top of page

SIRLAMA YÖNTEMLERİ 2: DALDIRMA

DALDIRMA

Daldırma, bir formu sırlamanın en hızlı ve en yaygın yöntemidir. Ancak sırın kıvamına ve deneyim seviyenize bağlı olarak, bir ürünü mahvetmenin en kolay yollarından biri olabilir.


Sırların daldırma için doğru kıvamda karıştırılması önemlidir. Sırınız çok kalınsa çatlamaya başlayacak ya da çok sulu ise ürünü tamamen kaplamayacaktır. Sırınızın çok kalın olduğunu fark ederseniz, uygun kıvama gelene kadar yavaşça az miktarda su eklemeyi deneyin. Sırınıza su katarken sürekli karıştırdığınızdan emin olun. Çok sulu hale getirmemek için her defasında çok az su eklemek çok önemlidir. Sır karışımını, tamamen karışana ve uygun kıvama gelene kadar sürekli karıştırmayı ve sonunda süzmeyi unutmayın. Sır, uygulama sırasında da sık sık karıştırılmalıdır.


Bir ürünün sırın içine daldırıldığı süreyi belirlemek kritik derecede önemlidir. Ürününüzü sır içinde çok uzun süre bırakmamaya dikkat edin. Genellikle hızlı bir daldırma ve hızlı, sıkı bir sallama yeterlidir ve minimum akma ve damlama ile eşit bir kaplama sağlar. Bazı sırlar, ürünün sır içinde birkaç saniye daha uzun süre tutulmasıyla elde edilebilen biraz daha kalın bir kaplama ile en iyi performansı gösterir. Ürününüzün sırın içinde kalması için önerilen süre üç ile beş saniyedir. Çok ince bir katman istiyorsanız bir veya iki saniye daha az ve daha kalın bir katman istiyorsanız iki veya üç saniye daha uzun tutabilirsiniz.


Daldırma için, sırınızı iyice karıştırdıktan sonra, ürünlerinizi sırın içine daldırmadan önce tüm küçük baloncuklardan kurtulmanız gerekir. Sırınızı yavaşça karıştırmak işe yarayacaktır. Küçük nesneler için, sır maşaları, daldırma için iyi bir çözümdür. Sivri uçlar ürünü sıkıca kavrar, ancak sır kaplamasında genellikle sır pişirimi sırasında kapanan çok küçük izler bırakır. Sırladığınız kabın kenarlarına dokunmadan daldırmaya dikkat edin. Ürününüzü sırın içine daldırmak için sır maşası kullanırken, ürününüzün en sağlam ve güvenli yerinden yakaladığınızdan emin olun. Çünkü sır maşasını sıkıca kavramanız gerekir ve bu sırada ürününüz çatlayabilir, hatta kırılabilir.


Daldırma için, kabın ürününüzden daha uzun ve daha geniş olduğundan emin olmalısınız. Eşit uygulama için tam dolu bir kap gerektiğinden, büyük parçaların genellikle önce sırlanması gerekir. Kovaya kolayca daldırılamayacak kadar büyük tabaklar ve kaseler için, eğer yeterince büyük bir kap ve sır yoksa, ürünün bir kısmını daldırmak ve kuruduğunda kalanını daldırmak mümkündür. Ancak bazı sırlarda örtüşme çok açık olacaktır ve bu nedenle örtüşmeyi tasarımınızın bir parçası haline getirmeniz gerekebilir. Her katın oldukça ince olduğundan emin olursanız, bir ürünün tüm yüzeyini sorunsuz bir şekilde iki kez daldırabilirsiniz. Bunu yapmadan önce sırınızı tanımak önemlidir, çünkü her zaman renk değişimleri ve hafif akmalara neden olabilir. Sırları bu şekilde katmanlarken, her zaman birinci sır tamamen kuruduktan sonra ikinci kez daldırın.


DIP

Dipping is the fastest and most common method of glazing a form. But depending on the consistency of the glaze and your level of experience, it can be one of the easiest ways to ruin a product.


It is important that glazes are mixed to the right consistency for dipping. If your glaze is too thick it will begin to crack or if it is too watery it will not completely cover the product. If you find that your glaze is too thick, try slowly adding a small amount of water until it has the proper consistency. Make sure to stir constantly as you add water to your glaze. It is very important to add very little water each time so as not to make it too watery. Do not forget to stir the glaze mixture continuously until it is completely mixed and has the appropriate consistency, and finally strain it. The glaze should also be mixed frequently during application.


It is critically important to determine the amount of time a product is dipped into the glaze. Be careful not to leave your product in the glaze for too long. Usually a quick dip and a quick, firm shake are all it takes to provide an even coating with minimal run-off and dripping. Some glazes perform best with a slightly thicker coating, which can be achieved by keeping the product in the glaze for a few seconds longer. The recommended time for your product to remain in the glaze is three to five seconds. You can keep it one or two seconds less if you want a very thin layer, and two or three seconds longer if you want a thicker layer.


For dipping, after mixing your glaze well, you need to get rid of all the little bubbles before dipping your products into the glaze. Gently mixing your glaze will work. For small objects, glaze tongs are a good solution for dipping. The pointed ends grip the product tightly, but leave very small marks on the glaze coating, which are usually closed during glaze firing. Be careful to dip without touching the edges of the glazed container. When using glaze tongs to dip your product into the glaze, be sure to grab it from the strongest and safest part of your product. Because you need to grip the glaze tongs tightly and your product may crack or even break during this time.


For dipping, you have to make sure the container is longer and wider than your product. Large pieces often need to be glazed first, as a full pot is required for even application. For plates and bowls that are too large to be immersed in the bucket easily, it is possible to submerge some of the product and dip the remainder when dry, if there is not a large enough container and glaze. However, in some secrets the overlap will be very obvious so you may need to make the overlap part of your design. You can dip the entire surface of a product twice without a problem if you make sure that each layer is fairly thin. It's important to get to know your glaze before doing this, as it can always cause discoloration and slight bleeding. When layering glazes this way, always dip a second time after the first glaze is completely dry.

#Stoneware Production #Taş Eşya Üretim #Steinzeugproduktion #steengoed productie #Production de grès #producción de gres #Производство керамогранита #Παραγωγή κεραμικών

#stoneware manufacturer #taş eşya üreticisi #Hersteller von Steinzeug #steengoed fabrikant #fabricant de grès #fabricante de gres #производитель керамических изделий #κατασκευαστής πέτρινων ειδών #производител на каменинови изделия

8 görüntüleme0 yorum

Commentaires


bottom of page