top of page

STONEWARE'DE EL YAPIMI SERAMİK FİYATLARI BELİRLEME STRATEJİLERİ

El yapımı seramik ürünlerini yeni satmaya başlayanlar için doğru fiyatlandırma stratejileri.

Ürünlerini yeni satmaya başlayan seramikçiler için fiyatlandırma en karışık konulardan biridir. Herkes için geçerli olacak tek bir formül yoktur. Doğru fiyata ancak zaman içinde ulaşılabilir ancak bu konuda birkaç yaklaşım bulunmaktadır.


STRATEJİK FİYATLANDIRMA

Yeni bir tasarımı satışa koyduğunuzda, düşük bir “prototip” fiyatı öngörür; eğer satışlar zayıfsa, bu üründen vazgeçebilirsiniz. İyi satılıyorsa, doğru fiyatı hissetmeye çalışır, gerekiyorsa yavaş yavaş yükseltirsiniz. Eğer doğru fiyatı bulduysanız, ondan sonra yapacağınız çok az bir artış bile satışı olumsuz etkileyecektir. Hemen doğru fiyata geri dönüp onu satış fiyatı haline getirmelisiniz. Dikkate almanız gereken, bu yöntemle fiyat belirlemenin biraz uzun sürebileceğidir.


FİYAT ANALİZİ

Doğru fiyata, satacağınız ürünü oluşturmak için gerekli olan tüm verileri bir araya getireceğiniz detaylı bir fiyat analizi ile de ulaşabilirsiniz.


Giderler

En temel veri giderlerinizdir. En basit şekliyle, size mal olduğundan daha ucuza satarsanız, başka bir geliriniz de yoksa, uzun süre bu işe devam etmeniz mümkün olamaz. Çamurlar, sırlar, pişirim giderleri vb. için ne kadar ödüyorsunuz? Kira ödemeniz gerekiyor mu? Eğer seramik sizin birincil işinizse, bu giderlerin kaydını tutmak daha az vergi ödemenize yardımcı olur. Ama daha önemlisi de, fiyatlandırmaya nereden başlayacağınızı bilirsiniz.

Giderleri hesaplamak için birkaç farklı yöntem vardır. Aylık masraf raporu hazırlayabilirsiniz ve bu elektrik, su, kira vb. ödemeleriniz açısından kolay bir yöntem olabilir.

Diğer bir yöntem ise her bir seramik obje için gider hesaplamaktır. Eğer birbirine benzer ürünler üretiyorsanız bu daha uygun olabilir. Toplam için bir masraf listesi oluşturup obje sayısına bölersiniz.

Fırın, makine ve ekipman maliyetini hesaplamak oldukça zor olabilir. Genellikle bu masrafı baştan yaparsınız ve uzun zaman fazla bir masraf yapmadan kullanırsınız. Bazı seramikçiler bakım giderleri, yeni ekipman satın alma ihtimaline karşı aylık ya da senelik olarak bir miktar masrafı ön görürler.

Doğrudan ürünün yapımına dahil olmayan diğer giderleri de düşünmelisiniz: pazarlama, seyahat, belgeleme vb. İşlerinizi nerede satıyorsunuz? Eğer bir galeride satıyorsanız, satış bedelinin %50’sını vermeniz gerekebilir. Reklam yapıyor musunuz?

Her ne şekilde yapıyorsanız, işinizi tasarlamak, satmak ve tanıtmak için harcadıklarınızı iyi takip etmelisiniz. Seramikle ilgili harcamalarınız için ayrı bir hesap ya da kredi kartı kullanmak iyi bir fikir olabilir. Aynı zamanda bu harcamaları bir liste haline getirirseniz, ileride kullanmak için çok iyi veri oluştururlar.


The right pricing strategies for those who are just starting to sell their handmade ceramic products.

Pricing is one of the most complex issues for ceramists who are just starting to sell their products. There is no one formula that will work for everyone. The right price can only be reached over time, but there are several approaches to this.


STRATEGIC PRICING

When you put a new design up for sale, it predicts a low "prototype" price; if sales are weak, you can give up this product. If it sells well, you try to feel the right price, gradually increasing it if necessary. If you have found the right price, even a small increase after that will negatively affect the sale. You must immediately go back to the correct price and make it the selling price. What you should consider is that it may take a while to set the price with this method.


PRICE ANALYSIS

You can also reach the right price with a detailed price analysis, where you will gather all the data necessary to create the product you will sell.


Expenses

Your most basic data expenses. In its simplest form, if you sell it for less than it costs you and you don't have any other income, you won't be able to continue in this business for long. Muds, glazes, firing costs, etc. how much do you pay for Do you need to pay rent? If ceramics is your primary business, keeping track of these expenses will help you pay less taxes. But more importantly, you know where to start pricing.

There are several different methods for calculating expenses. You can prepare a monthly expense report and this includes electricity, water, rent, etc. It can be an easy method for your payments.

Another method is to calculate expenses for each ceramic object. If you are producing similar products, this may be more appropriate. You create a cost list for the total and divide it by the number of objects.

Calculating the cost of furnace, machinery and equipment can be quite difficult. You usually make this expense from the beginning and use it for a long time without much expense. Some ceramists foresee some monthly or annual expenses in case of maintenance expenses and the possibility of purchasing new equipment.

You should also consider other expenses that are not directly involved in making the product: marketing, travel, documentation, etc. Where do you sell your works? If you are selling in a gallery, you may have to pay 50% of the sale price. Are you advertising?

Whatever you do, you should keep a close eye on what you spend on designing, selling and promoting your business. It may be a good idea to use a separate account or credit card for your ceramic-related expenses. At the same time, if you make a list of these expenses, they create very good data for future use.

#Stoneware Production #Taş Eşya Üretim #Steinzeugproduktion #steengoed productie #Production de grès #producción de gres #Производство керамогранита #Παραγωγή κεραμικών

#stoneware manufacturer #taş eşya üreticisi #Hersteller von Steinzeug #steengoed fabrikant #fabricant de grès #fabricante de gres #производитель керамических изделий #κατασκευαστής πέτρινων ειδών #производител на каменинови изделия

2 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page