top of page

Nargile Lülesi Hazırlama

Güncelleme tarihi: 7 Tem 2021

Nargile tütününün ısının kaseden eşit bir şekilde geçmesine izin verecek kadar ince doğranmış olduğundan emin olalım. Bunun için bir kağıt tabak almanızı öneririm. Parmaklarınızın arasına bir tutam nargile koyun ve nargileni nazikçe tabağın üzerine kırın veya nargilenin bir kısmını tabağınıza serpin ve tütünü doğramak için bir mutfak bıçağı kullanın. Büyük kümeleri daha küçük, daha yönetilebilir parçalara ayırmaya odaklanmak istersiniz ve herhangi bir büyük gövde görürseniz bunları kaldırabilir ve bir kenara koyabilirsiniz. Yeterince nargile kırdığınızda (kasenizin büyüklüğüne bağlı olarak genellikle 10-20 gram arasında) kaseyi doldurmaya başlayabiliriz.




Nargile tütününüzü doldururken düşünmeniz gereken en önemli şeyler hava akımı ve nargile folyosu , metal çanak ekran veya ısı yönetim cihazınız ile nargile üstü arasındaki boşluk miktarıdır . Doğru hava akışı olmadan, kömürlerinizden çıkan ısı nargile tütünü ile verimli bir şekilde karışmaz ve ince, fısıltılı bir duman alırsınız.



Kırık nargilenizi nargile kasesine yavaşça yerleştirerek veya serperek başlayın. Nargilenizi sıkıca paketlemeyin, havanın kasenizin üstünden, nargile tütününden aşağıya ve ardından nargile içine akması için boşluk olmasını istediğinizden. Kaseyi kasenizin üst kenarına yakın bir yere kadar dolduracak kadar nargile serpin. Kaseyi doldurduktan sonra, nemli bir kağıt havlu alın ve kasenin kenarından yukarı çıkabilecek herhangi bir nargile parçasını çok nazikçe aşağı bastırın. Nihai amaç, nargilenizin üst kısmının folyonuzun alt kısmına temas etmemesini sağlamaktır, bu nedenle nargilenin üst kısmı ile kasenin kenarı arasında yaklaşık 1/8 inç boşluk olmalıdır. Bu, kömürlerin altından hava akışına izin verecek ve tütünü gerçekten yakmanın aksine, nargileni düzgün bir şekilde pişirmenize izin verecektir.




Nargile Lülesi Nasıl Yüklenir - Kasede Nargile


Nargile Lülesinde Nargile Tütünü


Nargile Lülesi Nasıl Yüklenir - Yandan Görünüm


1/8 "Nargile Kase Üstü ile Nargile Arası


Kusursuz bir nargile kasesi yüklemenin son adımı , kasenin üstüne oturacak ve nargile kömürlerini destekleyecek olan Nargile Folyosu veya çanak ızgaradır. Bir kase süzgeci kullanıyorsanız, süzgeci çanağın üzerine yerleştirin, sabitlemek için tırnakları aşağı doğru bükün ve artık hazırsınız. Nargile folyosunda (kullanmanızı tavsiye ederim) sadece birkaç adım daha var, ancak yine de çok basit ve genellikle metal bir ekran kullanmaktan daha iyi bir deneyimle sonuçlanıyor.

Nargile Lülesi Çeşitleri, Stoneware Nargile lülesi çeşitleri, Hookah bowl products



Önce, bir yaprak folyo alın ve doldurulmuş nargile tütünü kasenizin üzerine yerleştirin. Folyonun ortalandığından emin olun ve folyoyu, bir tabağı alüminyum folyo ile sıkıca kapatıyormuş gibi kasenin üst kısmına dikkatlice sarın. Önemli olan, kömürünüzün nargile üzerinde asılı kalmasını sağlayacak olan folyonun (bir tamburun başı gibi) kasenin üstünde öğretildiğinden emin olmaktır. Folyo yeterince sıkı değilse, kömürlerin ağırlığı folyonun sarkmasına neden olur ve kömürleriniz esas olarak nargileninizin tam üzerinde durur. Bir elinizle folyoyu kasenin bir tarafında sıkıca tutarken, diğer elinizi kasenin diğer tarafındaki folyoyu hafifçe aşağı çekmek için kullanın ve ardından kaseyi döndürün ve folyo aşağı çekilinceye kadar işlemi tekrarlayın. kasenin tüm çevresi boyunca sıkıca.


Nargile Kasesi Nasıl Yüklenir - Folyo


Delik Açılmadan Önce Nargile Folyo


Folyo, nargile çanağının üstüne sıkıldıktan sonra, nargile kömürlerinden nargile tütününe yeterli ısı transferini sağlamak için folyoda çok sayıda küçük delik açmak isteyeceksiniz. Delikler çok büyükse kömürlerden çıkan kül, istemediğiniz nargile ile karışacaktır. Yeterli delik yoksa, kaseniz iyi sigara içmeyecektir. Delikleri açmak için bir dikiş iğnesi, raptiye, ataş veya Nargile Folyo Poker kullanmanızı tavsiye ederim .


Tipik olarak kasenin dış kenarından başlıyorum ve kasenin ortasına doğru eşmerkezli halkalar halinde kasenin etrafına delikler açıyorum. Bir Girdap kabı ile deliklerin merkez sivri uçta durmasını ve Mısır veya Phunnel nargile çanağında delikler çanağın ortasına kadar gidebilir, ancak bazı insanlar Phunnels ile çanağın ortasına delik açmamayı tercih eder .



4.918 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page