top of page

SERAMİK ÜRÜNLERİ FOTOĞRAFLAMAK

Seramikçi olmak, seramik yapmak dışında pek çok yan görevi de beraberinde getirir. Yaptığınız seramikleri fotoğraflamak bunların en önemlilerinden bir tanesidir.

Sosyal medyanın ve online satış sitelerinin hızla yaygınlaşması ile seramik ürün fotoğrafçılığı giderek daha önemli hale geldi. İster instagram, facebook ya da blogunuzda paylaşmak için, ister sitenizde satmak için, bir yarışmaya ya da bir sergiye katılmak için olsun, eğer işlerinizi iyi fotoğraflayamazsanız, onların gerçekten “görülmeleri” imkansız hale gelebilir. NEYE İHTİYACINIZ VAR? Günümüzde cep telefonlarının kameraları oldukça gelişmiş olduğundan, kabul edilebilir sonuçlar elde edebilirsiniz. Ama aslında bütçenizin karşılayabileceği en iyi fotoğraf makinesini almalısınız. İyi fotoğraf makineleri, kötü aydınlatma koşullarında iyi fotoğraflar çekmenizi sağlar. Ayrıca alacağınız sonuçlar, telefonla çekilen görüntülerden daha keskin, doğru renklerde ve daha yüksek çözünürlüklü olacaktır. Fotoğrafın bir yarışmaya katılması, katalog ya da dergide yayınlanması gerekiyorsa, bu kesinlikle çok önemlidir. İyi bir tripod, seramik fotoğrafçılığında çok faydalıdır. Fotoğraf makinenizin her zaman aynı pozisyonda kalmasını, her ürün çekiminde tekrar yerleştirmek zorunda kalmamanızı sağlar. Tripod aynı zamanda, deklanşöre bastığınızda fotoğraf makinenizin kesinlikle hareketsiz olmasını sağlar. Fotoğraf makinesini elinizde tuttuğunuzda sık sık meydana gelen bulanık görüntülerle karşılaşmazsınız. NE TARZ FOTOĞRAF ÇEKMEK İSTİYORSUNUZ? Geleneksel olarak, seramik ürünleri nötr ve tercihen gri renk geçişli bir arka plan önünde, iyi aydınlatılmış olarak fotoğraflamak oldukça yaygındır. Seramik fotoğrafçılığı alanında bazı yeni eğilimler de ortaya çıkmış olsa da, bu yöntem bazı durumlarda hala çok önemli ve geçerlidir. Arka planın nötr olması, görsellerinizin daha tutarlı olmasını, dikkat dağıtıcı detayların kaldırılmasını ve dosya boyutunun küçülmesini sağlar.

IŞIKLI ÜRÜN ÇEKİM ÇADIRI | KUTUSU (LIGHT BOX) SATIN ALMAK MI? KENDİ ÜRÜN ÇEKİM ALANINIZI YAPMAK MI?

Kontrollü ışıkla fotoğraf çekebilmek için iki alternatif bulunur. Işıklı ürün çekim çadırı satın alabilir ya da kendi ürün çekim alanınızı yapabilirsiniz.


Işıklı ürün çekim çadırları, birden fazla kaynaktan gelen ışığı yayan, basit, temiz bir arka plan önünde, eşit, neredeyse gölgesiz aydınlatmaya izin veren kutulardır. En büyük avantajı, homojen bir aydınlatma sağlaması; parlamalara, karanlık noktalara ve güçlü gölgelere izin vermemesidir. Ama bununla birlikte çekebileceğiniz ürünün büyüklüğü sınırlıdır, sadece kutunun içine sığabilecek büyüklükte ürünleri fotoğraflayabilirsiniz. Kolay kurulup kaldırılabilir olması, ışık kaynağının güçlü ve dim edilebilir olması, arka planı oluşturan malzemenin kolay ve pürüzsüz şekilde yerleştirilebiliyor olması ışıklı ürün çekim çadırı alırken dikkat edilmesi gereken noktalardır.


Diğer bir alternatif de, fotoğraf çekimi yapacağınız alanı kendiniz yapmanızdır. En basit şekliyle bunu yapmak için uzun bir parça karton gerekir. Dokulu bir kağıt dikkati çekeceği, tamamen pürüzsüz bir yüzeyde ışığı yansıtabileceği için, çok az dokulu bir kağıt seçmeniz tavsiye edilir. Eğer çok büyük bir arka plana ihtiyacınız varsa, fotoğraf malzemesi satan yerlerden rulo halinde alabilirsiniz. Duvara yasladığınız bir masa üzerine, kartonu geniş bir kavis yapacak şekilde yerleştirip duvara ve masaya bantlayabilirsiniz. Kartonu dik açı oluşturacak şekilde kırmamak, geniş bir kavis oluşturacak şekilde yerleştirmek, arka planın bir çizgi oluşturmaması, kesintisiz olması için önemlidir.


