top of page

Mükemmel Bir Kurumsal Hediye İçin 7 Hızlı İpucu




Müşterilerinize, müşterilerinize ve çalışanlarınıza iş hediyeleri vermek, şirketinizin performansını ve büyümesini artırmak için önemli bir stratejidir.


Nitekim, müşteriler ve çalışanlar için parasal olmayan teşvikler kullanan şirketler, yıllık cirolarında %9,6 artış ve +14 verimlilik artışı kaydetti.


Bir sonraki kurumsal hediyenizi hediye ederken harika bir izlenim bırakmak için 7 pratik ipucu.


Bir bütçeye bağlı kalın

iş hediyenize başka herhangi bir yatırıma davrandığınız gibi davranın.


Müşterilerinize hediye verirken ne kadar etkili bir şekilde karşılayabileceğinizi planlamak için bir bütçe koyun. Çoğu şirketin gerçekten bir bütçesi yoktur ve çoğu zaman hediyelerinin yatırım getirisini ölçemez.


Bir bütçe oluşturmak, harcamalarınızı takip etmenize ve tüm yıl boyunca hediye faaliyetlerinize konsantre olabileceğiniz durumları kapsamanıza olanak tanır.


En iyi tavsiye, iş hediyenize diğer herhangi bir yatırıma davrandığınız gibi davranın.


Aşırıya kaçmayın, doğru mesajı gönderin

daha basit bir şey yapacakken pahalıya gitmeyin.


Hediyeler, müşterileriniz, müşterileriniz ve çalışanlarınızla olan kişisel ilişkiniz için minnettarlığınızı göstermek içindir. Sizinle yaptıkları işin değeri için olmamalı.


Çok pahalı bir hediye göndermek, müşterinizin işini satın almaya çalıştığınız anlamına gelebilir. Çoğu durumda, hediyenizin sahip olması gereken etkinin tam tersi olan saldırgan ve çaresiz görüneceksiniz. Çoğu durumda kendinize sorun, bu çok mu fazla? Hediyenin ne kadar pahalı olduğu yerine, değer ve kullanışlılık arasında bir uzlaşma bulmaya çalışın.


Kişisel ilişki için minnettarlığınızı göstermeyi hedefleyin. Bir teşekkür ve rüşvet arasında ince bir çizgi vardır ve yanlış zamanda yanlış hediye istenmeyen incelemelere neden olabilir.


En iyi tavsiye, alıcı tarafından gerçekten neyin takdir edileceğini düşünün, daha basit bir şey yapacakken pahalıya gitmeyin. Hızlı ipucu, onlar için mükemmel hediyeyi bulmak için hobilerini ve ilgi alanlarını görmek için sosyal profillerini kontrol edin.


Yararlı bir şey ver

Her gün kullanılabilecek, bir sorunu çözen ve hayatı kolaylaştıran bir hediye verin


En iyi hediyeler günlük olarak kullanılan, hayatı kolaylaştıran ve bir sorunu çözen hediyelerdir.


Söylemeye gerek yok, hediyenizin kullanışlı olduğundan emin olun. Her gün kesin olarak kullanılabilen bir hediye, bir akşam yemeği deneyiminin tek seferlik deneyiminden daha değerlidir.


Bununla birlikte, her üç noktaya da hitap eden, günlük kullanım, hayatı kolaylaştıran ve ortak bir sorunu çözen bir hediye, alıcıya doğrudan faydası olmayan bir hediyeyi her zaman yenecektir.


Harika bir örnek Filo'dur. Filo üç noktayı da vurur, Filo'nun bluetooth takip cihazı, en değerli eşyanızı asla unutmamak için hayatı kolaylaştırır. Nereye giderseniz gidin anahtarlarınızı, cüzdanınızı veya telefonunuzu unutma sorununu çözer. Günlük olarak kullanılacak basit bir çözümdür.


Bonus, aynı zamanda markalı. Logonuzu Filo'ya koyun ve müşterilerinizin eşyalarını güvende tutmak için onlara çözümü kimin verdiğini asla unutmayacaklarından emin olacaksınız.


En iyi tavsiye, her gün kullanılabilecek, bir sorunu çözen ve hayatı kolaylaştıran bir hediye verin. Bir şey düşünemiyorum, Filo'ya bakın .


Filo Etiketi Markalı - Swiss Post'tan Kurumsal Hediye


Markalı Filo Etiketi – Swiss Post, kurumsal hediyeleri için Filo'yu seçti.



kişisel yap

İnsanlar güvendikleri ve kendilerini önemseyen şirketlerle iş yapmak isterler


Kendinizi farklı kılmak için, hediyenizi neden seçtiğinizi ve neden takdir edeceklerini düşündüğünüzü açıklayan kişisel bir notla birlikte hediyenizi bizzat vermeye çalışın. Bu kadar basit bir hareketin ne kadar güçlü olabileceği şaşırtıcı. İnsanlar güvendikleri ve kendilerini önemseyen şirketlerle iş yapmak isterler. Özel çaba, ne kadar önemsediğinizi göstermek için harcanır.


