top of page

Müthiş Kurumsal Hediyeler Vermek İçin 10 İpucu



Her yerde bulunan “kurumsal hediye” hakkında konuşalım. Bilirsiniz, konferanslarda "swag çantalar", spor etkinliklerinde ücretsiz hediyeler veya bir bağış talep formuyla birlikte kişiselleştirilmiş iade adresi etiketleri (bunları başka kimse aldı mı?). Her ne ise, çoğumuz bazı kurumsal hediyelerin gerçekten güzel, bazılarının uygun ve bazılarının (üzgünüm) faydasız olduğu konusunda hemfikir olabiliriz.


Peki, kurumsal bir hediyenin “vericisi”yseniz, diğerlerinden nasıl sıyrılıyorsunuz? Birinin hemen çöpe atmadığı veya "ikinci el mağazaya götürün" yığını olmayan bir hediyeyi nasıl verirsiniz? Foster Made'nin hediye verme çalışmalarını seçmekten, tasarlamaktan ve koordine etmekten sorumlu kişi olarak bu konu hakkında çok düşündüm. Bir şirket olarak müşterilere, sektördeki meslektaşlarımıza, konferans katılımcılarına, birbirimize, aileye, arkadaşlara vb. hediyeler verme konusunda uzun süredir devam eden bir geleneğe sahibiz. Ve biz sadece hediye vermeyi sevmiyoruz, güzel hediyeler vermeyi de seviyoruz . Bizim için detaylar önemlidir. İlk müşteri etkileşimlerimizden, kullanıcı deneyimi araştırma ve özel geliştirme çalışmalarımıza, yazdığımız e-postalara ve verdiğimiz hediyelere kadar.


Lafı fazla uzatmadan, harika bir kurumsal hediye vermek için göz önünde bulundurmanız gereken 10 ipucu.


1. İŞ KÜLTÜRÜNÜZÜ PAYLAŞIN

Şirketinizde başkalarıyla paylaşması eğlenceli olan benzersiz bir şey nedir? Yaptığınız işi veya işi yapan insanların kültürünü yansıtabilir. Geliştirme dünyasında, "sıradan Cuma", genel olarak konuşursak, günlük bir olaydır. Veya ilişki eksikliği, yani. bu norm. Çalışmak için şort ve tişört giymek kültürümüzün bir parçası.


Foster Made zamanının başlangıcından (yeniden markalaşıp Foster Made haline gelmeden öncekiler dahil) hediyelerimizden biri markalı tişörtler oldu. Hiçbir şekilde sıra dışı veya benzersiz bir hediye değil, ancak başkalarıyla paylaştığımız şirket kültürümüzün bir parçası olduğu için bizim için anlamlı. Ve birbirimiz. Foster Made ekibinden bazılarının gardıroplarının %50'sini biz tedarik ediyoruz diye şaka yapıyoruz.



2. HERŞEYİ KAPSAYICI OLUN

Neyin "havalı" olduğunu düşündüğünüze ve bunun bazı izleyicilere nasıl özel olabileceğine dair kendi önyargınızın farkında olun. Bu, kültürünüzü paylaşmanın ters tarafı olabilir. Bizim durumumuzda, tişörtlerin mutlaka herkes için olmadığını biliyorum . Bir müşterimiz, giymediği için bir tişörtü reddetti. Ancak yine de farklı bir izleyici kitlesinin nüanslarını dikkate almaya çalışıyoruz.


2013 yılında Foster Made'de çalışmaya başladığımda tişörtlerimiz Hanes Beefy T çeşidiydi. 5'1” bir kadın olarak bu bana pek çekici gelmedi. Daha yumuşak tişörtler ve v yakalı seçenekleri savunurken, aynı zamanda gömleklerin rahatsız edici derecede ince olmayacak kadar hafif olmamasını tavsiye eden iş arkadaşlarımdan da fikir aldım . Zamanla, özellikle teknolojideki kadınları tanımak için “Lady Coder” gömlekleri basmaya başladık. Ardından minikler için “Kid Coder” gömlekleri geldi.



