hizmetleri stratejinizin bir parçasını da oluşturabilir - bir sorun varsa, tazminat göndermek, onların sorununu ciddiye aldığınızı gösterebilir. Hediyeler genellikle çok takdir edilir ve nakit tazminata uygun maliyetli bir alternatif olabilir.


Ayrıca, beklenmedik bir hediye, 'sürpriz ve sevindirici' kampanyaların önemli bir parçası olabilir. Örneğin, özellikle başarılı bir çeyrekten sonra teşekkür etmek için önemli müşterilere ve müşterilere çiçek buketleri gönderebilirsiniz. Alternatif olarak, neden bir sadakat programının parçası olarak kurumsal hediyeler göndermiyorsunuz?


halkla ilişkiler

Gazeteciler genellikle basın bültenleriyle aşırı yüklenir - sonuçta herkes ürün ve hizmetlerinin kapsamını güvence altına almak ister. Bu, dikkatli bir şekilde hazırlanmış basın bülteninize genellikle bakılmayacağı anlamına gelir - aslında hakkında yazılanları boşverin!


Bir buket çiçek gibi basit bir hediye eklemek bunu değiştirebilir ve basın bülteninizin diğerlerinden farklı olmasını sağlayabilir. Gazeteciye zamanını ve çabasını takdir ettiğinizi gösterir ve onu ikinci kez bakmaya teşvik edebilir.


Influencer Kampanyaları

Etkileyici pazarlama, ürünlerinizi daha geniş bir kitleye ulaştırmak için popüler bir stratejidir. Gazeteciler gibi, büyük nüfuz sahibi kişiler de genellikle işbirliği talepleri bombardımanına tutulur.


Çoğu marka, sosyal medya akışlarında ve hikayelerinde yer almaları için etkileyicilere ücretsiz ürünler gönderir. Ürününüzün yanına ikincil bir hediye eklemek, daha iyi ve daha kapsamlı kapsama alanı sağlamaya yardımcı olabilir. Bunun nedeni, ek bir hediyenin, yalnızca kapsama almak amacıyla gönderilen bir ürün örneğinden daha gerçek bir jest gibi görünmesi ve etkileyiciye çalışmaları için minnettar olduğunuzu göstermesidir.



Çalışan Bağlılığı ve Elde Tutma

Çalışan bağlılığı, bir işletmenin başarısının anahtarıdır ve bağlı çalışanlar daha iyi performans ve gelir elde etmeye yardımcı olur. Bununla birlikte, çalışanların %85'i ilgisizdir, bu da onların motivasyondan yoksun oldukları ve genellikle zihinsel olarak işlerinden uzaklaştıkları anlamına gelir. Bu, işletmelere her yıl kayıp gelir ve işe alma maliyetlerinde milyarlarca dolara mal oluyor.


Çalışanlar, katılım eksikliğinin temel nedenleri olarak kötü yönetim ve değersiz ve takdir edilmemiş hissetmeyi gösteriyor. Kurumsal hediyeler göndermek bunu düzeltmenin bir yolu olabilir - ister yıl sonu teşekkürü olarak, ister yüksek performans için bireysel bir ödül olarak, isterse bir çalışan sadakat programının parçası olarak olsun.


Bunun gibi teşviklerin, çalışanlarınızın sıkı çalışmasına değer verdiğinizi göstermenin çok basit bir yolu olduğu için katılımı artırdığı ve ciroyu azalttığı kanıtlanmıştır.


Kurumsal Hediye Fikirleri: Gönderilecek En İyi Hediyeler

Doğru kurumsal hediyeyi seçmek zor olabilir. Defter, kalem ve benzeri ürünler gibi markalı kırtasiye malzemeleri gibi şeyler göndermek yaygındır. Ancak, bu her zaman en iyi seçenek değildir. Bariz bir reklam olarak karşımıza çıkabilir ve özellikle içten görünmeyebilir. Bunun yerine, keyfine varacakları bir şey göndermek daha iyidir.


Çoğu kişinin almaktan memnun kalacağı ve şirketiniz için harika bir izlenim yaratacak kurumsal hediyeler için aşağıya birkaç öneri ekledik.


sepetler

Sepetler , kurumsal bir hediye için harika ve çok yönlü bir seçimdir. Çok çeşitli seçenekler mevcuttur, yani her zevke uygun bir şeyler bulmak kolaydır - ister tatlı ikramlar, ister tuzlu ürünler veya alkol olsun. Dahil edilen yiyecek ve içecekler, müşteriler, ortaklar ve çalışanlar tarafından kesinlikle takdir edilecek ve aynı zamanda gerçek bir takdir mesajı iletecek lüks, birinci sınıf ürünlerdir.