En iyi tavsiye, şahsen teslim ederek veya niyetlerinizi açıklayan bir el yazısı not yazarak bu özel dokunuşu eklemenin gücünü hafife almayın.



Akıllıca seç, düşünceli ol

Onlarla konuştuğunuzda müşterilerinizi, müşterilerinizi ve çalışan tercihlerinizi öğrenin.


Çoğumuz toz toplamaya bırakılmış hediyeler aldık. Sizinkinin onlardan biri olmasına izin vermeyin, bir sonraki iş hediyenizi seçerken akıllıca seçin ve yaratıcı olun.


Onlarla konuştuğunuzda müşterilerinizi, müşterilerinizi ve çalışan tercihlerinizi öğrenin. Bunları şirketinizin CRM'sine kaydedin veya elle kendi notlarınızı alın.


Hızlı ipucu: Not alma şansınız olmadıysa, sosyal profillerini ziyaret ederek ilgi alanlarını ve hobilerini keşfedin.


Bir projenin tamamlanması, özel bir etkinlik veya bir teşekkür olarak, hediye zamanı söz konusu olduğunda, seyahat etmeyi spora mı, teknolojiyi modaya mı yoksa çikolatayı peynire mi tercih ettiklerini bilmek gerçekten yardımcı olacaktır.


Bu nedenle, bir işletme olarak, müşterinizin şirketinizle olan ilişkisini geliştirmek istiyorsanız, yaratıcı ve düşünceli olun. Gerçekten umursadığını göster.


En iyi tavsiye, seçimlerinizde yaratıcı ve düşünceli olun. Neleri sevebilecekleri hakkında hızlı bir fikir edinmek için konuşmalarınızda rastgele sorun veya sosyal profillerine çevrimiçi olarak bakın.


Zamanlama, özel yap

En iyi hediye, en az beklendiği zamandır.


Birçok işletme, yıl sonunda müşterilerine ve çalışanlarına büyük hediye vermeye karar verir. Bu yaklaşımda yanlış bir şey yok, sadece rekabet dahil herkes aynı şeyi yapıyor.


Daha iyi bir yaklaşım, müşterinizin en az beklediği anda hediye vermektir. Yıl boyunca, hediyelerinizi vermek için bir fırsat olarak kullanmak için önemli günleri (örneğin, anlaşmaların kapanması, büyük bir dönüm noktasına ulaşılması) kullanın.


En iyi tavsiye, en iyi hediye, en az beklendiği zamandır, hediyenin düşünceli ve duruma uygun olduğundan emin olun.


Sorumlu olun, hiçbir yasayı ihlal etmeyin

Hediyelerinizi vermeden önce, herhangi bir adım atmadığınızdan emin olmak için müşterilerinizin şirketlerinin hediye politikasını kontrol etmeniz daha iyi olur.


Sektörünüzde veya müşterinizin sektöründe kurumsal hediye vermeyle ilgili yasal kısıtlamaların farkında olun. Pek çok hükümet ve büyük şirket, hediyeler değiş tokuş edilirken etik olmayan davranışlardan kaçınmak için bir politikaya sahiptir. Bugün, işletmelerin hem vermeyi hem de almayı hedefleyen kurumsal hediye politikalarına sahip olması çok önemlidir. Hediye vermek kendi şirketinizde kabul edilebilir; ancak, alıcı şirketin hediye kabul etmesi ticari açıdan uygunsuz olarak algılanabilir. Ne kadar iyi niyetli ve masum olursa olsun, kurumsal hediye verme her zaman bir tür olumlu etkiye sahip olacak şekilde tasarlanmıştır - aksi halde bunu yapmanın anlamı nedir? Ancak bu onların rüşvet olduğu anlamına gelmez ve değerli müşteriler, müşteriler ve çalışanlarla kalıcı ilişkiler kurmanın basit ve ucuz bir yolu olmaya devam eder.





Sonuç

Harika bir iş hediyesi, başarılı olmak için tüm bu unsurlara sahiptir. Aşağıdakileri yapmayı unutmayın:


Net bir bütçe tanımlayın

Doğru mesajı gönder

Kullanışlı bir iş hediyesi seçin

kişisel yap

harika zamanlama

Herhangi bir yasayı ihlal etmeyin

Hangisinin işinize en büyük etkisi olacağını düşünüyorsunuz?



38 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page