top of page

Tiramisu Affogato Nasıl Yapılır?

Espresso Meraklısı için Affogato

Sıcaklıkların artması ve bahar yağmurunun yerini yazın köpek günlerine bırakmasıyla birlikte, soğuk kahve ikramlarını denemek için mükemmel bir zaman. Bugün, sayısız olasılığa sahip geleneksel bir İtalyan tatlısı olan affogato'dan bahsediyoruz.




Etkili bir şekilde, bir affogato, gelato (dondurma) üzerine dökülen bir espressodur. Bir kepçe vanilyalı dondurma ve en sevdiğiniz espresso ile basit tutabilir ya da egzotik bir tatla ortalığı biraz sallayabilirsiniz - fıstık, karamelli girdap, çikolata, nane vb. Bu ikram ilkbahar ve yaz mevsimi için harikadır. eğlenceli. Bir dondurma veya kahve barı yerine, neden konuklara her iki dünyanın da en iyisinin tadını çıkarma şansı vermiyorsunuz? Biraz sıra dışı ve sizi etkileyecek bir affogato arıyorsanız, bu tarifi denemeyi düşünün:


Malzemeler:

6 Porsiyon yapar

3/4 su bardağı krema, soğutulmuş

1 yemek kaşığı. şeker

1 pint kahve aromalı dondurma

1 pint vanilyalı dondurma

9 savoiardi veya ladyfinger, ufalanmış

10 ons taze espresso

1 parça bitter çikolata, rendelenmiş

Talimatlar:

Krema ve şekeri birleştirin. Karışımı sertleşene kadar çırpın. Vanilyalı ve kahveli dondurmayı altı bardağa bölün ve üzerine uğur böceği kırıntıları serpin. Espressoyu dondurmanın ve kırıntıların üzerine dökün. Üzerine krema ve rendelenmiş çikolata serpin.



86 görüntüleme0 yorum

Comentarios


bottom of page