Buna ek olarak, sepetler çok çeşitli fiyat noktalarında mevcuttur ve bütçeniz dahilinde bir şey bulmayı kolaylaştırır. Ayrıca birçok farklı boyutta sepet bulabilirsin, yani duruma ve bağlama uygun bir şey seçebilirsin. Örneğin, Noel'de, değerli müşterilere ve ortaklara ofislerinde paylaşılabilecek büyük bir sepet gönderebilir, bir çalışana doğum günleri için daha küçük bir bireysel sepet gönderebilir veya önemli bir işi başarıyla tamamlamaları için onları ödüllendirebilirsiniz. proje.



Çiçekler

Çiçekler , samimi ve içten bir mesaj iletmek için mükemmeldir. İster müşterilere veya çalışanlara bir teşekkür, ister müşterilerden bir özür olsun, bir buket çiçek anında olumlu bir izlenim ve bağlantı yaratır.


Ayrıca, çiçekleri bir hafta veya daha uzun süre saklayacaklar, yani muhteşem çiçeklere hayran kaldıklarında akıllarının önünde olacaksınız.



Şaraplar ve Şampanyalar

Şaraplar ve şampanyalar , kutlama için bir neden olduğunda gönderilebilecek iyi kurumsal hediyelerdir. Örneğin, müşterilere ve personele doğum günleri için veya yeni bir ürün lansmanını veya ortaklığını kutlamak için bir şişe köpük gönderilebilir.



Kurumsal Hediye Vermeye İlişkin Kurallar ve Kanunlar

Rüşvet Yasası, 2010 yılında yolsuzlukla mücadele amacıyla yürürlüğe girmiştir ve işletmelere rüşveti önleme konusunda daha fazla sorumluluk yüklemektedir. Ancak, makul ve orantılı oldukları sürece kurumsal hediyeleri suç saymaz. Bağlam için aşırı değerli olmamalı veya bir iş kararını etkilemek için gönderilmemelidirler. Örneğin, diğer alıcının karşılık veremeyeceği çok yüksek değerli bir hediye rüşvet olarak yorumlanabilir.


Bunu akılda tutarak, bir sepet, buket veya benzeri bir teşekkür hediyesi bir soruna neden olmaz. Benzer şekilde Noel, doğum günleri ve diğer özel günler için gönderilen kurumsal hediyeler de genellikle makul görülür.


İşletmeniz için personele dağıtılabilecek net bir hediye ve ağırlama politikası belirlemenizi öneririz. Bu, parasal değere ilişkin bir sınır da dahil olmak üzere, ne tür hediyelerin gönderilmesinin (ve alınmasının) kabul edilebilir olduğuna ilişkin yönergeleri içermelidir. Ayrıca, politikanıza uygun olduklarından emin olmak için kuruluşunuzun hediyeleri bir sicile kaydetmesi akıllıca olacaktır.


Bazı işletmelerin hediyeleri sonuna kadar kabul etmeme politikası olabileceğini unutmayın. Kurumsal bir hediye göndermeden önce durumun böyle olup olmadığını öğrenmeye çalışmak, onları reddetmek zorunda kalma gibi garip bir durumdan kaçınmak için değer.



Kurumsal Hediyelerde Nasıl Tasarruf Edilir

Appleyard Londra bir sunmaktan gururluyuz prim kurumsal hediye servisi , her türlü işletme hedefleri, iş aklın önüne yerleştirilir sağlamak lüks hediyeler göndermek yardım şirketleri için tasarlanmış. İş hedefleriniz ne olursa olsun, işinizin akılda kalmasını sağlayan lüks hediyelerimiz.


Sonuçlarınızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bu nedenle kurumsal hediye faaliyetlerinizden tasarruf etmenin çeşitli yollarını sunuyoruz.


Kurumsal Ayrıcalık Hesabı

Kurumsal Ayrıcalık hesabımız, tüm buketlerde 12 ay boyunca ücretsiz takipli teslimat sunar. Bu, çok sayıda kurumsal hediye gönderirseniz mükemmeldir ve buket başına yaklaşık 5,99 £ tasarruf etmenizi sağlar.


Çoklu Kullanıcı Hesabı Erişimi

Bir işletmedeki tüm PA'ların aynı yerden sipariş vermesini sağlayan ortak şirket hesapları sunuyoruz. 10. siparişinizden sonra, Privilege hesabının tüm avantajlarının yanı sıra tüm buketlerde %10 indirim sunan Corporate Privilege Plus'a yükseltileceksiniz.


Toplu siparişler

Toplu siparişleri palet teslimatı ile daha düşük maliyetle tek bir adrese gönderebiliyoruz. Bu, Noel sepetlerini personele hediye olarak dağıtmak için veya yoğun bir dönemde gönderecek çok sayıda müşteri hediyeniz varsa kullanılabilir.



2 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page