3. SUNUM KONULARI

Ambalajsız bir hediye nedir? Tamam, hala bir hediye ama sunumun etkisini hafife almayın. Birinin hediyenizi alırken yaşayacağı deneyimi düşünün. Güzel bir kutu, kağıt mendil, el yazısıyla yazılmış bir not... ayrıntılara gösterilen özen ve bunun pakete nasıl katkıda bulunduğu gerçekten güzel bir "vay be"ye dönüşebilir.


Yeniden markalaştığımızda ve resmi olarak Foster Made haline geldiğimizde , yeni markayı tanıtmanın bir yolu olarak nihai bakım paketini oluşturmak için bir fırsat olarak kullandık . Kutuyu açan birinin deneyimini düşündük, ilk olarak bir hikaye anlatan ve işbirliğine davet eden çok katmanlı eklerle karşılaştık ve altındaki içerikler ilham verecek araçlardı: dergiler, kalemler, kahve, kupa. Eminim her alıcı bunu derinlemesine düşünmemiştir ve belki de sevimsizdir, ancak güzel şeylerdi ve hepsi bir araya geldiğinde harika görünüyordu.



4. DAHİLİ “SATIN ALMA” EDİNİN

Şirketteki diğer kişileri hediye verme sürecine dahil etmek, onu daha çok kolektif bir çaba haline getirir. Eğlenceli ve bağ kurma fırsatları sağlayan bir etkinlik yapabilirsiniz. Seçeneklere bakarken fikir isteyebilir veya hediyenin alıcısıyla doğrudan çalışan birini, hediyeyle birlikte el yazısıyla yazılmış bir not yazmaya teşvik edebilirsiniz.


Yakın zamanda , özel bir Foster Made karışımı oluşturmak için Richmond'daki Lamplighter Coffee Roasters ile ortaklık kurduk . Bu bir grup çalışmasıydı - tadım için kafeye giden bir ekibimiz vardı ve Lamplighter, onlara verdiğimiz geri bildirimlere dayanarak karışımımızı yarattı. Hediye vermekle ilgili bir etkinlik oluşturduğumuz başka bir zaman, marka duyuru kutularımızı bir araya getirerek hepsini bir kerede göndermekti. Şimdi düşününce, bir takım oluşturma alıştırması gibi oldu. İşe ara verdik, hediyeler paketlerken sohbet ettik, güldük, hatta verimlilik adına problemler bile çözdük.



5. DİKKATLİ OLUN

Bu tür kapsayıcı olmakla birlikte gider. Birine bir hediye isteyip istemediğini veya alabileceklerini sormak sorun değil. Yiyecek ikramları gönderirseniz, herhangi bir alerji veya diyet kısıtlaması olup olmadığını sorun. Giyim söz konusu olduğunda, bedeni varsaymayın veya tahmin etmeyin. Sürpriz unsurunu kaybederken, hediye alıcısına önceden soru sormak sizi boşlukları doldurmaktan ve yanlış yorumlamaktan kurtarabilir.


Her zaman birine tercih ettiği tişört bedenini önceden sorarım. Ve genellikle iade edilen teslimatları önlemek için tercih edilen posta adreslerini istiyorum. Adresleri ve boyutları içeren bir hediye günlüğü tutmama rağmen, iki yıl sonra tekrar birinin bedenini sormanın en iyisi olduğuna karar verdim. Ağırlıklar farklı nedenlerle yukarı ve aşağı dalgalanır ve istemeden potansiyel olarak hassas bir şeyi hafife almamayı tercih ederim. Hediye vermek ve almak neşe getirmelidir.


