top of page

Stoneware sofra ve süs eşyasının tanımı

Kuvars, kil, kaolen, feldispat ve kemik külü gibi inorganik hammaddelerin belirli oranlarda karıştırılıp uygun yöntemlerle yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi ile elde edilen desenli veya desensiz tabak, fincan ,vazo gibi eşyalar sofra ve süs eşyası olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmada sofra ve süs eşyası olarak tanımlanan ürün gruplarından stoneware sofra ve süs eşyası grubudur.

Sofra ve süs eşyası katma değerinin yüksekliği, emek yoğun olmasından dolayı istihdama olan katkısı ve ihracat potansiyeli gibi nedenlerden kalkınmakta olan ülkemizde ciddi bir önem kazanmaktadır. Aynı zamanda bireylere daha sağlıklı ve daha zevkli bir yaşam düzeyi oluşturmada vazgeçilmez bir sektör olarak görülmektedir. Devlet istatistik enstitüsü tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre son yıllardaki üretim artışının yakalanması ile sektör canlanmıştır. Üretimin artışında da ihracat oldukça önemli bir yer almıştır.


Description of Stoneware tableware and ornaments


Tableware and ornaments are defined as patterned or unpatterned plates, cups, vases, obtained by mixing inorganic raw materials such as quartz, clay, kaolin, feldspar and bone ash in certain proportions and cooking them at high temperatures with appropriate methods. In this study, stoneware is the group of tableware and ornaments, which is one of the product groups defined as tableware and ornaments.

Tableware and ornaments gain a serious importance in our developing country due to reasons such as high added value, labor-intensive contribution to employment and export potential. At the same time, it is seen as an indispensable sector in creating a healthier and more enjoyable life level for individuals. According to the results of the research conducted by the State Institute of Statistics, the sector has revived with the increase in production in recent years. Exports played a very important role in the increase in production.


Root Ceramic Stoneware, porselen ve seramik ürünler

8 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page