Seramik fotoğraflarken tek ışık kaynağı genellikle yeterlidir. Işık kaynağı ürünün üzerine gelecek şekilde yerleştirilir. Tam üstten gelen ışık, ürünün altında zemin meydana getirecek hoş bir gölge oluşturur. Daha sonra ışık kaynağının yüksekliğine karar verilir. Işık ürüne yaklaştıkça, ışık daha geniş ve yumuşak hale gelir. Bu yumuşak ışıkta, gölgeler daha az keskin ve daha az belirgin olur. Eğer ışık kaynağını yaklaştırmak, daha yumuşak gölgeler elde etmenizi sağlamıyorsa, difüzör (ışık yumuşatıcı) gerekebilir. Difüzör, ışık kaynağı ile ürün arasına, ışığı yumuşatmak amacıyla konulan geçirgen bir malzemedir ve hazır olarak satın alınabileceği gibi, kağıt ya da kumaştan yapılabilir.


Being a ceramist brings with it many side duties besides making ceramics. Photographing the ceramics you make is one of the most important of them.

With the rapid spread of social media and online sales sites, ceramic product photography has become more and more important. Whether it's to share on Instagram, Facebook or your blog, to sell on your site, to participate in a competition or an exhibition, if you don't photograph your work well, it can become impossible to truly "see" them.


WHAT DO YOU NEED?

Since the cameras of mobile phones are quite advanced nowadays, you can get acceptable results. But you should actually get the best camera your budget can afford. Good cameras allow you to take good photos in poor lighting conditions. In addition, the results you will get will be sharper, accurate colors and higher resolution than images taken with the phone. This is absolutely essential if the photo needs to be entered in a competition, catalog or magazine.


A good tripod is very useful for ceramic photography. It ensures that your camera always stays in the same position, so you don't have to reposition it every time you shoot a product. The tripod also ensures that your camera is absolutely still when you press the shutter button. You won't encounter the blurry images that often occur when you hold the camera in your hand.


WHAT KIND OF PHOTOS DO YOU WANT TO TAKE?

Traditionally, it is quite common to photograph ceramic products well-lit, against a neutral, preferably gray, gradient background. Although some new trends have emerged in the field of ceramic photography, this method is still very important and valid in some cases. A neutral background will make your images more consistent, remove distracting details and reduce file size.

LIGHTED PRODUCT SHOOTING TENT | BOX (LIGHT BOX) TO BUY? BUILD YOUR OWN PRODUCT SHOOTING AREA?

There are two alternatives to take pictures with controlled light. You can buy an illuminated product shooting tent or make your own product shooting area.


Illuminated product shooting tents are boxes that diffuse light from multiple sources, allowing for even, nearly shadow-free lighting against a simple, clean background. Its biggest advantage is that it provides homogeneous lighting; It does not allow glare, dark spots and strong shadows. However, the size of the product you can shoot is limited, you can only photograph products large enough to fit inside the box. Easy to install and remove, strong and dimmable light source, easy and smooth placement of the background material are the points to be considered when buying a lighted product shooting tent.


Another alternative is to make the area where you will be photographing yourself. In its simplest form, this requires a long piece of cardboard. It is recommended to choose a paper with little texture, as a textured paper will attract attention and reflect light on a completely smooth surface. If you need a very large background, you can get it in rolls from photo stores. On a table you lean against the wall, you can place the cardboard in a wide arc and tape it to the wall and to the table. It is important not to break the cardboard to form a right angle, but to place it in a wide arc so that the background does not form a line and is uninterrupted.


A single light source is usually sufficient when photographing ceramics. The light source is placed on the product. The light coming directly from above creates a pleasant shadow that will form the ground under the product. Then the height of the light source is decided. As the light gets closer to the product, the light becomes wider and softer. In this soft light, shadows are less sharp and less pronounced. If moving the light source closer does not produce softer shadows, a diffuser (light softener) may be required. The diffuser is a permeable material placed between the light source and the product to soften the light, and it can be purchased ready-made or made of paper or fabric.

#Stoneware Production #Taş Eşya Üretim #Steinzeugproduktion #steengoed productie #Production de grès #producción de gres #Производство керамогранита #Παραγωγή κεραμικών

#stoneware manufacturer #taş eşya üreticisi #Hersteller von Steinzeug #steengoed fabrikant #fabricant de grès #fabricante de gres #производитель керамических изделий #κατασκευαστής πέτρινων ειδών #производител на каменинови изделия

1 görüntüleme0 yorum

Kommentare


bottom of page