6. BAZI YEREL LEZZETLERİ PAYLAŞIN

Yerel işletmeleri destekleyin ve "evde yetiştirilen" ürünler göndererek şehrinizi veya eyaletinizi temsil edin. Bu, bölgenizdeki insanlar için olduğu kadar uzakta yaşayan insanlar için de havalı olabilir, isterseniz belirli bir tür dostluk kutlaması. Yıllardır birlikte çalıştığımız bir müşterimiz, Güney Çevre Hukuku Merkezi , bize ABD'nin güneyine çarpıcı doğa fotoğrafları ile sabit olarak gönderdi; bu uygun çünkü SELC'in misyonu, Güney'in çevresini korumak ve muhafaza etmek için yasanın gücünü kullanmaktır (böylece bu hediye iş kültürünün paylaşılması için de geçerlidir).


Daha önce de belirttiğim gibi, Foster Made kahve karışımımız burada Richmond'da kavrulur. Bunu ülkenin dört bir yanındaki insanlara gönderdik ve ayrıca yerel Richmond'luların takdir ettiği son açık evimizde bir iyilik olarak dağıttık. Basılı malzemelerimiz ve tişörtlerimiz Triple Stamp Press tarafından yerel olarak serigrafi baskılıdır . Elimizden geldiğince yerel işletmeleri desteklemeye ve Richmond gururumuzu temsil etmeye çalışıyoruz.



7. KALİTEYİ ORJİNALİTE ÜZERE DÜŞÜN

Tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok. “Daha önce yapılmış” bir hediye vermek sorun değil. Aslında daha iyisini yaparsanız, öne çıkmanız için bir fırsat olabilir . Hepimiz alınan kalemler ve bardağı ettik, ancak kalem veya kupa ise güzel , insanlar göreceksiniz. Bir kalemi veya kupayı diğerinden daha güzel yapan şeyin ne olduğundan emin değilseniz, tercihleri ​​konusunda belki biraz daha titiz olan ve objektif olarak iyi bir tada sahip olduğunu bildiğiniz ve güvendiğiniz birine sorun. Eğer kaliteli ürünler keşif için zaman ya da enerji yoksa Ve neyse ki gibi markalı edilebilir yüksek kaliteli hediyeler, bir ürün yelpazesine küratörlük zor işi yaptık şimdi orada şirket var Clove & İplikler ( kim "'ucuz yağma' modelini kafasına çevirdiğini" iddia ediyor).


İnsanların, gönderdiğimiz tişörtlerin kalitesini gerçekten fark ettiğini ve bu konuda yorum yaptığını gördük. Kaliteye önem veriyoruz çünkü bunun şirketimizin ve işimizin bir yansıması olduğuna inanıyoruz. Satıcıları seçerken, kendi zanaatları konusunda bizimki kadar tutkulu olan işletmeleri seçiyoruz. Marka kutumuza eklemek için yazma uygulama seçeneklerine bakarken, sonunda , kalem endüstrisinde kaliteye kendini adamış bir lider olan (kim bilir?) CW Pencil Enterprise'dan özel kalemler seçtik .



8. KUTU DIŞINDA DÜŞÜNÜN

Son noktamdan sonra bunun biraz çelişkili olduğunun farkındayım, her zaman orijinal olmak zorunda değilsiniz. Bunun nasıl yapılacağını gerçekten ölçmek veya talimat vermek de zordur , çünkü biraz yaratıcılık ve iyi… kutunun dışında düşünmek gerekir. Bir fikir, hiç beklemediğiniz bir anda size ilham kıvılcımı olarak gelebilir. Bir "hah anı."


Bu örnek, bu blog gönderisinin tamamını yazmam için bana gerçekten ilham verdi. Yakın zamanda bir endüstri konferansına ( EE CONF ) sponsor olduk ve bir sponsor olarak, konferans müdavimlerinin bir iPad Pro kazanmak için girmeleri için bir eşleştirme oyununu koordine ettik. Her katılımcı bir kart aldı, eşleşen kartla başka birini bulmak zorunda kalacaktı ve ikisi de web sitemizde oluşturduğumuz bir sayfaya bilgilerini girecekti. Sitemize bir vızıltı ve trafik getirirken, özellikle konsepti seviyorum çünkü insanları konferansta başka türlü tanışamayacakları diğer insanlarla tanışmaya teşvik ediyor.



