top of page

Çilek ve krema ice latte tarifi

Herkese merhaba ve mutlu Cumalar! Bu hafta sonu denemeniz için harika bir yeni tarifimiz var. Son beş gündür çok çalıştınız (ve eğer yapmadıysanız, kimseye söylemeyeceğiz), bu yüzden çabalarınızı Whole Latte Love'daki arkadaşlarınızdan alacağınız kahve ikramlarıyla kutlayın.



Bu haftaki tarifimiz için, içinde fazladan bir şey bulunan donmuş kahve yapımı için Dan'in mutfağına geri döndük. Çilek ve Krema'nın klasik kombinasyonunu alan Dan, sevgiyle Çilek ve Krema adını verdiği bir kokteyl üretmek için ona en ufak bir dokunuş yaptı.



Malzemeler

1 Shot Espresso (tercihinize göre 1 – 1.5 oz, önceden demlenmiş ve soğutulmuş)

5 – 6 Çilek (taze veya dondurulmuş)

3 – 4 Buz Küpü (dondurulmuş çilek veya taze çilek kullanmanıza bağlı olarak isteğe bağlı)

Süt

1-2 atış Bacardi Dragon Berry

Çilekli dondurma

Vanilyalı dondurma

Bir blender

Talimatlar

Geçen haftaki espresso martinilerde olduğu gibi, soğumaya vakti olması için önceden kendinize bir shot espresso demleyerek başlamak isteyeceksiniz. Ardından, bir kepçe vanilyayı ve bir kepçe çilekli dondurmayı blendera ekleyin. Bunu hallettikten sonra çileklerinizi hazırlayın.


Çilekleri durulayın, saplarını kesin ve buz küplerinizle birlikte blendera atın. İsterseniz, taze çilek ve buz küpleri yerine sadece donmuş çilekleri de kullanabilirsiniz, ne sevdiğinize bağlı. Son olarak, bir veya iki shot Dragon Berry romuyla birlikte espressonuzu ekleyin! Malzemeler listesinde sütten bahsettim çünkü her şeyin düzgün bir şekilde karışmasını sağladığını ve fazla bir şeye ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum.


Tüm malzemeleri ekledikten sonra geriye kalan tek şey pürüzsüz olana kadar karıştırmak. Uzun bir bardağa dökün ve elbette bir çırpılmış krema ile süsleyin. Şimdi Dan, güzel görünüyorsa tadı da güzel olacağına inanıyor. Yani isterseniz, en canlı meyvenizi seçin ve gösterildiği gibi bardağınıza asmak için dilimleyin. İsterseniz krem ​​şantinizin içine de koyabilirsiniz ve işiniz bittiğinde kendinizi en sevdiğiniz sandalyeye atabilir, ayaklarınızı uzatabilir ve hafta sonunun tadını çıkarabilirsiniz!



1 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page