top of page

Sukulent Tanımı, Sukulent nasıl bir bitkidir?



Bana sıkça sorulan bir soru, sukulent nedir? Sukulentlerin popülaritesi artarken, birçok insan hala bu harika bitkilerden habersiz. Umarım bu size sukulentlerin ne olduğunu daha iyi anlamanızı sağlar.




Bu sitedeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda, size hiçbir ek ücret ödemeden bir komisyon kazanabiliriz. Bu, keyfini çıkarmanız için ücretsiz içerik sağlamamıza yardımcı olur.

Sulu meyveler, yapraklarında su depolayan bir grup bitkidir. Yapraklar kalın ve etli olma eğilimindedir, ancak bazı cins ve türler diğerlerinden daha kalın yapraklara sahiptir. Sulu meyveler kuru iklimlerde gelişmeye meyillidir ve çok fazla nemi sevmezler.



Diğer bitkilerde olduğu gibi, uygun sulama en iyi büyümeyi ve çiçeklenmeyi sağlayacaktır. Hayatta kalmak için suya ihtiyaçları olsa da, yapraklarında depolanan suya ve besinlere güvenerek uzun süreli kuraklıklara dayanabilirler. Kökleri suda çok uzun süre kalırsa çürümeye ve ölmeye başlarlar.



Çoğu sukulent, ılık sıcaklıkları tercih eder ve donmaya dayanamaz. Yapraklarında depolanan su nedeniyle, donma genellikle bitkinin ölmesine veya yaprakların duygusallaşmasına neden olur. Bazı sedum ve sempervivum türleri, daha yüksek sıcaklıklarda daha iyi olmalarına rağmen, donma noktasının altındaki sıcaklıklara dayanabilir.








Aşırı sıcaklıklar, su veya güneş ışığı eksikliği sukulentlerde genellikle renk değişimine neden olabilir. Sulu meyveler, alışık olduklarından daha fazla güneş ışığı gibi bir şok verildiğinde "kızarma" veya farklı bir renk alma eğilimindedir. Genellikle sukulentler güneş ışığından yoksun olduklarında mat veya yeşil olurlar. Tamamen kızardıklarında, pembeler, portakallar ve morlardan neredeyse siyah ve kırmızıya kadar değişirler.




Sukulentlerin şaşırtıcı özelliklerinden biri de kolayca çoğalabilmeleridir. Bazı türler diğerlerinden daha kolay çoğalırken, birçoğu bitkiden düşen bir yapraktan yeni bitkiler yetiştirebilir. Bazıları büyüdükçe yeni yavrular koyar. Sukulentlerin çoğaltılması hakkında daha fazlasını öğrenin!


1 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page