9. AŞIRI MARKA YAPMAYIN

İyi bir nedeniniz veya marka sadakati olan geniş bir müşteri tabanınız olmadıkça, öğe ne olursa olsun, büyük logonuzu veya şirket adınızı büyük harflerle tokatlamaktan kaçının. Logonuzu hiçbir şeyin üzerine koymayın demiyorum. Sadece söylüyorum, zevkli ol. e-CorporateGifts.com , “Kalıcı etki bırakan bir ürün seçtiyseniz, hediyenin üzerine logonuzu koymanıza gerek yok, sizi hediyenin kendisi ile hatırlayacaklar” önerisinde bulunuyor.


Tam logo yerine sadece kendi markamızı kullandığımız pek çok vaka var - kupalar, gömlekler, dergiler. Logomuzun işaret kısmı, bağımsız bir tasarım öğesi olarak güzel görünüyor. Ayrıca bir konuşma parçası olabilir. Bazen insanlar bana Foster Made tişörtümü giydiğimde tişörtümdeki sembolün ne olduğunu soruyor. Diğer bir faktör olan bir müşteriye bir hediye vermektir onların üzerine logosu. Özel bir durum için bir müşterimize logolu lazerle oyulmuş bardak altlıkları verdik.



10. TÜKETEBİLİR VEYA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR BİR ŞEYİ DÜŞÜNÜN

Son olarak, arkadaşıma, çevreye (hey!) sesleniyorum. Çevresel etki konusunda uzman değilim, bu yüzden oraya gitmeyeceğim, ancak bu blog yazısının amaçları doğrultusunda, konuyu daha çok psikolojik bir perspektiften düşünüyorum. Senden emin değilim, ama çevre için kötü mü yoksa bir çöplükte mi bozulacak diye merak eden bilinçaltımı susturup bir şeyi atmak istediğimde gergin, çelişkili bir his alıyorum.


Hediye verirken bu yükü başkalarına yüklemek istemiyorum. Bunun yanı sıra, markanızla olumsuz bir ilişki kurulmasına da neden olabilir. İşte burada kalite (bu sefer nicelikten daha fazla söyleyeceğim) ve düşünce devreye giriyor. Şüpheye düştüğünüzde, yiyecek gibi tüketilebilir veya amacına hizmet ettikten sonra geri dönüştürülebilir bir şey harika seçeneklerdir. Bu, kart eşleştirme kart oyununu sevmemin bir başka nedeni. Küçük bir kart stoğu parçası, daha sonra geri dönüştürebileceğiniz tek seferlik bir oyunun yapboz parçası haline geldi. Ve asıl ödül, bir iPad, kesinlikle istediğiniz bir şeydi (yazdığım gibi, elektronik geri dönüşüm tartışmalarını erteleyelim).


SONUÇ

Bir makale süzgeciyseniz, sadece açıklığa kavuşturmak istiyorum, hediyelerinizin 10 düşünceye de uymasını önermiyorum. Yine, “kaliteyi özgünlükten daha fazla düşünün” ve “kutunun dışında düşünün” oldukça çelişkilidir (ancak ikisini birden yapmayı başarırsanız, bana bildirin çünkü bu etkileyici).


Her zaman doğru yapamadığımızı da biliyorum. Hediyeler hala özneldir. Güzellik bakanın gözlerindedir. Alıcının zaten bir ton olduğunu bilmeden harika bir kupa gönderebilirsiniz ve "ah, bir kupa daha" diye düşünür. Veya notlarını %100 dijital tutmayı tercih eden birine bir günlük gönderebilirsiniz. c'est la vie derdim ama ben İtalyanım, bu yüzden que sera, sera (ne olacaksa olacak) diyeceğim. Ve yolunuza son bir klişe atmak için: önemli olan düşüncedir.



37 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page